Her kommer en opskrift på en saftig efterårskage med chokolade, squash og nødder.
Af Nanna Stiegel
Det skal du bruge:
- 300 g dadler
- 200 g mandler
- 5 spsk. kokosolie
- Fintrevet skal og friskpresset saft af 1 appelsin
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. kardemomme
- 1 spsk. kanel
- 6 store æg
- 2 bananer
- ½ eller 1 lille revet squash
- 6 spsk. kakao
- 4 spsk. kogt quinoa
- Grofthakkede mandler, hasselnødder og valnødder, ca. 1 stor håndfuld af hver
Sådan gør du:
Kør dadler, mandler, olie, appelsinsaft og skal, vanilje, salt og kanel på en god foodprocessor i et par minutter. Tilsæt så æggene et efter et og derefter bananer og kakao.
Bland quinoa, squash, grofthakkede mandler og nødder i dejen med en ske eller dejskraber.
Bag kagen i ca. 40-50 minutter ved 160 grader.
Tip:
Hvis du ikke kan tåle mandler, kan du nemt bruge andre typer af nødder i denne kage. Du kan også bruge to mellemstore gulerødder i stedet for squash, hvis det er det, du lige har i køleskabet.
Del kagen med dine børn, din nabo, din elskede, eller hvem end der trænger til lidt krydret kærlighed på en efterårsdag.