Saftig efterårskage med chokolade, squash og hasselnødder

[envira-gallery id=”262786″]

 

Her kommer en opskrift på en saftig efterårskage med chokolade, squash og nødder.

Af Nanna Stiegel

 

Det skal du bruge: 

  • 300 g dadler
  • 200 g mandler
  • 5 spsk. kokosolie
  • Fintrevet skal og friskpresset saft af 1 appelsin
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. kardemomme
  • 1 spsk. kanel
  • 6 store æg
  • 2 bananer
  • ½ eller 1 lille revet squash
  • 6 spsk. kakao
  • 4 spsk. kogt quinoa
  • Grofthakkede mandler, hasselnødder og valnødder, ca. 1 stor håndfuld af hver

 

Sådan gør du:

Kør dadler, mandler, olie, appelsinsaft og skal, vanilje, salt og kanel på en god foodprocessor i et par minutter. Tilsæt så æggene et efter et og derefter bananer og kakao.

Bland quinoa, squash, grofthakkede mandler og nødder i dejen med en ske eller dejskraber.

Bag kagen i ca. 40-50 minutter ved 160 grader.

 

Tip:

Hvis du ikke kan tåle mandler, kan du nemt bruge andre typer af nødder i denne kage. Du kan også bruge to mellemstore gulerødder i stedet for squash, hvis det er det, du lige har i køleskabet.

Del kagen med dine børn, din nabo, din elskede, eller hvem end der trænger til lidt krydret kærlighed på en efterårsdag.

One thought on “Saftig efterårskage med chokolade, squash og hasselnødder

  • Kan ikke se, at der skal chokolade i kagen. Er det mon 200 chokolade i stedet for 200 g mandler?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *