Alt er energi og under evig forandring – Feng Shui – læren om mennesket, CH’I og YIN YANG

Skrevet af  Feng Shui Master Torben Hecksher, www.Fengshuiinstituttet.dk.

Alt er energi og under evig forandring. Sådan lød kinesernes teorier for godt 4000 år siden.

Teorierne blev efterprøvet i praksis, og resultaterne blev løbende samlet under fællesbetegnelsen FENG SHUI – læren om mennesket, den universelle energi – kaldet CH’I, og den evige forandring YIN YANG. ALT i universet er skabt af energien fra The Big Bang. Stjerner, planeter, jorden, luften, havet, dig og mig, vore biler, huse, tøj, farver, møbler, kost…. , det hele er energi. 4000 år senere beviste Albert Einstein, at der er lighedstegn mellem energi og masse/tid, e = mc2 , og at kinesernes teorier i den grad var rigtige.

5-ELEMENTERNE

Kineserne opdagede også, at energi fra de 8 verdenshjørner påvirker vores liv på forskellige måder, men de energier der havde nogenlunde samme egenskaber, samlede de i fælles grupper. Det blev til ialt 5 grupper, de såkaldte Fem- Elementer – vand, træ, ild, jord og metal. Det interessante ved De Fem Elementer er, at der gælder 2 helt specielle indbyrdes relationer imellem dem, kaldet den kostruktive cyklus og den destruktive cyklus.

Relationerne betyder at, hvert element 1) hersker over det første modstående element, 2) beherskes selv af det andet modstående, 3) giver energi til det efterfølgende element i cirklen (med uret), og 4) suger energi fra det forrige element i cirklen (mod uret) Relationerne bevirker, at der normalt vil herske indbyrdes balance imellem elementerne.

Kommer et eller flere af dem i ubalance, træder de øvrige automatisk til, og hjælper det under- eller overbelastede element med at genetablere energibalancen. Det er præcis det samme der sker i naturen – ubalancer udlignes automatisk, fx. tordenskrald, jordskælv, vulkanudbrud… Du kan læse mere om 5-elementerne her.

CH’I kan være positiv eller negativ ladet, men da positiv energi skaber yderligere positiv energi (og negativ mere negativ), bliver fortegnet på din CH’I-energi afgørende for dit liv. Succes trives nemlig kun i positiv CH’I-energi. Din CH’I vender nemlig tilbage til dig på et eller andet tidspunkt, husk det! Det er Karmaloven.

KROP & HELBRED

Alt er energi – også din krop. Derfor styres også kroppens energibalance af de 5- elementer, fordi vores 5 organer er forbundet med hvert sit element. Nyrer/vand, lever/træ, hjerte/ild, milt-bugspytkirtel/jord og lunger/metal. Derfor gælder cyklus-reglerne også for vores organer og tilhørende underorganer. Når automatikken fungerer, er vores krop i balance. Vi er sunde og raske. Kommer vi i ubalance (svigtende helbred), har en blokering forhindret automatikken i at fungere. Et besøg hos zoneterapeuten eller akupunktøren kan ofte genoprette balance-automatikken.

Slår du på en stemmegaffel (stemt i fx kammertonen A) og tager den med ind i et rum med tusindvis af andre stemmegafler, vil du opleve, at de nærmeste A-stemmegafler begynder at svinge “synge” med – og kammertonen forstærkes. Men jo kraftigere lyden bliver, jo flere A-stemmegafler “synger” med på tonen. Til sidst svinger alle A- stemmegaflerne, og hele rummet fyldes af kammertonen A. Alle øvrige stemmegafler forbliver tavse! Det er præcis det vi oplever, når vi møder andre mennesker. Nogle er vi straks på bølgelængde med, andre undgår vi. Positiv avler positiv og negativ avler negativ. Så når en person bliver midtpunkt i selskabet, og flere og flere stimler sammen omkring vedkommende – er det stemmegaffeleksemplet om igen. Er du glad og tilfreds, er det fordi der er i positiv balance mellem dig, din bolig og dine nærmeste. Positiv balance opstår kun, når alle fem elementer er tilstede i lige omfang.

Vil du vide om 5-elementerne er i balance hjemme hos dig, kan du booke en konsultation her. Konsultationen kan være online, eller ved et besøg hjemme hos dig.

Jeg ønsker dig en rigtig dejlig positiv dag

Torben Hecksher

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *