Alternativ behandling til psykisk sårbare – det handler om helheden

Efterår

 

Manja Jurkowsky er biopat, urteterapeut, psykoterapeut og akupunktør. Foruden at praktisere i egen klinik i cirka 30 år har Manja som alternativ behandler været ansat i psykiatrien i 13 år, hvor opgaven var at udvikle RECOVERY, DISCOVERY OG EMPOWERMENT inden for den holistiske tilgang.

Manja fortæller glad og gerne om de mange erfaringer og har nu lavet en efteruddannelse, for metoderne blev hurtigt populære og oplevet som en værdifuld støtte blandt borgere og i undervisning af personale.

Når livet bliver et stormvejr

Et sårbart menneske, der har brug for hjælp, er ofte i sit livs værste ”stormvejr.” Desværre er der rigtig mange mennesker, og kurven er brat stigende, som har mistet sin retning eller står i en så svær livssituation, hvor balancen og livsglæden er væltet. Så må de have hjælp fra psykiatrien, som generelt arbejder ud fra et ensidigt behandlingstilbud som ”one size fits all”. Resultatet bliver ofte, at patienten bliver genindlagt og ender som svingdørspatient. Det giver mere end ringe livsbetingelser for den sårbare. I min optik har vi alle ret til at finde vores indre power og inspiration til et liv i positiv vækst.

At tænke ud af boksen

I mit arbejde inden for psykiatrien har jeg ”tænkt ud af boksen”, spurgt ind til og afprøvet forskellige metoder, fordi vi alle har brug for et bærende fundament. Psykisk sårbare har brug for et nyt fundament, som styrker og giver lyst og mod til innovative recovery processer. Det har givet mig stor viden og erfaring med, at alle kan komme sig med den rette livsstilsmedicin. Min erfaring med nedtrapning fra psykofarmaka på en blid og nænsom måde er også erfaringsmæssigt rig. Her skal tilføjes, at nedtrapning altid skal ske i samråd med læge eller psykiater.

Min grundholdning er, at alle mennesker skal behandles ens og dermed forskelligt

Derfor undervises der i et forløb, som kommer hele vejen rundt om et sårbart menneske med en holistisk tilgang, der på naturlig vis lærer kursisten at have fokus på den sårbares perspektiv og ressourcer. Derfor bygger efteruddannelsen på bl.a. ressource- og styrkebaseret coaching, akupunktur, homøopati, ernæring, Cromo-terapi og meget andet.

Jeg har i længere tid arbejdet på tanken om, hvordan jeg kunne give min viden og erfaring videre. Mit arbejde er nu gjort til en 1-årig efteruddannelse, som udbydes til april 2023. Uddannelsen er til dig, som allerede arbejder med eller gerne vil arbejde med recovery, discovery og empowerment.

Jeg har samlet eksperter fra alle fire verdenshjørner

Alene er jeg en tråd, men sammen er vi et reb, derfor har jeg foruden mig selv håndplukket fem dygtige behandlere fra alle fire verdenshjørner, en professor i psykiatri, en natur- og kropsterapeut, en psykolog, der også er shaman, en professionel danser og en kendt bokser.

Efteruddannelsen til holistisk recovery terapeut har plads til ni kursister pr. år.

Læs mere på www.manjas-sundhedsklinik.dk  hvor du også finder mailadresse og telefonnummer, priser m.m. 

Bliv holistisk recovery terapeut – nøglen til et brugbart livsværktøj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *