Året rundt med seks sunde urter

 

 

Det er oktober, og du tænker uf, ingen snue i år. Det er november, og du fryser. December måned kan være hyggelig, men også et bøvl af kransekager, uventet stress og træthed efter alt for mange julegæster.

Og sådan kan året gå. Vinteren dukker op, heldigvis også foråret, og pludselig er det sommer fulgt af et efterår pakket ind i de gyldne farver.

Seks urter fra Bidro er klædt på til alle årets måneder. En lille urtesnaps hver morgen, og du kan finde balance til dit immunforsvar, til dine luftveje, til kredsløbet og sågar til de værkende led.

 

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – oktober/november 2017

 

Du kender sikkert allerede ingefær, der med sine aktive stoffer kan hjælpe både luftveje, skabe sundhed i dine led og ro i dine tarme. At ingefær virker så mange steder i kroppen på én gang, er ikke fordi den er særlig mirakuløs. Det er blot et faktum, at på celleplan ligner de fleste celler hinanden, selvom nogle celler er at finde i bronkierne, andre helt nede i storetåen. Til fælles har de et immunforsvar, der cirkulerer rundt via lymfesystem og kredsløb for at hindre infektioner og inflammationer. Og det er netop det, ingefær kan: Den hindrer, at immun-komponenter ikke får lov til at skabe ravage på cellernes overflade.

Eller med andre ord: Ravagen kan være et nødvendigt onde, så vi stopper op og giver os tid til at blive raske, hvor ingefær hjælper os til, at processen bliver så kortvarig som muligt. Ingen skal tvinge et knæ til at virke, hvor det ikke virke skal. Og symptomerne fra bronkierne må gerne være så tydelige i et stykke tid, at vi reagerer på dem, går til lægen og går hjem igen og passer på os selv.

En inflammation kan faktisk godt være nødvendig. Et væv hæver, bliver rødt og gør ondt, vi får at vide, at vi skal passe på os selv. – En langvarig inflammation kan være helt unødvendig, og naturens skatkammer står med vidt åbne døre.

 

Ginkgo og hvidtjørn skaber et optimalt kredsløb

Måske kender du også Ginkgo biloba og hvidtjørn. De udgør en vigtig hjørnesten i et velfungerende kredsløb og er kendte for sammen og hver for sig at kunne gøre kål på kolde fingre og tæer, skabe ro i bentøjet og få blodet til at rulle hurtigere i de små bitte blodkar og helt ud i de store blodårer. De kan sammen med ingefær og astragalus gøre noget helt specielt for dine blodkar ved at fjerne plak i årerne og kan sagtens kombineres fx med kolesterolsænkende medicin. Den eneste bivirkning, du kan møde, er et større velbehag og måske mindre brug for statiner, eller hvad du ellers er blevet ordineret. Du skal selvfølgelig ikke jonglere med din hjertemedicin, tag derfor lægen med på råd, hvis du fx får medicin mod hjerterytmeforstyrrelser eller hjertesvækkelse. Hvis du er stabil i din medicin, vil du næppe mærke nogen proble-mer andet end et større velvære, der breder sig i hele kroppen, når de liflige urter får lov til at gøre deres job.

 

Seks sunde urter er i sin sammensætning netop valgt, så du kan føle dig tryg og sikker – men det er ikke en erstatning for et nødvendigt lægebesøg.

 

Europæisk hyben, kinesisk astragel og den velkendte solhat

Vi er for længst trådt ind i den fagre nye verden, og med den følger jo rigtig meget viden om urter fra hele verden. Hvis du har mod på det og godt kan læse engelsk, så tag et kig på www.greenmedinfo.com, eller på pæredansk kan du finde masser af artikler på www.sund-forskning.dk

Begge steder kan du læse om hyben, der med sit indhold af aktive stoffer kan gøre en forskel for dine led. Det er også her, du kan læse store forskningsartikler om Astragalus membranaceus, på dansk kaldet hindeagtig astragel, der har nogle vidunderlige funktioner: Den virker både på kroniske infektioner, den styrker hjertemusklen og afhjælper stress. Den styrker, hvad kineserne kalder ”Livets energi” og er især egnet til dig, der måske i en årrække har sloges med sygdom eller har svært ved at komme over på den anden side af en hårdnakket influenza.

Kobler du den velkendte solhat sammen med den kinesiske droge til immunforsvaret, får du en mulighed for også at afhjælpe de akutte infektioner, og en forebyggende cocktail til dit immunforsvar er opstået fra den sorte muld under kontrollerede forhold, hvor du er sikret en bred vifte af de livgivende aktive indholdsstoffer.

Ingen skal tvinge et knæ til at virke, hvor det ikke virke skal. Og symptomerne fra bronkierne må gerne være så tydelige i et stykke tid, at vi reagerer på dem, går til lægen og går hjem igen og passer på os selv.

Astragel styrker, hvad kineserne kalder ”Livets energi” og er især egnet til dig, der måske i en årrække har sloges med sygdom eller har svært ved at komme over på den anden side af en hårdnakket influenza.

 

”Seks urter i een” er fra Bidro

 

One thought on “Året rundt med seks sunde urter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *