Astmatisk bronchitis

shutterstock_115110742

 

Pressemeddelelse “Moderne homøopati for hele familien”, Biovita 2014

 

Overfølsomhed og astmatisk luftvejsbetændelse udvikler sig efter eksponering for allergener eller irritationsstoffer som f.eks. rygning og er en følge af tilbagevendende slimhindebetændelse. Genetisk disponering spiller også en rolle, da det ikke er alle allergikere, der lider af astma bronkiale. ”Etageskiftet” fra rhinitis/sinuitis til bronkitis/astma er ikke obligatorisk. Allergenkarens (udeladelse), så vidt dette er muligt, bevirker en tilbagegang af det allergen- specifikke IgE, og dermed også tilbagegang af symptomerne. Det understreger også sammenhængen mellem den sensibiliseringsproces, der skyldes allergener, samt intensiteten af den allergenfremkaldte luftvejsbetændelse og den variable form af en overfølsomhed. Klinisk viser astma bronkiale sig i tre faser, som også betinger en målrettet retning for terapien:

 

1. Akut fase = straksreaktion

Mediatorer frigøres efter allergenstimulering af mastceller og makrofager og virker:

  • Direkte spasmogene
  • Direkte ødemudløsende
  • Kemotaktiske for granulocytter samt mono-, lymfo- og trombocytter.

 

2. Subakut fase = forsinket straksreaktion= bronkial senreaktion.

De frigjorte mediatorer forlænger og forstærker betændelsesprocesserne.

 

3. Kronisk fase = kronisk betændelsesreaktion

Den vedvarende betændelsesirritation medfører kronisk infiltration og altså en fremadskridende bronkial hyperaktivitet.

 

Terapi:

Konventionel terapi: I den sædvanlige terapi anvendes især steroidiale lægemidler. Desuden må der dog som følge af bronkialspasmerne indsættes bronchodilatorer såsom anti-cholinenergika eller theophyllin. De delvis graverende bivirkninger, frem for alt i hjerte-kredsløbsområdet er alment kendt.

Moderne homøopatisk terapi: Ved bioregulationsterapi er det også nødvendigt at gribe til bronchodilatorer fra den traditionelle medicin i den akutte fase af astma bronchiale. Det er vigtigt, at vitale funktioner altid skal sikres først. Den homøopatiske behandling viser først sin berettigelse ved den efterfølgende langtidsterapi til normalisering af slimhindefunktionen. Den følgende kombination egner sig specielt godt:

 

Tartephedreel mikstur

Drosera-Homaccord mikstur

Husteel mikstur

 

20 dråber af hver 3 gange dagligt før måltiderne eller alle 60 dråber i en 1 l vand, der indtages over dagen. Denne kombination normaliserer slimhindereaktionen ved langtidsanvendelse og virker desuden bronchospasmolytisk. I praksis viser det sig ofte, at dosis for en nødvendig konventionel medicin kan nedsættes, ligesom anfaldshyppigheden og anfaldenes varighed kan formindskes betydeligt.

 

2 thoughts on “Astmatisk bronchitis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *