Banebrydende studie om effekten af Traumeel

Skærmbillede 2013-11-30 kl. 7.17.29 PM

 

Effekten af Traumeel er på lige fod med kendte smertestillende midler som Voltaren – bare uden de mange bivirkninger og kontraindikationer, som lægemiddelgruppen med NSAID kan medføre

 

Af Kristine Bindslev

 

Resultaterne af TAASS, Traumeel Akut Ankel Forstuvning Studie, viser, at det naturlige lægemiddel Traumeel salve og gel er lige så effektivt som diclofenac gel 1%, mest kendt som Voltaren til behandling af skader på bevægeapparatet. TAASS resultaterne viste samme virkning for de to Traumeel typer for de primære målsætninger ved sammenligning med diclofenac hos patienter med akutte ankelforstuvninger. Foregående studier har også vist, at Traumeel har en overlegen tolerance og sikkerhedsprofil, der yderligere understreger rationalet for anvendelse af Traumeel.

 

Studie design

TAASS studiet var en randomiseret blændet og kontrolleret undersøgelse, der involverede 449 fysisk aktive mænd og kvinder ( i alderen mellem 18–40 år) med milde til moderate ankelforstuvninger (1. og 2. grad). Deltagerne blev randomiseret udvalgt til en af de tre behandlingsgrupper: Traumeel salve, Traumeel gel eller den sammenlignende gruppe, nemlig topisk NSAR gel (diclofenac gel 1 %,). Alle deltagerne fik testmidlet topisk 3 gange dagligt, på alle studiets 14 dage. Et endeligt besøg skete efter 6 uger. Studiet blev udført i Spanien på 15 klinikker i perioden februar 2010 til september 2011.

 

Formålet med studiet

TAASS var igangsat for at undersøge effektiviteten og sikkerheden af topisk anvendelse af Traumeel (salve og gel) til at reducere smerte og forbedre bevægelse i sammenligning med diclofenac gel 1% ved akutte ankelforstuvninger. Primære målsætninger var patienternes vurdering af følgende:

  • Ankelsmerte ud fra en 0–100mm Visuel Analog Skala (VAS)
  • Dagligdagsaktiviteter (ADL) underskala af fod og ankel

 

TAASS resultater

På 7. dagen var der median-procentreduktioner i VAS smertescoren for alle 3 grupper:

  • Traumeel salve (60,6 % reduktion)
  • Traumeel gel (71,1 % reduktion)
  • Diclofenac gel (68,9 % reduktion)

 

Virkningsmekanisme

Efter 6 uger rapporterede alle patienter total smertelindring og normal funktion. Mediantiden indtil normal aktivitet var henholdsvis 19.09, 19.35 og 19.39 dage for Traumeel salve, Traumeel gel og diclofenac grupperne. “Resultaterne af TAASS studiet bekræfter effektiviteten af Traumeel, hvilket betyder at klinikkerne har gode data til overbevisende at anbefale Traumeel.

En anden fordel ved Traumeel er dets effektive og nye virkningsmekanisme. Traumeel giver en multimålrettet synergistisk virkning ved at have indflydelse på flere aspekter af den inflammatoriske proces. Den virker ikke direkte på cyclooxygenase eller prostaglandiner, hvorved det minimerer gastrointestinale og kardiovasculære bivirkninger. Der ud over bevirker denne multimålrettede virkning en accelereret heling og vævsreperation samt smertereduktion”, siger Assisterende Professor Dr. med. Bernd Wolfarth, ledende overlæge i Afdelingen for Forebyggende og Rehabiliterende Sportsmedicin på Det Tekniske Universitet i München.

 

Bivirkninger

Bivirkninger var oftest milde eller moderate. Ingen var alvorlige. Derfor anses Traumeel for en sikker behandling og et effektivt alternativ til NSAID-præparater som fx diclofenac gel 1 %.

 

Perspektiver for patienterne

Der blev udført et studie af OnePoll, på vegne af Biologische Heilmittel Heel GmbH.i februar 2012 på 250 Tyske NSAID-brugere. Af de adspurgte var 18% opmærksomme på bivirkningerne ved regelmæssig brug af NSAID. De 25% af brugerne havde lidt af bivirkninger og 92% udtrykte, at de ville undgå brug af NSAID, hvis der var et effektivt alternativ.

 

Konklusion

TAASS studiet konkluderer, at der er evidens for at topisk anvendelse af Traumeel® er et effektiv alternativ til topisk Diclofenac ved behandling af akut ankelforstuvning. Studiet komplementerer den eksisterende evidens, at Traumeel er en effektiv og godt tålt behandlingsmulighed ved akutte muskel-skeletale sygdomme, hvor der optræder inflammation.

 

Orddefinition

NSAR er den tyske forkortelse for den danske forkortelse NSAID, som står for Non-Steroidal Anti-Inflammatory Drug

 

Drugs

Stofferne modvirker hævelse, smerte, ømhed, rødme og bevægelsesindskrænkning ved betændelse. Dette kaldes anti-inflammatorisk effekt. Ligeledes har de en smertestillende og febernedsættende effekt.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Giv mig besked om:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x