Naturens virusdræber

shutterstock_89052889

 

Studier viser, at olien fra Tea Tree-træer hæmmer herpesudbrud

Historien om Tea Tree Oil har sine rødder i Australien, hvor man har kendt til oliens antiseptiske  virkning i århundreder. Herhjemme er de fleste også med på tea tree oliens virkning på uren, sprækket eller irriteret hud, kløende hårbund samt skæl og kløe i intimområdet. Men studier viser, at også herpes kan reduceres med tea tree olie.

I store sumpområder i staten New South Wales vokser tea tree-træerne. Olien udvindes fra træerne  og består af over 100 indholdsstoffer, hvoraf 15 udgør 80 %  af olien og er de vigtige aktivstoffer. Vi har længe vidst, at tea tree olien er anti-bakteriel, men nu viser studier, at olien også udmærker sig ved at være anti-viral. Det vil sige, at de virksomme stoffer i olien bekæmper virus.

Herpes eller HSV1 er  netop en virus. Først smittet med herpes ligger virusset latent i nervebanerne og kan bryde ud ved fx et svækket immunforsvar. I et forsøg reducerede man herpesudbruddet med 39 % ved at påsmøre tea tree olie. Skorpedannelsen indfandt sig hurtigere og helingsprocessen blev fremskyndet med en tredjedel mindre udbrudsdage. Alt i alt tyder resultatet på, at herpes virus er sensitiv overfor den anti-virale effekt i tea tree olie. Flere studier på området er sat i gang.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *