Beyonce og Jay Z inden for hår, hud og negle

 

 

Vil du ha’ fyldigt hår, stærke negle og smuk hud, så er kisel og biotin makkerparret, du vil opsøge. De har hver deres forcer, men tilsammen står de endnu stærkere.

 

Af Benedikte Mikkelsen
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – februar/marts 2018

 

Vi ved, at du ved det! Rigtig mange af de mineraler og vitaminer, som findes i naturen, findes også i den menneskelige krop. Kisel (silicium) er ingen undtagelse. Det er et mineral, som findes nærmest overalt i naturen – og ja, også i din krop. Desværre er det sådan, som med så meget andet, at mængden af stoffet i kroppen mindskes med alderen.

Men tør øjnene! For ved et indtag af kisel kan du holde aldringstegnene på afstand.

Kisel holder dit bindevæv elastisk og styrker hud, hår og negle. Mangler du kisel i kroppen, kan du opleve, at din hud bliver rynket, du får skrøbelige negle og tyndere hår.

 

Hej igen, planterige

Jep, igen, igen må vi konferere med det smukke planterige. Med fødevarer, som indeholder kisel, fx brune ris, kornprodukter, nødder, mandler, frugt, bønner, grøntsager, spirer og tang kan du snacke dig til et yngre udseende – no kidding! Dog kan du med fordel tage et tilskud for at opnå den rette daglige dosis.

Kisel binder vandet i hudens og hårrøddernes bindevæv, er med til at øge blodtilførslen og indvirker positivt på produktionen af elastin og kollagen, der er de fibre, bindevævet udgøres af. Dermed er kisel både med til at fugte og opbygge det vigtige bindevæv, som har så stor betydning for fast hud, stærke negle og kraftigt hår.

Voksne mellem 18 og 60 år har behov for 25-30 mg kisel dagligt, og er du over 60, stiger den anbefalede dosis til 30-40 mg dagligt. Som eksempel indeholder 100 gram brune ris 36 mg kisel, 100 gram havregryn indeholder 13 mg kisel, og 100 gram banan indeholder 8 mg kisel.

 

Pssst …

Mange undersøgelser viser, at kødspisere hurtigere udvikler rynker end vegetarer/veganere. Især det forarbejdede og røde kød har et dårlig ry. Er du kødspiser, skal fugemassen måske ha’ en permanent plads på badeværelseshylden før end forventet.

Elsker du kød? Så skal du måske have massen til ansigtsfurerne frem før din vegetarnabo.

 

Makkerparret udi hår, hud og negle

Hvad kisel er for bindevævet, er B-vitaminet biotin for de celler, der fornyr og udvikler nye hår. Biotin har et højt svovlindhold, som er livsvigtigt for den menneskelige organismes iltningsprocesser og har en positiv effekt på cellevækst og celledeling. Mangel på vitaminet kan medføre skrøbelige negle, tør/fedtet hud samt hårproblemer. Skældannelse er også et symptom på biotinmangel – så hvis du ikke vil ligne en, som har været ude i snevejr midt om sommeren, så skulle du måske snuppe lidt ekstra biotin.

Naturligt findes biotin i fødevarer som æg, ris, fuldkorn, grønkål, champignon og nødder. Det anslås, at voksne almindeligvis har et behov for 120-200 mikrogram biotin dagligt.

Et dagligt tilskud med kisel og biotin giver næring til huden og hårrødderne indefra.

 

Svenskerhår

Ja, de kan noget med hår, de svenskere. Original Silicea er blandt frontløberne på området og er da også blevet kvitteret med ”Swedish Health Awards” i 2017 for bedste hårprodukt.

I et studie, offentliggjort i det tyske magasin Kosmetische Medizin, fik 55 kvinder Original Silicea gennem seks måneder for at se, om det kunne hjælpe mod fænomenet, hvor 50 % af alle kvinder får tyndere hår med alderen. Efter seks måneder med kiseltilskud havde forsøgsgruppen øget deres hårvolumen med 13 %. Hvert eneste hårstrå var vokset 13 % i tykkelsen, og med omkring 100.000 hårstrå giver det selvsagt synligt resultat.

En undersøgelse på 419 personer i 2015 på en gruppe kvinder i alderen 21 til 50 år viste, at Original Silicea havde en effekt på omkring 80 % af deltagernes negle. Kvinderne oplevede, at deres negle blev stærkere, fik en mere jævn struktur og blev mindre skøre.

Den samme testgruppe oplevede mellem 77 og 79 % forbedring på hudens elasticitet, fugtighed og vitalitet.

 

Mand, hvor har du lækkert hår

Yes, we like! Mænd med flot hår er i høj kurs, og sådan har det jo egentlig altid været. Derfor kan du som mand med fordel snuppe et lille tilskud til håret. Original Silicea kommer nemlig også til mænd, som er tilpasset et andet behov end kvinders. Vi ved jo desværre, at mænd i høj grad lider af hårtab, jo ældre de bliver.

 

Tålmodighed er en dyd

Tro nu ikke, at din manke pludselig er vokset til dobbelt størrelse efter en nat. Du får først den fulde virkning efter to til seks måneder. Til gengæld skal du kun tage en kapsel dagligt – haps, og du er på vej til godt garn, stærke negle og sund hud. Det er også rart at vide, at kiseldioxiden i Original Silicea har en meget lille partikelstørrelse, så kroppen bedre kan optage det og udnytte det. Så det ryger ikke lige igennem systemet.

Faktisk kan du også tage det som gel, hvis du ikke er kapseltypen.

 

2 thoughts on “Beyonce og Jay Z inden for hår, hud og negle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *