Hamp – nu også til huden

Hamp har i de sidste mange måneder fået meget opmærksomhed. Vi har i sund-forskning skrevet om, hvordan indtagelsen af hampolien har gavnlige virkning på alt fra diabetes til gigt til kræft og nu ser det også ud til, at hamp kan anvendes i hudpleje, herunder til kroniske hudsygdomme som psoriasis og eksem.

 

Af Benedikte Mikkelsen         

 

Hamp, cannabis – ja kært barn har mange navne, men uanset, hvad vi kalder det, så har hampplanten et MEGET dårligt ry. Mange tænker narko, afhængighed og menneskelig ulykke, når de hører ordet cannabis. Cannabis som kosttilskud har især i det sidste års tid fået meget mediebevågenhed og debatten har været ophedet og stærk kontroversiel. Dog er cannabis i sin rå form ikke euforiserende – så har vi fået slået det på plads! Men hvorvidt det er euforiserende eller ej er ligegyldigt for artiklen her, for nu vil vi fokusere på, hvad hampfrøolie kan gøre for din hud.

 

En syret hudpleje

Hver gang du går i bad eller vasker hænder, så affedter du huden. De fleste sæber indeholder nemlig sodium lauryl sulfate (SLS), som er tendensider – i daglig tale kaldet skummemiddel. Midlet fjerner de naturlige olier fra huden og har du sensitiv hud og især, hvis du lider af eksem eller psoriasis, så er det vigtigt at tilføre olier for at holde huden fugtet. Her er hampoliens egenskaber blevet overset. Faktisk kan en korrekt udtrækning af olie fra hampplanten udmunde i et indhold af 80% umættede fedtsyrer. Det er de to essentielle fedtsyrer, linolsyre og alfa-linolensyre, samt den sjældne gammalinolensyre, som gør hampolie speciel velegnet til behandling af hudsygdomme.

 

 

En olie- og vitaminbombe til din hud

Psoriasis er en af de mest almindelige hudsygdomme og betegnes som arvelig og kronisk. Du kan læse mere om sygdommen på sund-forskning.dk. Hampfrøoliens indhold af linolsyre (Omega-6), alfa-linolensyre (Omega-3) og gamma-linolensyre (også Omega-6) virker anti-inflammatorisk, blødgørende og genopretter hudens barrier, samtidig med, at det bidrager til mindskelse af fugttab.

 

Gammalinolensyre giver fugt og sænker såkaldt patologisk cellevækst, som det ses ved eksempelvis psoriasis. Større eller mindre grad af eksem og faktisk også til at fremme heling af ar har gammalinolensyre en gavnlig effekt på. Lider du af tør hud om vinteren kan et hudplejeprodukt, som indeholder hampolie derfor restaurere hudens fugtbalance, samtidig med at det har en lindrende effekt på betændelsestilstande i huden.

 

Også til rynkerne

Vi kan blive ved om hampfrøoliens fortræffeligheder og det gør vi også. For udover at hampolien indeholder fedtsyrer findes der også store mængder af vitaminer, nemlig A, B1, B2, B3, B6, C, D og E, som du og din hud kan få glæde af. Til gavn for alskens hudsygdomme, men også af den mere kosmetiske art, som sker når huden ældes og rynkerne dukker op. Vitaminindholdet, herunder især vitamin E, bevarer hudens elasticitet og da olien genskaber hudens fugtbalance vil rynker og fine linjer være mindre tydelige.

 

Er du ikke den rene olietype?

Så vil du sikkert blive glad, når du opdager Cannaderm. Cannaderm har nemlig specialiseret sig i fremstillingen af hudplejeprodukter, hvor grundingrediensen er hampfrøolie. Der anvendes udelukkende økologisk olie og cremerne indeholder hverken SLS, vaseline, kunstig farve eller parfume. 

I Cannadermserien kan du finde produkter til behandling af alt fra tør hud overalt på kroppen, inklusiv hovedbunden til behandling af mere alvorlige hudsygdomme som psoriasis, eksem og akne. Du kan anvende produkterne dagligt eller bruge dem som en intensiv kur, hvis du oplever hudproblemer. Så smid noget cannabis på huden og bliv glad uden at blive høj.

 

 

 

 

3 thoughts on “Hamp – nu også til huden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *