Bio-Glucosamine Forte – bedste glucosamin i Holland

bio-glu..

 

Det hollandske forbrugerråd, Consumentenbond har i en test af 26 forskellige glucosamin-produkter kåret Bio-Glucosamine Forte som testvinder. Det fik 9,9 ud af 10 mulig point. Tæt på det perfekte.

 

Det hollandske testpanel kikkede bl.a. på parametre som produktpris, pris pr. dagsdosis, indhold og etiketinformation. Glucosamine Forte fik bedømmelsen: Meget god samt højeste pointscore uden at være det dyreste præparat.

 

Chondroitin scorer ikke

Fire produkter med stoffet chondroitin scorede ikke særlig højt. Heriblandt et produkt fra Solgar, som var testens dyreste, men kun scorede 5,7 point, da det viste sig at indeholde betragteligt mindre end angivet på etiketten.

 

Om Glucosamin

Glucosamin er et stort segment inden for selvmedicinering, men konkurrencen på pris er hård. Efterspørgslen er nogenlunde stabil.

Vi får ikke meget glucosamin fra vores kost. Stoffet udvindes af skaller fra hummer, krabber og rejer og knyttes sædvanligvis til en svovlforbindelse, hvorefter det bliver til glucosaminsulfat. Der findes også andre glucosaminforbindelser, men de fleste producenter anvender glucosaminsulfat, og det er også den type glucosamin der anvendes i langt de fleste videnskabelige undersøgelser af stoffet. Optagelsen af glucosaminsulfat i kroppen er god, men effekten mærkes evt. først efter nogle nogle uger.

 

Kilde:

Gezondgids februari/maart 2011

 

5 thoughts on “Bio-Glucosamine Forte – bedste glucosamin i Holland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *