Børnevitaminer holder sig bedst i blisterpakninger

pige

 

Fugt kan på blot en uge ødelægge vitaminpillerne i et pilleglas. Med et fugtbeskadiget præparat risikerer du at give dit barn en pille uden den ønskede virkning, fremhæver ernæringsekspert.

Når du skal vælge den rigtige multivitamin til dit barn, er det en god idé at gå efter præparater, hvor tabletterne er pakket i blistre. Det forhindrer nemlig fugt i at trænge ind i tabletten og ødelægge dens næringsindhold. Ifølge Lisa Mauer, som er lektor i ernæringsvidenskab ved Purdue University i USA og har studeret fænomenet, kan fugt kraftigt nedsætte vitaminers holdbarhed og virkning.

 

Næringsstoffer mister styrke
“Et af tegnene på, at næringsstofferne har mistet styrke, er brune pletter, især på børnevitaminer. Det indebærer ikke nødvendigvis, at de er skadelige at indtage, men hvorfor give sit barn en vitaminpille, hvis præparatet ikke har den næringsværdi, man som udgangspunkt regner med? Så er det jo i princippet bare en sukkerpille, man giver dem,” udtaler Lisa Mauer i en artikel, som blev bragt på www.sciencedaily.com den 2. marts.

 

C-vitamin væk på en uge
Lisa Mauer beretter, at indtrængende fugt fuldstændig kan ødelægge indholdet af C-vitamin på så lidt som en uge. Ikke engang pilleglas med tætsluttende låg kan forhindre dette, for hver gang man skruer låget af for at tage piller ud, trænger der fugt ind. Det gælder især, hvis præparatet opbevares i rum som køkken og badeværelse, hvor luftfugtigheden er særlig høj.

 

Bilster-pakning beskytter
I Pharma Nord’s børnevitamin-præparat, Minvitamin, er hver enkelt tablet pakket separat i en blister, der effektivt holder fugt ude. Samtidig undgår man et andet problem, som kendes fra pilleglas, nemlig bakterier. Med blisterpakninger er man kun i berøring med den eller de tabletter, der skal anvendes her og nu, de øvrige er uberørt.

 

29.04.2010

 

One thought on “Børnevitaminer holder sig bedst i blisterpakninger

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *