Læs dig til sunde og glade børn

Skærmbillede 2016-01-14 kl. 16.51.10 Skærmbillede 2016-01-14 kl. 16.51.22 Skærmbillede 2016-01-14 kl. 16.51.31 Skærmbillede 2016-01-14 kl. 16.51.49Skærmbillede 2016-01-14 kl. 16.51.37

 

 

Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning i august 2015.

Af Ansofi Amalieh Larsen

 

Bliv gravid – Sådan styrker du din fertilitet

Af Nanna Ewald Stigel

Hvis du planlægger snart at skulle have ønskebarnet, hjælper Nanna Stigel dig til at forberede din krop på det. Uanset om du i længere tid har prøvet, eller først lige har startet din rejse, guides du gennem kost og livsstilsændringer, som kan forbedre din fertilitet. Fra test af krop og sind, til opskrifter på retter, introduktion til frugtbar mad og råd, til hvilke kosttilskud og vitaminer der vil gavne dig i forbindelse med graviditet. Bogen lægger vægt på en flerstrenget indsats for bedre fertilitet og graviditet og giver ingen hokuspokuskur, men kommer hele vejen rundt om, hvad du kan forberede dig på.

 

Dit sunde barn – sådan

Af Rose Maimonide

Ønsker du at få overblik og inspiration, til hvordan du kan gøre dit barns hverdag sundere, giver Rose Maimonide bud på sund mad, kosttilskud og indblik i den kemi, der findes på hverdagens vej. Bogen er propfyldt af opskrifter på alt fra morgenmad, aftensmad, snacks og sunde drikke. Du får vejledning i, hvordan madpakken bedst muligt sættes sammen, en homøopatisk vejledning i lindring af gener og råd til, hvordan du bedst vælger bæredygtigt. Bogen kan fungere som opslagsværk og har til formål at skabe mere overskud i enhver børnefamilies hverdag ved at besvare både basale og lidt mere kringlede spørgsmål.

 

Sundhedshåndbogen

Af Marianne Palm og Pernille Lund

Med Sundhedshåndbogen får du mulighed for at teste dit – eller dit barns – personlige behov, og derved få hjælp til et godt eller bedre helbred. I bogen finder du skemaer til test af kost-, levevaner og stofskifte, oversigter over alt fra kostterapier til mineraler og lægeurter, og råd om, hvordan du selv kan behandle de mest udbredte lidelser. Find årsagen til blandt andet allergi og stress ved at undersøge din egen livsstil, kostvaner og stofskiftetype, og kom sundere og gladere videre med de rigtige vitaminer, mineraler og urter.

 

Introduktion til sensitive børn

Af Athina Delskov og Lene Sonne

Er du i tvivl om, eller ved du, at dit barn er sensitivt? I bogen finder du et spørgeskema, der giver dig mulighed for at finde ud af det. Forfatterne til bogen har årelang erfaring med sensitive børn og tager udgangspunkt i adfærd, psykologi og pædagogik. De to eksperter på området giver deres råd til, hvordan du skaber gode rammer omkring det sensitive barn, hvor der både er plads til at stille krav og at tage hensyn. Bogen er en introduktion til bogen ”Sensitive børn”.

 

Børn med blandingsdiagnoser

Af Martin L. Kutscher

Med fokus på det hele barn får du med denne bog indblik i, hvordan barnet med blandingsdiagnosers univers ser ud. Bogen dækker diagnoserne ADHD, OCD, angst, autismespektrumforstyrrelser, nonverbale indlæringsvanskeligheder, Tourettes syndrom, sanseintegrationsproblemer og eksekutiv dysfunktion – diagnoser, der ofte optræder samtidigt hos børn. Det er en håndbog, som gennemgår neuropsykiatriske tilstande, forklarer årsag, symptomer og behandling og endelig giver anbefalinger, der kan gøre hverdagen lettere. Med et let sprog, humor og empati guider bogen enhver pårørende til et barn med blandingsdiagnoser gennem alt fra barnets læring til venskaber.

 

Hjernesmarte børn

Af Anette Prehn

Når børn omgives af voksne, som forstår hjernens logik, bliver de styrket i deres evne til at lære nyt, håndtere forandringer, regulere følelser og mestre livet. Hvis ikke børn er omgivet af hjernesmarte voksne, ryger de let i hverdagens små hjernefælder med eskalerende aggressioner, modstand, ked-af-det-hed eller magtesløshed til følge. Det er synd for børnene –og i mange tilfælde helt unødvendigt. Mange situationer, som går over gevind, bunder i voksnes adfærd og kommunikation. Gennem eksempler fra hverdagen, viden fra den nyeste hjerneforskning og socialpsykologi, lærer Annette Prehn dig i bogen håndgribelige og effektive teknikker. Nøglen er at kende hjernens spilleregler, lave små justeringer i dit reaktionsmønster, afsøge nye veje i din kommunikation og få både din egen og børnenes hjerner til at drible med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *