Børneland

Cheerful girl in backyard jumping on trampoline

 

Nb.! Eye q hedder nu Equazen

Så er august måned skudt i gang, og det vrimler med nye begyndelser i vuggestue, børnehave, skole og SFO. Det vrimler også med nye udfordringer for den lille purk eller den store skurk, som måske kan blive blid og rolig med de rette næringsstoffer. For det er alle vist snart enige om: En sund begyndelse starter med en sund krop.

På de andre sider af PAUSE føjter det rundt med tips og ideer til sunde madvaner, og du kan skyde genveje til et sundere liv med de rette kosttilskud. Her får man en koncentreret mængde af fedtsyrer, vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer, som kan løfte en træt og måske ovenikøbet ikke helt sund krop op af moradset, så der bliver overskud til at være sammen med andre, modtage informationer uden at føle sig overloadet – og måske endog slippe for nogle trælse fysiske og mentale udfordringer.

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – august/september 2019

En effektiv skefuld af støtte til hele kroppen

Strath kan med sine mange gamle europæiske lægeplanter hjælpe både på immunsystem, energi, og udfordringer i tarme, hud og slimhinder. Lægeplanternes cellevægge er blevet nedbrudt i store tanke af gær, og når gæren har gjort sin virkning, står man tilbage med et ret så potent kosttilskud. Faktisk så potent, at også fabrikken i Schweiz blev overraskede: for urterne letter tilsyneladende optagelsen af de øvrige næringsstoffer fx vitaminer og mineraler. Det kunne være en af forklaringerne på, at Strath er brugt af så mange forældre sommer og vinter til at forebygge infektioner og give styrke til rollingerne.

Fedtsyrer til små og store hjerner

Eye-q er helt klart det bedste til små hjerner. Forskning fra rigtig mange studier verden over tager ikke fejl: Det er den særlige sammensætning af DHA og EPA, der hjælper børn til bedre at kunne koncentrere sig, lære at læse og faktisk også kunne sidde stille på en stol længere tid ad gangen.

Intet mindre end 7000 børn har i alt været med i studierne, og listen over universiteter og institutioner, der har lavet forsøgene, er lang. Et must-have øverst på helsehylden i hjemmet.

Vitaminer og mineraler til hele kroppen og ikke kun hjerneceller

Omnimini er en fin tyggetablet til de halvstore børn, du kan også vælge Bamse Bomstærk, og begge giver poderne en fin afbalanceret dosis af vitaminer og mineraler. Om du vælger den ene eller den anden, handler vel mest om smag. Prøv dem af, og spis dem selv, hvis ikke lige det var den smag, der var lettest at tygge i. Er ingen til at tygge eller sluge tabletter, så kan Mivitotal også være en mulighed. Det er flydende og lige til at blande i lidt vand. Skyl efter med noget sundt.

Er der ofte problemer med forkølelser eller andre infektioner, kan du sagtens give ekstra C-vitamin ved siden af. Acerola tyggetabletter, 90 mg, elskes af de fleste, og kan spises fra 3-årsalderen. En tablet til de små, 2-3 stk. fra fem år og op til voksendosis på omkring de 12 år.

Og når vi nu er ved teenagealderen og måske manglende lyst til at spise store kapsler og drikke underligt smagende ekstrakter: Kan Jang er bitte små tabletter til immunforsvaret, de er mindre end de fleste lakridspastiller, og så er de helt glatte og fine. Skyl gerne seks tabletter ned, hvis du er over 12 år, og det kan du ovenikøbet gøre to gange om dagen, indtil du er ovenpå igen.

Keen mind til de større børn, der gerne vil være klogere

Novasel, som er kendt for sin forskning ud i eye-q, har nu også Keen Mind på hylden. Bag produktets navn gemmer sig en af Indiens allerbedste planter til at få små, store og gamle hjerner til bedre at fungere. Man bliver bedre til at koncentrere sig, huske stort og småt, og faktisk kan alle (ingen hentydning til mænd) bedre multitaske – altså at jonglere med flere opgaver på én gang. Der opstår hos de fleste, der bruger Keen Mind et sådan roligt overblik blot ved at fodre hjernen med et ekstrakt af Bacopa moniera. Det er dog ikke ligegyldigt, hvilket ekstrakt du vælger, da det er på Keen Mind, der er mest forskning.

Helt nye og stærke argumenter for at spise sundt

Sundhedshåndbogen skrevet af 10 behandlere har et væld af opskrifter, men også noget helt særligt: Her gennemgås 70 forskellige fødevarer ikke kun for deres indhold af vitaminer og mineraler, men også al den forskning, der er på grøntsager, frugter, nødder m.m. Hvordan de kan virke gunstigt på forskellige organer og dermed hjælpe med at forebygge og lindre forskellige problemstillinger.

3 thoughts on “Børneland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *