C-vitamin bedre i pilleform

c vitamin i pilleform

C-vitamin i pilleform beskytter mod hjerte-kar-sygdom

Til gengæld ser det ud til, at antioxidanter indtaget igennem kosten klarer opgaven mindre godt, siger en international forskergruppe efter at have gennemgået en række videnskabelige studier af antioxidant-vitaminer i kosten.

 

C-vitamin i pilleform beskytter mod hjerte-kar-sygdom

Til gengæld ser det ud til, at antioxidanter indtaget igennem kosten klarer opgaven mindre godt, siger en international forskergruppe efter at have gennemgået en række videnskabelige studier af antioxidant-vitaminer i kost og som piller. Videnskaben har længe slået på tromme for, at vi skal spise en sund kost med masser af fuldkorn, frugt og grønt, fordi det mindsker vores risiko for blandt andet hjerte-kar-sygdomme, men ifølge en ny undersøgelse foretaget af en international forskergruppe er sagen tilsyneladende ikke så enkel. Sund kost var ikke i stand til at yde den store hjertebeskyttelse. Til gengæld ser det ud til, at høje doser af C-vitamin indtaget i pilleform som kosttilskud beskytter ganske effektivt. Personer, som indtager mere end 700 mg C-vitamin dagligt, har 25% lavere risiko for at få hjertesygdomme, sammenlignet med dem, der ikke anvender kosttilskud, konkluderer forskerne. De opsigtsvækkende forskningsresultater er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift, American Journal of Clinical Nutrition.

 

Overraskende resultat

De noget overraskende tal er fremkommet ved en grundig gennemgang af i alt ni videnskabelige undersøgelser, som indeholdt information om E-vitamin, beta-caroten og C-vitamin. I 10 år fulgte forskerne forsøgsdeltagerne fra samtlige undersøgelser og sammenholdt deres forekomst af hjerte-kar-sygdomme med deres kostvaner og forbrug af kosttilskud indeholdende blandt andet C- og E-vitamin. En kost med et højt indhold af antioxidanter var ikke i stand til at yde den store beskyttelse imod hjerte-kar-sygdomme, mens et højt indtag af C-vitamin i pilleform reducerede risikoen effektivt. Undersøgelsen skal ikke fortolkes som, at det ikke nytter at spise sundt. Den viser blot, at der kan være en række enkeltstoffer i føden, som kan spille en særlig stor rolle. C-vitamin tegner til at være et af dem. C-vitamin kan købes i håndkøb, for eksempel som præparatet Bio-C-Vitamin, som er et lægemiddel til forebyggelse og behandling af C-vitaminmangel.

Kilde: Antioxidant vitamins and coronary heart disease risk, American Journal of Clinical Nutrition 2004; 80: 1508-1520

 

Hvad er Bio-C-Vitamin?

Præparatet Bio-C-Vitamin er registreret som lægemiddel under kategorien ”stærke vitamin- og mineralpræparater”. Hver tablet indeholder 750 mg C-vitamin som calcium-ascorbat, hvilket sikrer en god og skånsom optagelighed. C-Vitamin er en kraftig antioxidant, som kroppen har øget behov for i situationer med oxidativstress (overaktivitet af frie radikaler) som blandt andet opstår i forbindelse med større læsioner, forbrændinger og ved alvorlige betændelsestilstande. Rygere har øget behov for C-vitamin. C-vitamin øger kroppens optagelse af jern, og tilskud bør derfor ikke anvendes af personer med jernophobningssygdomme. Det bør heller ikke benyttes af personer med tendens til nyresten eller med nedsat nyrefunktion. Bio-C-Vitamin kan købes i håndkøb på apoteket og hos Matas. For yderligere oplysninger, kontakt Pharma Nord på tlf. 75 85 74 00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *