Detox gjort super nemt

 

 

Du har sikkert hørt om at detoxe, og du vil egentlig gerne prøve det, men hvordan? Et nyt produkt, hvor du bare skal følge et program, kan hjælpe dig ind i detox-universet.

 

Af Benedikte Mikkelsen
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – februar 2020

 

To detox or not to detox, that’s the question. Googler du detox-kur, så får du over tre millioner resultater. Velbekomme, så er det bare med at komme i gang! Siden en eller anden opfandt detox-begrebet, så er råd til udrensning af kroppen eksploderet. Men pas nu på derude, det er ikke alle detox-kure, som hjælper dig, faktisk kan du risikere det stik modsatte.

Spredt rundt på siderne finder du tips til, hvordan du kan detoxe kroppen.

 

Tip! Skru helt ned i fem dage på svine-og oksekød, da det er svært at fordøje.

 

Start med at analysere din livsstil

Og vær ærlig! Tilsidesættes sund mad og løbeturen til fordel for hurtige (usunde) madløsninger og inaktivitet? Måske suser du rundt og er på kanten af stress, hvor du eventuelt helt glemmer at spise? Alt sammen påvirker dit tarmsystem negativt. Fungerer dit tarmsystem ikke, så fungerer du ikke. Så enkelt er det!

Et velafbalanceret tarmsystem er altså alfa og omega for dit helbred og velbefindende. Tarmen er en del af fordøjelsessystemet og har to hovedfunktioner, nemlig at fordøje maden og optage næringsstofferne og udskille affaldsstoffer og toksiner via blodkredsløbet. Du skal altså sørge for at ”nurse” din tarm og de flere milliarder bakterier, som findes der. I tarmen er der både nyttige og skadelige bakterier, og det er dit job at skabe balance mellem dem. Balancen skaber du med din kost.

 

Tip! NEJ til mælkeprodukter, hvis du er en ”slimdanner” i luftvejene.

 

Spark din tarmbalance i gang

Skal du detoxe, så skal du skabe balance i tarmen. Er der ubalance, så irriterer du dine tarme, tarmbevægelserne bliver uregelmæssige, og fugtindhold og konsistensen af din afføring påvirkes. Hjælp balancen i dine tarme på vej med et helt nyt produkt kaldet Detoxner Detox. Selvfølgelig skal du spise sundt og groft, drikke vand og motionere, men med Detoxner Detox kan du sparke din udrensning i gang. Det er heldigvis ret nemt. Med en pakning på fem doseringsbreve og 20 brusetabletter sammen med en masse vand er du klar til at starte din udrensning.

 

Tip! NEJ til cola, vin og andet alkohol, da det kan bremse din udrensning, drik højst én kop kaffe eller sort te om dagen under kuren.

 

Detoxner Detox er et produkt, som kan have en kraftig udrensende virkning. Du vil måske allerede kunne mærke en virkning efter første dag. Produktet indeholder det patenterede 2QR-kompleks, som er en bioaktiv sammensætning, udvundet fra planter, der har de biokemiske betegnelser polysaccharider, galatoarabinan, polyglucuronsyre og crosspolymer. Detoxner indeholder desuden et præbiotisk kompleks og psyllium-fibre. 2QR (to cure) er udviklet til at udvælge og neutralisere de skadelige bakterier i tarmen. Samtidig fodres de gode bakterier med de præbiotiske ingredienser, hvilket gør, at de udvikler sig, og der sker en tilvækst af antal.

Kombinationen af fibre (psyllium), som du også finder i Detoxner, stimulerer optagelsen af vigtige næringsstoffer og går ind og regulerer tarmbevægelserne og fugtniveauet i din tarm. Fibrene sætter desuden gang i din tarmaktivitet, og du vil kunne se en forbedring i konsistensen af din afføring.

 

Sådan kickstarter du din detox med 5-dages programmet Detoxner:

  • Start dagen med et glas Detoxner-mix på tom mave
  • I løbet af de fem dage drikker du fire Detoxner-drinks i løbet af dagen, om morgenen, til morgenmad, frokost og middag

 

Du kan tage en endagskur med Detoxner Detox for lige at give dit tarmsystem et boost.

 

Tip! NEJ til sukker, slik, kage og produkter med kunstige sødemidler, da de belaster nervesystemet og blodsukkeret.

 

Yoga til fordøjelsen

Al motion er god for din fordøjelse, men yoga er helt exceptionelt, når det kommer til din udrensning. Søg på ”detox yoga” på YouTube, og du vil finde programmer, hvor fokus er på systematisk at strække og komprimere alle dele af kroppen, så du udrenser kroppen. I en god detox-session bliver alle dele af kroppen skubbet, trukket, snoet, vendt og drejet. Det er med til at fjerne affaldsprodukter som kuldioxid, mælkesyre og lymfevæske fra de dybe væv og dele af kroppen, som en løbetur eller cykeltur ikke lige fikser. Yogaens åndedrætsøvelser spiller desuden også en essentiel rolle, hvis du vil fremme din afgiftning.

 

Tip! JA til alle slags grøntsager, også gerne kål, medmindre den skaber alt for meget luft.

 

Driller maven virkelig? Så har du måske Irritable Bowel Syndrome (IBS), som på dansk hedder Irriteret Tyktarm. Døjer du med mavesmerter, oppustethed samt vekslende afføring, så befinder du dig måske blandt de cirka 10-20 pct. af danskere, som er ramt af lidelsen. Firmaet Octean, som har udviklet Detoxner Detox, har også udviklet et specielt produkt til IBS, hvilket er et 5-dages intensivt program, hvor du indtager Detoxner IBS Intense og efter de fem dage fortsætter med Detoxner IBS Maintenance i 30 dage. Her får du også det patenterede 2QR-kompleks.

 

Tip! JA til krydderurter, da de hjælper på udrensningsprocessen.

Tip! JA til mandler, hasselnødder, paranødder, cashewnødder, pinjekerner samt hørfrø og sesamfrø.

Tip! JA til masser af koldpressede olier af oliven, hørfrø og kokos. Plantemælk, også fra quinoagryn, mandel og havre.

Tip! JA til grønne og gule linser, kikærter, kidneybønner samt brune ris og røde thairis, hestebønner, sojabønner (tofu, sojayoghurt og sojamælk), quinoagryn.

Tip! JA til vand og detox-te.

 

2 thoughts on “Detox gjort super nemt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *