Din kropsholdning kan give smerter

Din kropsholdning kan give dig..

 

Af Rikke Godthjælp Akupunktør og Zoneterapeut Nørregade 34, 1 sal
1165 København K http://www.godthjaelp.dk/

 

 

Din kropsholdning kan give smerter og hvad er posturologi?
Posturologi er læren om vores kropsholdning; den ubevidste stående stilling. Det vil sige viden om de informationer, hjernen modtager fra fødderne, musklerne, leddene, hud en, indre øre samt øjnene. Disse informationer og dette samarbejde gør os i stand til at stå op og holde balancen uden at tænke over det.

Posturologi handler om vores ubevidste kropsholdning. En forkert kropsholdning kan medføre fysiske smerter i hele kroppen. En forkert kropsholdning kan også medføre psykiske problemer. Hvor man før i tiden fik motion via sit arbejde, transport og almindelig husholdning, har vi i dag mange hjælpemidler og ofte et stillesiddende arbejde. Det betyder, at vi rører os for lidt, og at vores muskler bliver svage – det stiller større krav til vores kropsholdning.

 

Hvilke lidelser kan have en posturologisk årsag?
Der er tre tilgange, man benytter, når man arbejder med posturologien:

  • Skævheder og smerter
  • Balanceproblemer
  • Kognitive ubalancer

Størstedelen af patienterne, der kommer, vil falde i den første gruppe. Her finder vi tilbagevendende smerter i muskler og led; nakke og skuldersmerter, tennisalbue, lænde- og rygsmerter, piskesmæld, migræne og kronisk hovedpine, slidgigt, sportsskader, der ikke vil heles og lignende. Hertil skal nævnes, at mennesker, der lider af diskusprolaps, altid har et posturologisk problem. Balanceproblemer handler selvfølgelig om, at personen har svært ved at holde balancen. De bliver svimle og føler sig ustabile – hele tiden eller kun ved bestemte bevægelser. Somme tider bliver det betragtet som virus på balancenerven, men ofte er det et posturologisk problem. De kognitive problemer er f.eks. indlæringsvanskeligheder, dysleksi/ ordblindhed og talblindhed. Hukommelses- og koncentrationsbesvær. Børn med DAMP og lignende diagnoser vil ofte også have et posturologisk problem. Kognitive problemer kan også medføre følelsesmæssige problemer i forhold til selvopfattelsen og føre til angst, søvnløshed, depressioner og stress.

 

Hvor stammer posturologien fra?
Posturologi er en anerkendt videnskab, der studeres og praktiseres inden for den neurologiske videnskab på universiteter i Frankrig, Italien og USA. Dr. Michel Marignan fra Marseille har de sidste 30 år viet sit liv til forskning og klar videnskabelig baseret fremlægning af det posturologiske system. Han underviser i posturologi på universitetet i Paris. Des-uden underviser han læger, tandlæger og behandlere over hele verden, inklusiv Danmark. Dr. Michel Marignan regnes for, hvis ikke den, så blandt de førende posturologer i verden. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *