Drop din sove-medicin – drop din nervemedicin?

Drop din sove 2

Sund-forskning.dk er i gang med at undersøge værdifulde alternativer til almindelig medicin, som er kendt for at have en del bivirkninger.

Læs her om Nervoheel N, som i et studie på 240 patienter viste sig lige så effektivt som nervemedicin.

Læs også om urteproduktet Melissa, som med sin sammensætning kan give en helt anderledes søvn.

Nervoheel N
Det homøopatiske middel, Nervoheel N, kan være et alternativ til almindelig ordineret nervemedicin, benzodiazepin, i behandlingen af milde nervøse lidelser Et studie sammenlignede effektiviteten og tolerancen af det homøopatiske middel Nervoheel N med en af de mest anvendte beroligende medicinpræparater, benzodiazepin.

Benzodiazepin anvendes som beroligende medicin ved en lang række nervøse lidelser.

248 patienter med søvnløshed, nervøsitet, angst, rastløshed, udmattelse og andre milde nervøse lidelser indgik i forsøget i fire uger, hvor doseringen var rimelig individuel for at tilgodese patienternes behov. Effekten af behandlingen blev vurderet af lægen i dialog med patienten i begyndelsen af behandlingen, efter to uger og efter fire ugers behandling.

Undervejs blev bivirkninger noteret, så man kunne holde øje med, hvor godt patienterne tolererede begge behandlingsmetoder. Et score system, som man normalt bruger til at bedømme den slags behandlinger med, blev anvendt, og man så en forbedring på 4,4 point for Nervoheel gruppen og 4,2 for benzodiazepin-gruppen.

Man kunne konkludere, at Nervoheel N er mindst lige så effektiv som benzodiazepin i behandlingen af milde nervøse lidelser.

Melissa
Indholdet i New Nordics Melissa tablet er normalt ingredienser til mere energi. Så hvordan kan man påstå, at man også får en bedre søvn? Forklaringen ligger nok i reguleringen af organer og organsystemer, og lige her mest af alt i en regulering af nervesystemet, frem for blot en stimulerende eller beroligende effekt, som vi ser med andre produkter. Citronmelisse er kendt for sin nerve-styrkende effekt.

Den har været brugt i det europæiske urteapotek så længe man kan huske, og har med sin beroligende, afslappende og krampeløsnende egenskaber en vidunderlig effekt på urolige sjæle og urolige sind. I grøn te finder du et højt indhold af L-theanin, som gennem flere studier har vist sig at kunne fremme et afslappet men opmærksomt sind.

Kamillen er nok den mest velkendte urt med sin beroligende evner, og som til alle tider har været anvendt som krampeløsnende for nerver.

I tre tabletter – den daglige dosis – finder du desuden den anbefalede dosering af B1, B2, B6, B12, niacin og magnesium. Og det mest interessante ved den kombination er den nyere forskning, som viser, at B-vitaminerne sammen med magnesium kan modvirke den dårlige søvn, som te, kaffe og alkohol kan skabe.

Vitaminerne nedbryder også affaldsstoffet homocystein i blodet. Rigtig mange har for højt niveau af homocystein og nye undersøgelser peger på, at homocystein øger snorken og søvnapnø, som virker forstyrrende på søvnen både hos den, der har problemet . Og hos partneren.

Fakta
Et par dråber lavendelolie på hovedpuden kan berolige sindet. Det samme kan af-slappende musik.

Massage, zoneterapi, kraniosakral terapi, akupunktur, bioresonans-terapi – der er mange terapiformer, som kan afbalancere et overanstrengt sind, som har svært ved at give slip.

Gode vitaminer og mineraler
Vitamin B1 – tiamin – er et vitamin, der er vigtigt for normale mentale funktioner. Mangler du tiamin i kroppen, bliver du let irriteret og frustreret. Te og kaffe dræner kroppen for tiamin, og det samme gør sulfitter, der tilsættes vin som konserveringsmiddel. Et tilstrækkeligt tiamin niveau i kroppen er altså nødvendigt for afslappede mentale funktioner og en god søvn. For at tiamin kan udnyttes korrekt, kræves magnesium.

Magnesium binder tiamin til tiaminforbrugende enzymer inde i cellen. Et stort alkoholforbrug dræner kroppen for magnesium. * Vitamin B3 – niacinmangel resulterer i insomnia. *

Vitamin B6 – pyridoxinemangel medfører depressioner som igen kan medvirke til angst og bekymringer, som gør det svært at slappe af og sove roligt. * Vitamin B12 – cobalamin – mangles ofte hos ældre på grund af lavere optagelse i tarmen med stigende alder.

Også vitamin B12 er vigtig for at nedbryde homocystein i blodet. Vitamin B12 er samtidig nødvendig for hjernens funktioner. Magnesium er et livsvigtigt mineral som op i mod to tredjedele af befolkningen får for lidt af. Magnesium er essentielt for nervesystemet, muskulaturen og en lang række enzymatiske processer i kroppen bl.a. de tiaminforbrugende enzymer. Den formentlig største årsag til lavt magnesiumindhold i kroppen er nydelse af alkohol.

Magnesium er vigtigt for hjerne og nerver. Mangel på magnesium øger opfattelsen af egen stress og reducerer humøret. For at opnå den gode søvn bør du forsøge at reducere alle stressfaktorer og et magnesiumtilskud beroliger ikke kun nervesys-temet, men kan også afhjælpe uro i benene og anden utilsigtet uro, hvor der kan opstå periodiske bevægelser i arme og ben under søvnen.

Vidste du?
Vin indeholder alkohol, der dræner kroppen for magnesium samtidig med, at selv den gode vin er konserveret med sulfitter, der nedbryder vitamin B1. Et glas vin om aftenen til at falde til ro på er godt, men flere glas hver aften kan få dig til at mangle vitamin B1 og magnesium. Så får du en dårlig søvn.

Uddrag af indlægsseddelen på benzodiazepin:
De mest almindelige bivirkninger ved brug af benzodiazepin er: Meget almindelige (over 10%) Fysisk og psykisk afhængighed, tilvænning. Døsighed. Almindelige (1-10%) Konfusion. Ikke almindelige (0,1-1%)  Muskelsvaghed. Besvær med at styre arme og ben, hovedpine, hukommelsesbesvær, koncentrationsbesvær, svimmelhed. Sjældne (0,01-0,1%) Øget spytdannelse. Hæmmet vejrtrækning, vejrtrækningsstop, øget sekret i luftvejene. Uventede psykiske reaktioner (fx aggressivitet, hallucinationer og psykoser), søvnløshed. Allergiske hudreaktioner. Øget sekret i luftvejene og øget spytdannelse ses især hos børn. Uventede psykiske reaktioner ses oftest hos børn og ældre. Forekommer de, bør behandlingen afbrydes. Benzodiazepin indgår i en lang række beroligende og angstdæmpende medicinpræparater

Tjek din medicin på www.netdoktor.dk
Benzodiazepin finder du bl.a. i: Apozepam, Diazepam ”2care4”, Hexalid, Stesolid Valaxona, men også i benzodiazepin-lignende produkter, se fx Imoclone, Imovane,  Imozop, Zopiclone ”Actavis”

Flere oplysninger om  Melissa hos New Nordic på tlf.: 46 32 33 44
Flere oplysninger om studiet på Nervoheel N hos Bio-vita på tlf.: 76 26 07 66

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *