Du kan både behandle og forebygge med et nyt collagenprodukt

 

 

Er du kyllingespiser, og har du ofte tænkt på, at du bare smider mange gram skrog i skraldespanden, der måske kan bruges som føde, er der håb forude.

For et firma har forstået at udnytte kyllingens kollagen til menneskeføde, så vi kan bevare en sund brusk længere.

Og ja, det her er altså ikke kun en artikel for gamle slidte knæ, men i høj grad en mulighed for at dyrke din yndlingssport alle ugens dage og måske resten af livet.

 

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – oktober/november 2019

 

Af grunde, vi ikke kender til fulde, er der familier, der lettere udvikler slidgigt end andre. De lever tilsyneladende et sundt liv med tilpas mængde af motion, de har ikke et job, hvor ensidige bevægelsesmønstre skaber dårlige albuer, håndled, hofter og knæ, og der er egentlig ikke nogen ydre tegn på, at kroppen skulle have problemer med at danne nok brusk, som er nødvendig i alle vores ægte led og ikke kun i de led, der bliver talt mest om som fx hofter og knæ. Vi har overordnet to typer led, de ægte led og de uægte led, og det er i de ægte led, der kan blive problemer med ledvæsken, der af forskellige grunde kan være udfordret, og det gør, at bruskdannelsen fx i knæet kommer under pres. Der kan opstå revner, eller simpelthen slitage, deraf navnet slidgigt. Ved leddegigt, som er en helt anden type af sygdom, er det også ledvæsken, der er under pres, men her er det immunforsvaret, som reagerer uhensigtsmæssigt. Forskning tyder på, at Moveflex kan gøre en forskel for begge typer ledproblemer.

At sætte gang i kroppens egen mulighed for at skabe sunde led vil altid være mere optimalt end at tilføre de komponenter, man ønsker og sprøjte dem direkte ind i fx led.

Nyere forskning tyder på, at det har man fundet en løsning på, ved at man via ganske små tabletter (målt i forhold til andre tabletter, der gerne vil gøre noget for brusken) kan stimulere tarmens immunforsvar, de såkaldte peyerske plaques, til at skabe en kædereaktion inden i kroppen.

Når Moveflex lander i tyndtarmen og passerer forbi de små immunøer, som ligger hele vejen i tyndtarmen og med ”hovedsæde” omkring blindtarmen, vil det lymfoide væv screene vores mad – og kosttilskud – og alt mulig ikke-mad – for, hvad der kan gavne kroppen og dermed lade slippe ind gennem tarmen og ind i blodbanen. Kigger vi specifikt på Moveflex, så har forskerne set, at en forholdsvis lille mængde af undenatured type II collagen bliver accepteret af kroppen, og undervejs vil et af kroppens store immunsystemer, T-cellerne, blive aktiveret. Når collagenet møder T-cellen, vil der ske en melding til TRAG-cellerne, der aktiverer den næste del af kædereaktionen, hvor en stribe inflammationshæmmende cytokiner bliver aktiveret som fx TGA-beta, interleukin (IL-4) og (IL-10). Og så er vi næsten ved vejs ende, for det er disse immunkomponenter, der kan hindre, at ledvæske bliver belastet og dermed skabe dårlige betingelser for bruskdannelsen i de ægte led.

At det overhovedet har kunnet lade sig gøre med en forholdsvis lille portion collagen, skyldes en metode, hvor man undgår, at mavesyren får lov til at nedbryde collagenet på dets vej gennem fordøjelsen.

 

Forskning på helt almindelige mennesker med smerter i knæene

Et klinisk studie offentliggjort i 2013 viser, at gruppen af deltagere, som fik det aktive stof frem for placebo, havde en signifikant forbedring af deres knæbevægelighed i forhold til placebogruppen. Alle 55 deltagere var blevet opdelt i de to grupper ved hjælp af lodtrækning, og hverken lægen, der uddelte kapslerne, eller deltagerne vidste, hvordan resultatet ville blive, før de 120 dage var gået. Og det var ikke kun evnen til at bevæge knæet mere frit, der blev også målt en større udholdenhed, hvor der bl.a. gik målbart længere tid, før der opstod knæsmerter for deltagerne, når de under kontrollerede forhold anvendte stepmaskine, som efterligner vores gang på trapper.

Sund-forskning hører meget gerne fra dig, når du får nogle erfaringer med produktet, og vi glæder os til at se mere forskning om collagenproduktet.

 

Hvis du gerne vil vide mere om forskellige typer af led se www.denstoredanske.dk – søg på ægte led

 

5 thoughts on “Du kan både behandle og forebygge med et nyt collagenprodukt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *