Er du en sukkergris?

 Fedme sukkersyge og magnesium...
Mange folk har en ukontrollerbar trang til søde sager og kan ikke forstå hvorfor. Samtidig har de svært ved at holde vægten, hvilket gør dem dybt frustrerede. Løsningen kan være at få blodsukkeret i balance med organisk chromgær.
 
Af Bjørn Falck Madsen
Artiklen blev bragt i //mig// en del af magasinet sund-forskning – april-/maj 2016
Er du en af dem, der kan finde slikskålen frem, lige  efter du har spist? Føler du dig dvask og udkørt sidst på dagen, og er noget sødt det eneste, som synes at hjælpe? Så skal du først og fremmest holde op med at bebrejde dig selv og tro, at det har noget med svag karakterstyrke at gøre. Det kan nemlig sagtens være en ubalance i kroppen, som tilmed er forholdsvis let at genoprette.
Det handler om blodsukker
Hvis dit blodsukker ikke er stabilt, men svinger, kan det medføre, at du ikke får nok sukker til hjernen. Det er årsagen til, at du mangler energi og får en ustyrlig trang til noget sødt. Forskning har vist, at en af de ting, som er med til at holde blodsukkeret stabilt, er chrom. Dette mineral, som findes i føden, er med til at støtte insulinfunktionen. Hvis du mangler chrom, kan det resultere i et ustabilt blodsukker.
Organisk chromgær er bedst
Der findes mange gode kilder til chrom, herunder nødder, skaldyr, rosiner, kød og bønner, men du kan også tage chrom i tabletform. Den chromform, som har vist sig at have den absolut bedste optagelighed, er organisk chromgær.
Ifølge det Europæiske Fødevaresikkerhedsråd (EFSA) optage s ChromoPrecise op til 10 gange bedre end andre almindeligt anvendte chromformer som chrom picolinat og chrom klorid.
Sluk trangen, og tab dig
Det lyder næsten for godt til at være sandt, men den er altså god nok: Et chromtilskud kan dæmme op for din trang til søde sager, og så er det slet ikke svært at gå ned i vægt. Mange, som prøver at tage chrom for første gang, beskriver effekten som ” at slukke for en kontakt”. Deres sukkertrang forsvinder ganske enkelt. Hvis man tidligere har haft for vane at spise slik, chokolade, kage og andre sukkerholdige fødevarer hver dag og lige pludselig holder op, er det ikke svært at forestille sig, hvordan det vil påvirke vægten. Men det er vigtigt at understrege, at chrom ikke er et slankepræparat eller en kur. Det er en naturlig måde at genoprette blodsukkerbalancen på. Det er også vigtigt at pointere, at chrom kun virker, hvis dit ustabile blodsukker skyldes mangel på stoffet. Det vil altså ikke hjælpe på dig, hvis din overvægt er hormonelt betinget eller forårsaget af andet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *