For dig, miljøet og landmanden

shutterstock_107592086

 

 

De særlige olier fra Bio Planeté

Nogle vælger bevidst økologi til. For andre er det ikke et tilvalg, men blot den eneste naturlige vej at gå. Lige fra den første dråbe olie har Bio Planeté brugt råmaterialer fra økologisk landbrug og etableret Fair Trade samarbejde.

 

Af Julie-Charlotte Plovst
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning og //mig// – oktober/november 2015

 

I 1984 forelskede Franz J. Moog sig i den smukke natur i Sydfrankrig, som blev stedet, hvor han udlever sin passion – at producere råvarer udelukkende fra økologisk landbrug, der gennem skånsomme forarbejdningsmetoder bliver til de lækreste olier under navnet Bio Planeté.

 

Solen skinner over Bio Planeté
Fra franske marker, til marker og samarbejdsaftaler verden over. Solsikkeolien var Bio Planetés første olie, nu består deres sortiment af40 forskellige olier og sammensætninger. Bio Planetésøgerefter den højeste kvalitet, sådeer meget bevidste i udvælgelsen af råvarerne. Både før, under ogefter produktionen bliver olierne inspiceret i Bio Planetés eget laboratorium for smag, vandindhold, surhedsgrad, peroxid indhold mm. Derudover sørger de for at have en tæt kontakt til deres partnere verden over, skabe gode forhold for demog etablere langsigtede aftaler.

 

Olie – flydende sundhed
Fedt erendelaf kroppens byggesten, som vi påingen måde kan undvære. Det er hensigtsmæssigt at supplere din mad med sunde fedtsyrer fra vegetabilske rene olier, for mange mennesker indtager simpelthen for fåfedtstoffer. De vegetabilske olier har ikke de samme mængder sammensætning af fedtsyrer. Derfor er det en god idéat variere og kombinere de forskellige olier. Hvis du lider af inflammation, kan et tilskud af fiskeolie være nødvendigt. Hvis duer vegetar, kan du vælge fedtsyrer fra tang.

 

Bio Planeté har lavet tre forskellige serier af olier:

Classic er en serie med olier til brug i hverdagen. De er ernæringsmæssigt på plads, velsmagende og overkommelige prismæssigt.

Gourmet er nøje udvalgte olier, der beriger din mad med sunde fedtsyrer og samtidig smager fortrinligt. Til den finere madlavning eller til at peppe en salat, grød eller andre lækkerier op med.

Vitality er en serie, der er rig på omega-3-fedtsyren, fx hørfrøolie og hampeolie.

 

 

Læs mere

www.frimig.dk kan du læse artiklen “Økologiske avokadoperler på snor”, der handler om, hvordan samarbejdet mellem en familie i Kenya og Bio Planeté i den grad har skabt gode vilkår for familiens avokadoproduktion – og dermed deres levestandard og fremtid.

Du kan læse meget mere om forholdet mellem omega-3 og omega-6-fedtsyrer på www.sund-forskningonair.dk/#!fedtsyrer/ceyy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *