Fra de høje tinder i Tibet til de smukke bjergtoppe i Schweiz

Hiking-Tibet-2-min

 

Tibetansk urtekunst er tusinder af år gammel, men det gør den ikke mindre interessant, og den bliver helt unik, når vi med europæisk forskning fra de schweiziske alper får fundet luppen frem, kigger nærmere på ingredienserne i laboratorierne og gjort forskerne interesseret i den gamle kultur.

Af Marianne Palm

Det er nok svært for nogle forskere og læger at forstå, at en samling af krydderier og droger kan gøre så stor en forskel i kroppen og ovenikøbet med moderne metoder fremvise, at selvom der er mange ingredienser i et urteprodukt som Padma Plus, og det derfor ikke kan skilles ad i små selvstændige indholdsstoffer, der kan omgøres til en mikrostor, hvid tablet, er der alligevel en virkning. Det strider meget imod moderne tankegang, så hatten af for de forskere, der tør kigge bagud for at få øje på nogle ret så bivirkningsfrie indholdsstoffer …

Det hele handler om vores celler – alle celler

For at forstå sammenhængen er vi her på redaktionen nødt til at gå ned på celleplan. Det gør vi også for at forklare, hvorfor Padma Plus virker på så tilsyneladende forskellige problemstillinger som sygdomme i mundhulen og sygdomme i benene, for ikke at nævne hele det øvrige kredsløb.

Forklaringen ligger med allerstørste sandsynlighed i det faktum, at hvad enten man har ondt i tandkødslommerne eller smerter i benene, så skyldes begge problemer, at du har en inflammation. En inflammation er som bekendt kendetegnet ved, at der er et væv, der er irritereret, måske rødt og hævet – og alt sammen ledsaget af smerter i varierende grad.

Måske opstår smerterne først, når det går rigtig galt, og man kan således helt uforvarende gå rundt i livet og tro, at man er fit for fight, selvom der i de mindste og største blodkar i kroppen er store problemer på vej.

Immunsystemet forsøger at reparere årsagerne ved at skabe en inflammation

Inflammationen foregår på celleplan, hvor dele af immunforsvaret forsøger at reparere nogle vævsskader, fx i blodkarrene. Derfor er smerter og de forskellige symptomer på en inflammation egentlig positivt, i hvert fald i første omgang. Immuncellerne strømmer til, de forsøger at håndtere situationen, det er derfor, vævet bliver irriteret, og var det en bullen finger, vil man let kunne se, at det bliver varmt, hævet og rødt med smerter. Overfører vi det billede til vores blodkar, sker der nogenlunde det samme. Er det en bullen finger, så holder immunforsvaret op med at reagere, når den buldne finger er håndteret. Det er bare ikke tilfældet andre steder i kroppen.

For gør vi ikke noget ved årsagerne til vores dårlige blodkar, fortsætter inflammationen måske i uger, måneder og år. En bullen finger kan komme i sæbevand og eventuelt få antibiotika, da det både er en infektion og en inflammation. Sæbevand virker næppe på resten af kroppen.

Det er her, du skal sætte ind med Padma Plus

For det er lige netop det, Padma Plus kan sammen med andre ændringer i din livsstil. Det er nu, vi skal tilbage til forskerne i Schweiz og andre steder i verden, som gennem flere studier har påvist, at de gamle munke havde ret også for 1000 år siden, hvor man intet vidste om begrebet inflammation. Det begreb er faktisk så nyt, at det først i de senere årtier er blevet til et hverdagsbegreb og heldigvis for det, for inflammationer kan vi gøre noget ved, bl.a. med hjælp fra de tibetanske munke.

Her er et kig på studierne

Hjælp til forebyggelse af rodbehandlinger

49 patienter, som alle gennem undersøgelser hos tandlægen måske stod over for en rodbehandling pga. infektion og inflammation, tog 2×2 kapsler med Padma Plus. 27 af patienterne blev smertefrie inden for en måned. 40 patienter ud af de 49 deltagere blev smertefrie efter en længere periode, og i det hele taget var der kun ni personer, som over en femårig periode havde brug for rodbehandlingen.

Nedregulering af inflammationen i blodkar og opregulering af beskyttende enzymer

I et studie fra 2006, som er offentliggjort i et tysk komplementært tidsskrift, har man undersøgt, hvordan forskellige biomarkører, der handler om åreforkalkning, kunne reguleres. Det var en stribe af blodprøver og analyser, der, set i en sammenhæng, kunne påvise, at Padma Plus kan nedsætte mængden af inflammation.

Det måler man bl.a. på CRP-niveauer samt nogle enzymer, der beskytter mod åreforkalkning. CRP blev nedreguleret, mens beskyttelsen mod åreforkalkning blev opreguleret.

Det er de store immuncellers budbringere, der på godt og ondt hjælper os

I et studie tilbage i 2004, som blev skabt af forskere med speciale i immunforsvaret, så man ligesom i de andre studier, hvordan Padma Plus gunstigt kunne ændre på inflammationerne i kredsløbet. Her målte man på de dele af immunforsvaret, som man ved, er involveret i en inflammation.

Det kræver lidt ekstra forklaring om de såkaldte cytokiner, der hele tiden farer rundt i kroppen som signalstoffer og holder øje med, om der er problemer. De styres af vores B- og T-celler, som til stadighed får besked på, om der er et problem, bl.a. gennem signalstoffernes budskaber, der ryger retur til alle de andre immunceller og sætter en kaskade i gang. Nogle gange er den kaskade for voldsom, og der opstår fx allergier og autoimmune sygdomme, andre gange er det som ved åreforkalkning et udtryk for, at blodkarrene trænger til hjælp. Derfor kan vi ikke bare forsøge at ramme de forskellige typer af cytokiner; meget bedre er det at gøre noget ved årsagerne bag deres “bombardement” på de fine blodkar.
Og det er her, man kan se, at de mange krydderier og urter i Padma Plus gør den største forskel. Vi har således ikke at gøre med nogle stoffer som indimellem, fx ved autoimmune sygdomme, kan være nødvendige, fordi der er brug for at dæmpe nogle specifikke cytokiner. Padma Plus virker, fordi man ved at fjerne årsagerne bag ved inflammationen ikke længere har et immunforsvar, der skal være på vagt og hindre, at problemerne bliver værre.

Med andre ord er der ikke længere brug for, at kroppen er nødt til at skabe en inflammation …

Det gøres selvfølgelig ikke alene med munke og forskeres hjælp, du skal også ændre adfærd.

Derfor er det bare så vigtigt at forstå, måske for første gang, selvom du har hørt det før, hvor skadelige brankede fedtstoffer, sukker og ikke mindst rygning er for alle kroppens celler, men også for dine blodkar overalt, heriblandt i dit tandkød og i dine ben.


Tre studier på Rigshospitalet og hele Holland har opdaget, hvordan du kan gå dig fra åreforkalkning ved at gå “hen over” dine smerter.
Studierne kan du se i Facebook-gruppen: “åreforkalkning – et skridt foran”.

Gå til læge, og find ud af, om du har åreforkalkning, det kan en indledende og meget enkel blodtryksmåling i benene være med til at klarlægge. Bliv om nødvendigt henvist til en karkirurgisk afdeling.

Og gå til tandlæge for at forebygge sygdomme i dit tandkød og i dine tandrødder.