Fra forskningens verden

videnskab-1

 

Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning og //mig// i december 2015.

 

B-vitaminer for hjernens ve og vel
Kan du nikke genkendende til, at du har gener eller symptomer som udbrændthed, træthed, angst, koncentrationsbesvær, stress eller kognitive udfordringer? Så kan det være tegn på, at du mangler B-vitaminer. Manglen kan blandt andet være forårsaget af et overforbrug af hvidt mel, sukker, kaffe og alkohol eller af en penicillinkur.

 

Meta-analyse: Kolesterolbehandling sænker Q10 i blodet
Behandling med kolesterolsænkende statiner reducerer Q10-indholdet betragteligt i blodet hos patienterne viser en større gennemgang af videnskabelige studier, som et internationalt hold af forskere har foretaget. Dette harmonerer med tidligere forskning fra Københavns Universitet, som kæder manglen på Q10 sammen med muskelsmerter. Flere offentliggjorte undersøgelser har vist, at tilskud af Q10 givet sammen med statinerne kan mindske muskelsmerter effektivt.

Kilde: Pharmacological Research 2015, Sept.;99:329-36

Du kan downloade en gratis bog om Q10 på www.healthandscience.eu

 

Bliv klogere på dit stofskifte
Lider du af ekstrem træthed, modløshed, dobbelthage, kuldskærhed, svedtendens eller voldsom trang til slik, kaffe, chips, alkohol og andre energifix? Ja, så hører du nok til det stigende antal, der har problemer med stofskiftet og vægten. Bogen beskriver stofskiftet som en spændende rejse − lige fra vi indtager næringsstofferne, til de omsættes til energi. Undervejs er der masser af gode råd til, hvad du selv kan gøre, så du får styr på stofskiftet. Det er biopat og naturopath Pernille Lund, der med bogen har skabt en vigtig guide til et friskere liv.

Køb bogen på Healthandscience.eu for bare 59 kroner, og få adgang til vigtige informationer om dit stofskifte.

 

Helt ny forskning på kolesterol
Det gode kolesterol (HDL) anvendes af kroppen til at bygge cellemembraner som et fundament for dannelsen af hormoner, en væsentlig byggesten for D-vitamin, og det er en stor del af galden, der hjælper fordøjelsen. LDL kolesterol anses derimod for dårligt for kroppen, fordi det ved høje niveauer skaber en større risiko for at udvikle hjertekarsygdomme. Zerochol er et kosttilskud med plantesteroler, som sammen med en kolesterolsænkende kost har vist sig at være lige så effektiv som konventionel kolesterolmedicin.

 

Humane studier med krillolie og PMS-symptomer
I et randomiseret, dobbeltblindet studie fik 70 kvinder med udtalte PMS-symptomer 2 gram Neptune Krill-olie (direkte svarende til 5 kapsler OmniKrill) eller placebo (fiskeolie) pr. dag i en måned. De følgende to måneder fik kvinderne krillolie i 10 dage op til og under menstruationen. Det viste sig, at Neptune Krill-olie gav signifikante og kliniske forbedringer i både fysiske og emotionelle symptomer. Bl.a. indtog kvinderne i gruppen, der fik Neptune Krill-olie, 50 % mindre smertestillende medicin. Krillolie er særlig, da en stor del af Omega-3-fedtsyrerne i krillolie er bundet til fosfolipider, og krillolien indeholder et naturligt antioxidant, Astaxanthin, der gør olien stabil og beskytter mod harskning.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *