Fra New Zealand til de danske inflammationer

Muslinger-01

 

Hold nu op, hvor har jeg ondt i mine knæ…

Åh, jeg kan næsten ikke strikke, jeg har så mange smerter i mine fingre. Og i min nakke …

Uf, mine hofter knirker, måske de bør skiftes, men lægen siger, at det ikke er så slemt endda, og det må vente, til jeg bliver ældre …

Jeg har ondt overalt, og nu er min hud også begyndt at lave problemer …

Hilfe, hvor har jeg ondt, når jeg har menstruation.

Af Marianne Palm

Måske hører du til blandt nogle af de mange millioner verden over, som har smerter, begyndende slidgigt eller andre problemer med sener, muskler, led, ja sågar bronkier, hud eller tarmsystem.

Måske har du allerede hørt, at det sikkert handler om, at der er opstået en inflammation i din krop, og at der findes mange naturlige inflammationshæmmende fødevarer, der kan bremse mængden og arten af de såkaldte cytokiner, som uophørligt skaber ravage med smerter til følge – også selvom immunsystemet blot forsøger at hjælpe til …

Viden fra et verdenshav

Måske har du endnu ikke hørt om maorierne i New Zealand fra den smukke ø med de helt rene oceaner omkring sig, hvor man opdagede, at de oprindeligt indfødte, der boede ved havet, ikke havde problemer med led, muskler og organer i samme grad som de maorier, der boede inde i landet?

Nogle forskere blev nysgerrige og opdagede, at det i høj grad hang sammen med de mange grønlæbede muslinger, som blev spist langs kysten, vel at mærke muslinger fra det reneste hav. I 90’erne tog forskningen fart, og man kunne gennem moderne studier se, hvordan inflammationer i så forskellige organer som muskler, led, sener og også bronkier, tarmsystem og huden blev minimeret med ekstrakt af den lille musling.

I flere årtier har den newzealandske regering beskyttet bl.a. Marlborough Sound mod forurening, så det fine plankton, som muslingerne lever af, kan bevare sit høje indhold af antioxidanter bl.a. astaxantin. De mange aktive stoffer bliver beskyttet, fra de høstes, til de på en fabrik bygget til formålet skånsomt bliver bearbejdet og gjort til små kapsler, hvor kun tre om dagen er nok til at opfylde sit formål og leve op til de studier, der er gjort.

Brug kapslerne sammen med blodfortyndende medicin

Hemmeligheden er den helt særlige sammensætning af omega-3-fedtsyrer, og til forskel fra andre fedtsyrer af samme slags virker den grønlæbede musling ikke blodfortyndende og kan trygt anvendes, selvom du samtidig spiser blodfortyndende mad og medicin, og det gør den til et helt særligt bekendtskab. For der er rigtig mange danskere, der bliver frarådet at spise omega-3-fedtsyrer, hvis de samtidig er på blodfortyndende medicin. Det er rigtig ærgerligt, da det er påvist gennem utallige forskningsresultater, at omega-3-fedtsyrer kan hjælpe på de bagom liggende årsager til, at kredsløbet har brug for hjælp.

Sover du dårligt, er der en ekstra grund til at tage omega-3-fedtsyrer

Hvis vi sover dårligt om natten, er der brug for hjælp til at undgå inflammationer, for det er netop i døgnets stille timer, at kroppen lader op og får renset hjernens celler, så de kan tage livets udfordringer op næste dag. I det arbejde indgår der bl.a. magnesium, men også alle de andre mineraler, som ikke kun i hjernen men i hele kroppen skal sørge for en god balance mellem det ydre og det indre af cellen. Det kaldes bl.a. for at have en god elektrolytbalance. For at have en sund celle har vi brug for den rette mængde af proteiner, men vi har også brug for masser af fedtsyrer, så vi får en elastisk cellemembran, der let kan hjælpe næringsstoffer ind i cellen og sende affaldsstoffer ud til videre bearbejdning af lever, galde, nyrer, luftveje og hud.

Det vil derfor være en ypperlig idé at tilføre omega-3-fedtsyrer til nervesystemet, mens man med andre metoder får bugt med sine søvnproblemer. I øvrigt kan dårlig søvn hænge sammen med udviklingen af depressioner, og også her kan fedtsyrer være med til at gøre en forskel. Du skal selvfølgelig gå til læge, hvis du er bange for at have udviklet en depression, men meget kan gøres samtidig med eventuel medicin.

Hvad kom først: dine smerter eller din manglende muskelstyrke?

Hvis du har kigget lidt i anatomibøger, vil du kunne se, hvordan hver eneste muskel har en sene, som hæfter til knoglerne. Kigger man på lårmusklen, vil du kunne se, at senerne går hen over og ved siden af knæene og hæfter neden for knæet. Det er en af grundene til, at manuelle terapeuter bør være en del af dit førstevalg, når knæene gør ondt. For det kan meget vel være i dine lårmuskler og ikke selve knæet, du skal finde årsagerne til problemet. Få lært at strække ud, skab stærke muskler gennem træning, og suppler med inflammationshæmmende kost og Original Muslingeolie.

Bliv inspireret af Caroline

Slug tre små kapsler Original Muslingeolie, find YouTube frem, find Caroline Jordan. Uanset hvor ondt du har i knæ, ankler og hofter, kan du være med til at dyrke sport – siddende!

Er du kvinde med mange menstruationssmerter, kan du også få glæde af muslingeolien

Oplever du menstruationssmerter, er det meget vel, fordi der er et forhøjet niveau af de inflammationsskabende immunstoffer, prostaglandiner og leukotriner. Nogle prostaglandiner er af positiv karakter, som skaber sundhed, mens en overflod af andre prostaglandiner kan skabe smerter. Med andre ord er det balancen mellem de forskellige prostaglandiner, det handler om, og et positivt forhold skabes overordnet af omega-3-fedtsyrer fra fx Original Muslingeolie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *