Frihed til at bevæge sig

 

Når to eller flere aktive stoffer går hånd i hånd i et kosttilskud, får man faktisk ikke kun to fordele, men en hel stribe. De forskellige aktive stoffer kan nemlig arbejde sammen om at skabe en mere helhedsorienteret behandling af et problem, og det kan være en ganske god ide, for de fleste sygdomme eller problemstillinger er jo, hvad man kan kalde multifaktorelle.

 

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i april 2017 udgaven af magasinet sund-forskning

 

Der findes med andre ord ikke én årsag til, at man fx får ondt i sine led, som regel er det en kombination af flere biokemiske og fysiologiske faktorer. Og derfor skal der også som regel mere end et enkelt aktivt stof til at afhjælpe problemet. Det ved produktudviklerne bag New Nordics produkt Free to Move.

 

Fra passionsfrugter og røde druer

For at forstå sammensætningen skal man til gengæld stå lidt tidligt op og tage sig tid til at forstå de biokemiske årsager til, at netop disse ingredienser fra planter har fundet frem til produktet. I stedet for at forsøge at forklare indviklede biokemiske strukturer i fx passionsfrugtens frø eller i rødvinens gyldne dråber er det lettere at beskrive, hvad vores led og muskler har brug for, så de hurtigere kan fungere optimalt igen eller i det mindste ikke fortsætte med at skabe så mange problemer .

 

Flere hjælpende hænder frem for få

De fleste har efterhånden hørt om gurkemejerodens fortræffelige egenskaber. De mange curcuminer, en gruppe af aktive stoffer, virker inflammationshæmmende i en sådan grad, at roden er opdaget af de fleste producenter som et virkelig godt tilskud til muskler og led. Hos New Nordic har de valgt at kombinere med særlige ingredienser fra andre veldokumenterede fødevarer. Heriblandt to stærke antioxidanter, som begge findes i passionsfrugtens frø og i de røde druer. De to aktive stoffer, resveratrol og piceatannol, udgør sammen med curcumin en palet af stoffer, der gunstigt kan gå ind og fjerne de komponenter, som ellers vedblivende skaber problemer for brusk, ledvæske og ledkapsel, især i de store led. Ved at stoppe invasionen af de såkaldte frie radikaler får vævet ro til at hele op, og den del af immunforsvaret, som er til hjælp og gavn, får tid til at fjerne de syge komponenter, som bare gør ondt værre.

Det er i bund og grund nogle meget indviklede mekanismer, fordi vores krop er opbygget af mange strukturer, men i dag ved vi, at mange problemer skyldes dannelsen af flere frie iltradikaler, når der dyrkes sport, eller når leddene bliver slidt. Det er her, disse specielle antioxidanter kan gøre en forskel. De frie iltradikaler dannes konstant og hele tiden, og de skal elimineres af sunde fødevarer og indimellem, når det er nødvendigt, med støtte fra gode kosttilskud.

Hvornår det er nødvendigt med kosttilskud, er en meget individuel vurdering. Men blandt andet er det en god ide ved:

  • Stress
  • Øget sportsaktivitet
  • Ved smerter fra fx muskler og led
  • Når vi bliver ældre
  • Når vi er udsat for sygdom

 

Immunforsvaret støtter os, vi skal støtte immunforsvaret

Immunforsvaret vil altid forsøge at beskytte os. Det er hele tiden på vagt over for stoffer, der kan beskadige vores celler og vores væv. En stor gruppe af disse stoffer danner immunforsvaret ironisk nok selv. Interleukinerne bruges i den rette mængde til at skabe et sundt forsvar, men løber de løbsk, er de med til at skabe inflammationer, og derfor skal de holdes i skak. Det er netop det, resveratrol og piceatannol gør. Hånd i hånd sørger de for at regulere de immunstoffer, som ellers kan angribe leddene, og sørger også for at fjerne immunkomponenterne i området. Det skaber mulighed for, at cellerne kommer sig hurtigere over en inflammation og virker dermed smertelindrende. Faktisk virker de to stoffer på mange andre inflammationer, for nogle celler er en del af kredsløbet, andre er en del af led, mens en tredje gruppe celler fx er en del af luftvejene. Så det er stort set de samme komponenter, der skaber ravage eller inflammation alle steder. Men lige her i Free to Move er der sat fokus på led og muskler.

 

Free to Move er til alle ledproblemer

Alle der mærker smerter i led og muskler, både sportsfolk og folk med slidgigt, vil måske kunne mærke en forskel ved at bruge tabletterne i en måneds tid og gerne tre måneder. Det tager tid at fjerne en gammel inflammation. Mange immunkomponenter skal fjernes fra leddene, og nye skal komme til for at få ledvæske m.m. til at fungere optimalt. Sørg for tilpas mængde af træning, hverken for lidt eller for meget. Det kan manuelle terapeuter som fx fysioterapeuter, osteopater og kiropraktorer hjælpe dig med.

 

Det hele i ganske få tabletter

Tabletten indeholder også kobber og mangan, som bidrager til normal dannelse af bindevæv plus vitamin C, som bidrager til en normal dannelse af kollagen, der har betydning for normalt fungerende brusk – et fleksibelt bindevæv, der findes i leddene mellem knoglerne. Derudover indeholder tabletten vitamin D og magnesium, som bidrager til at vedligeholde en normal muskelfunktion og normale knogler. Og dertil lidt sort peber, som hjælper på optageligheden af de mange aktive stoffer, der skal passe på dine led.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *