Gode bakterier får man ind med modermælken

Amning

 

En god sammensætning af gavnlige bakterier har stor betydning for vores sundhed.

Mælkesyrebakterien L. reuteri spiller en helt særlig rolle i denne sammenhæng, da det er den eneste gavnlige bakterie, der findes naturligt i hele det menneskelige fordøjelsessystem og i modermælk.  

 

Den gavnlige mælkesyrebakterie Lactobacillus reuteri (L. reuteri) er noget af det første, vi møder i livet. Et spædbarns tarmsystem er sterilt, når det fødes, men efter ganske få øjeblikke begynder gavnlige bakterier – probiotika – fra moderen at etablere kolonier, der danner grundlaget for en velfungerende tarmflora.

Denne proces fremskyndes yderligere, hvis barnet ammes. Modermælken indeholder nemlig også de sunde mælkesyrebakterier.

Den indfødte bakterie
Mælkesyrebakterien L. reuteri spiller en helt særlig rolle i denne sammenhæng. Det er nemlig den eneste stamme af mælkesyrebakterier, der findes naturligt i alle dele af det menneskelige fordøjelsessystem og i modermælk. Studier af nyfødte har vist, at L. reuteri er en af de allerførste bakterier, der etablerer sig i spædbarnets mavetarmkanal.

Gode bakterier gavner sundheden
En sund og velfungerende bestand af gavnlige bakterier er en vigtig forudsætning for vores helbred. De gavnlige bakterier er en vigtig del af blandt andet fordøjelsen og immunforsvaret. De producerer også visse vitaminer, nedbryder ufordøjelige kostfibre og forhindrer skadelige bakterier i at sprede sig.

Mange helbredsmæssige fordele
På grund af den særlige rolle som en naturlig del af den menneskelige bakterieflora, har L. reuteri været genstand for omfattende videnskabelige undersøgelser.

Det har blandt andet vist sig, at tilskud af L. reuteri til spædbørn kan:

· reducere forekomsten af diarré og andre maveproblemer

· nedsætte hyppigheden af gylp og opkast

· reducere antallet af sygedage

· nedsætte gråd i forbindelse med mavekneb

Også hos voksne har L. reuteri vist sig at kunne mildne maveproblemer og mavesår, samt forebygge diarré som følge af behandling med antibiotika.

Om BioGaia:
BioGaia er Pharma Nords nye probiotika produkt baseret på mælkesyrebakterien L. reuteri   BioGaia findes i to varianter:

· BioGaia dråber – til spædbørn. Vejl udsalgspris 129,95 (5 ml).

· BioGaia tyggetabletter – til større børn og voksne. Vejl udsalgspris 119,95 (30 stk).   En daglig dosis af dråber eller tyggetabletter indeholder 100 millioner levende enheder af L. reuteri.

5 thoughts on “Gode bakterier får man ind med modermælken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *