Gør din lever aktiv og befri dine tarme

Lever

 

Forestil dig, at der i leveren er indbygget et vejnet, der skal sørge for at nedbryde alkohol, medicin, stoffer, leverpostej, rød spegepølse og vingummier. Forestil dig også, at den lige skal hjælpe resten af kroppen med at fjerne overskydende hormoner, skabe en bedre nedbrydning af fedtstoffer og producere nok galde til at få grisesylten og bland-selv-slik gjort til en eller anden form for mad, du kan udnytte. Eller få smidt hele molevitten ud, så de mange hundrede kemiske stoffer fra ”fredagsslik hele ugen” kan blive renset ud dag for dag, time for time.

Forestil dig nu, at hele vejsystemet er bygget op af store brede motorveje à la Tysklands, af mindre landeveje i Danmark, og hvad der vil ske, hvis du kun har små stier, smalle som skovveje, til at håndtere de mange udfordringer, en lever bliver udsat for i dagligdagen.

Nu har du et meget godt billede af, hvorfor udrensning og optimering af din lever, dine tarme, dine nyrer, hud og luftveje bliver så vigtige.

Af Marianne Palm

P450 er bare et navn, systemet kunne også hedde Hugo

Vi er jo blevet lidt vant til særlige forkortelser i Danmark, og nu får du lige en mere, som vel at mærke har eksisteret lige så længe som bakterier, vira og andre skabninger. Her er det et enzymsystem kaldet P450. Det er et system, du skal blive rigtig gode venner med, for det er her, du får hjælp til at nedbryde og anvende medicin korrekt, men det er også her, at konkurrencen opstår mellem mange forskellige stoffer. Kroppen opfatter fx alkohol som et af de værste stoffer, og kroppen vil derfor også altid forsøge at nedbryde alkohol før medicin eller nedbryde alkohol før fedt. Det er også derfor, at det næsten er umuligt at tabe sig, hvis man samtidig drikker alkohol hver dag (medmindre man er alkoholiker, men det har så en helt anden årsag …). Det er også P450-enzymsystemet, der afgør, at man sjældent bør spise medicin og drikke alkohol samtidigt.

Desværre omgiver vi os med et utal af ikke-kropsnaturlige, ikke-ønskede kemikalier i en moderne hverdag. Vi akkumulerer dem i vores kroppe, smider dem måske ud i bindevævet, men inden da har de måske nået at forstyrre både nervesystem, hormonsystem og ikke mindst leveren, der med sine små stisystemer ikke kan håndtere det hele.
P450-afgiftningen sker i alle celler, men allermest i leverceller.

Skab Tyskland i din lever

I Tyskland og enkelte steder i Danmark har vi store, brede firsporede motorveje. Oversat til leversprog betyder det, at der er plads i det ene spor til at udskille alle de giftstoffer/toksiner/skrald, vi ikke kan udnytte til noget som helst og bare skal lægge os i ydersporet og forsvinde hurtigst muligt.

I de to inderste spor skal der gerne ligge en lind strøm af helt almindelige stoffer, som kroppen skal klare: Affaldsstofferne, vi producerer ude i alle celler, fjerne overskydende østrogen, hvis vi har for meget af det, og optimere kroppen, så ellers egentlig kropsgenkendende stoffer ikke hober sig op som bumser, smerter i led og muskler, syre i musklerne ved bevægelse og alle de andre ting, kroppen som en helt naturlig ting skal sørge for at eliminere i dagligdagen.

Så er der et spor tilbage, som er et hverken/eller-spor. Det må gerne være et forholdsvist åbent spor, hvor der ikke ligger for meget og laller rundt, hvor der ligesom er et overskud til morgendagens pludselige behov, hvor der fx opstår infektioner, der også afgiver affaldsstoffer, men som netop på grund af den brede motorvej bliver smidt ud, før de laver ravage rundt om i kroppen.

Alle stoffer nedbrydes til fedtopløselige og vandopløselige stoffer

Med i P450-enzymsystemet, altså dér midt på motorvejen, har vi et par motorvejsfletninger, hvor farten sættes ned, det er punkter, vi skal kende. For det er her, at alle stoffer, der passerer gennem kroppen, bliver nedbrudt, så hvad der end er fedtopløseligt bliver skilt ud med afføringen, og hvad der end bliver gjort vandopløseligt skal ud via nyrerne.

Og så er det ikke svært at regne ud, at står der en hvedebolle, en pose lakridskonfekt eller en flæskesteg på tværs i tarmen, bliver det noget af et job for leveren at gøre sit arbejde så nemt og hurtigt som muligt. Faktisk kan en træg tarm bare sætte leveren på overarbejde, da affaldsstoffer, der ellers skulle føres ud af kroppen fra tyktarmen, bliver returneret tilbage til leveren for at være tvunget til at gøre processen om en gang til.

Derfor er der fra naturens skatkammer udviklet leverurter, nyretonics, afførende urter, tarmregulerende urter, galdedrivende urter, bittertonics og fibre. Altså plantestoffer, der på hver deres måde, men gerne sammen, hjælper kroppen med at holde gang i P450 døgnet rundt.

Nogle af alle disse plantestoffer finder du som højkoncentrerede tørekstrakter i Active Liver og Biodrain.

Udrensning til flere organsystemer

Begynder vi med Biodrain, er det, som navnet antyder, et alment udrensende produkt. Det drænerer, og det er ikke kun leveren, der får hjælp, men også de øvrige udskillelsesorganer, især nyrerne, som jo som ovenfor beskrevet udleder de vandopløselige affaldsstoffer. Du finder gyldenris, der hjælper nyrerne, du finder loppefrøskaller til tarmene og løvetand, der både kan stimulere leveren og nyrerne til at optimere deres arbejde. Spirulina har også fundet vej til Biodrain, og sammen med rødkløver kan de stimulere evnen til at binde affaldsstoffer, skidt og snavs til sig, så de lettere bliver transporteret hen til de organer, der sørger for en god udledning fra kroppen. De mest kendte leverurter er selvfølgelig også tilsat: Artiskokken og marietidselfrøene, der i en rigtig god ekstraktform kan fremme leverens funktioner. Dem vil du også møde i Active Liver, to af de helt store støttemuligheder, når en lille skovsti skal forvandles til en god dansk landevej. Skovstierne kan vi bruge til at nyde livet på, landevejene skal få stofferne til at passere hurtigst muligt ud af kroppen. Det sker i øvrigt helt naturligt, når vi drikker vand, og når vi bevæger os, så Biodrain skal som støtteterapi anvendes til at afgifte bedst muligt indefra, og netop ved at have så godt fungerende organer som muligt bliver der skabt energi til bevægelse, til at få lyst til at bruge vores kroppe.

Så gør begge dele, og drik godt med vand hver dag.

Active Liver sætter fokus på leverens arbejde

Marietidsel, artiskok og gurkemeje er tre gode følgesvende for en moderne lever, der alt for ofte bliver udsat for kemikalier og andre kropsfremmede stoffer, den skal tage stilling til.

Alkohol, sukker og medicin. Lakridskonfekt, svinekoteletter uden et eneste salatblad og en fransk hotdog i dovenskabens eller travlhedens hverdagsforpligtelser. Der skal ikke særligt meget junkfood til, før kroppen begynder at skrante. Det kan vise sig som træthed, hudproblemer eller trægt tarmsystem. Det kan blive til begyndende intolerancer over for fødevarer, oppustede tarme, hovedpiner og springende smerter i led.

Mulighederne eller skal vi sige risikoen for, at du ikke får smidt affaldsstoffer hurtigere ud, end du indtager dem, bliver større og større for hver dag, også fordi vi med alderen, sådan rundt regnet fra 40+, får sværere ved at løfte opgaven. Hængebug, slapt bindevæv, endnu større problemer med smerter eller måske en krop, der begynder at blive stresspåvirket over de mange ting, den skal tage stilling til og kortisolproduktionen, som ellers skal styre, hvor gode vi er til at reagere på infektioner, kommer på overarbejde. Bugfedt dannes, og ja, det kunne blive til en meget lang roman, så lad os løbe tilbage til ondets rod, eller skal vi blot kalde det rod i kemien … Derfor: Hjælp din lever med at overkomme hverdagen, og tag en kur på tre måneder med både Biodrain og Active Liver. Begge produkter er fra New Nordic.

Gurkemejeroden og artiskokken støtter leverens evne til at danne galde. Galden strømmer gennem galdeblæren og ud i åbningen i tyndtarmen, hvor den blandet med mad sørger for at nedbryde fedtstoffer korrekt, så vi kan forny vores cellevægge overalt i kroppen og skabe velfungerende cellevægge. Vi anvender fedtet og kolesterolet til at danne hormoner, nerveceller, hjerne, skabe fugt i huden og ja, ingen fedtstoffer = døde celler, så kort kan det siges. Kvaliteten af fedtstofferne er afhængig af en god galdefunktion, og den er afhængig af leveren.

Derfor kommer også marietidsel med sit standardiserede indhold af silymarin ind i billedet. At en urt er blevet standardiseret i forhold til et bestemt aktivt stof eller en gruppe af aktive stoffer, giver dig en sikkerhed for, at der er den effekt af urten, som forskningen viser, du har brug for. I øvrigt er der dele af forskningen, der tyder på, at frøene fra marietidsel ejer evnen til at få leverceller til at regenerere. Det er ikke mange planter, der kan prale af den form for støtteterapi.

Marietidsel + artiskok + gurkemejerod = En bedre fungerende lever til det moderne menneske.

Spis selvfølgelig samtidig masser af farverige grøntsager og frugter, bær og nødder, og er du til kød, så spis hellere fisk og kød fra tobenede dyr frem for de firbenede. Det aflaster din krop sammen med masser af vand, bevægelse og smil på læben.

One thought on “Gør din lever aktiv og befri dine tarme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *