Vinterhygge i dit hjem kan skabes gennem dine sanser

Vinter 3 - pejs

 

Lad de smukke toner af naturlige dufte krybe ind i hver en krog i stuen, tæt på din yndlingslænestol, lad dine sanser omfavnes af varme tæpper og æteriske olier til pleje af hele dig.
 

Af Marianne Palm

Giv slip, slap af, og skab balance med yoga gennem sanserne. Sammensætningen af de tre forskellige olier er skabt af det franske præmierede parfumeri, der udelukkende arbejder med naturlige økologiske olier. Det gør de i deres hudplejeprodukter, det gør de i alle deres fine variationer over samme tema: At bruge naturens råvarer, udvinde de æteriske olier fra planter, som har groet vildt i naturen eller er dyrket nænsomt og økologisk.

Sammensætningerne er skabt, så både dit hjem, din krop og dine sanser kan smyge sig ind i de reneste af de reneste olier – derfor er de så effektive, samtidig med at de er milde at anvende for både børn og voksne.

Vælg en eller to til familien, eller vælg hele flokken, og giv dem i gave til en, du holder af. De anvendes bedst sammen med en elektrisk diffuser, som spreder duftene ud i enhver krog af det rum, du gerne vil skabe balance i.

Letting go – giv slip – slap af, uden at du har et ønske om at falde i søvn. De primære æteriske olier er lavandin, sød appelsin og geranium, som spiller så fint sammen med de øvrige æteriske olier. Dit nervesystem bliver beroliget, så du får overskud til at være på farten, når det er nødvendigt. Det er olien, du kan anvende på en søndag, så hvilen kan falde over dig, eller hver aften efter en strabadserende dag, hvor du har svært ved at falde til ro. Dit parasympatiske nervesystem vil elske dig for det.

Ekstra tip! Har du haft arbejdstøj på hele dagen, så klæd om til afslappende tøj, når du kommer hjem. Dit nervesystem vil lægge mærke til det med det samme.

Relax er skabt til dig og dine børn, der har svært ved at falde i søvn. Få nervesystemet helt ned i dvale med tonerne fra sød orangefrugt, noter af citrusfrugter, bergamotte og de æteriske olier i bladene fra Bitter Orange. Sammensætningen får hele familien til at falde hurtigere i søvn og skabe sødere og mere fredelige drømme. Brug diffuseren allerede en halv time før planlagt søvn, og sørg selvfølgelig for mørke, et roligt værelse uden rod, gem bøger og devices væk eller lad i det mindste det blå lys fra iPad og telefoner vende ned i madrassen.

Tips! Den er god nok! Alt for mange bøger tæt på sengen kan skabe urolige drømme for de mest sensitive.

Brug gerne Yoga, Relax og Letting Go i saunagusen!

Yoga. Navnet siger vel det meste. Gå i zen gennem sanserne, bliv siddende i en god stol, eller tag dråberne med på yogamåtten. Lavandin, sød appelsin og geranium bliver ledsaget af noter fra flere forskellige citrusarter og andre æteriske olier, som hver især, men især sammen, kan skabe ro og velvære til krop, ånd og sind. Indånd de liflige afbalancerende olier gennem næsen, og ånd ud gennem læberne. Har du aldrig dyrket yoga før, finder du sikkert et hold tæt på dit hjem. Et åndehul, hvor du kan komme i flow med dig selv gennem yogaens frigørende vejrtrækning.

Tip! Er du ikke til holdtræning, kan du let finde mange øvelser på youtube.com. Men der er noget helt særligt ved at dyrke den ædle metode sammen med andre.

Fodboldstøvler og våde sokker, sweatre, der har deres helt egen lugt. Tasker, hvor ungerne har glemt madpakken fra sidste uge. Lugte kan indtage vores hjem, og nogle har det med at blive hængende og skabe uro i vores små fimrehår i næsen, der ærlig talt har det bedst med velduft.

Hæld en dråbe æterisk olie i tasken, eller lad diffuseren klare opgaven på ungernes værelse, mens de er i skole. Odor stop har med sine lidt mere hårdtslående æteriske olier evnen til at samle den ildelugtende atmosfære ind og smide den ud ad bagdøren. Lavendel, ceder- og citrusarter og jernurt klarer opgaven. What’s not to like, som børnene vil komme hjem og sige, for også de har sarte næser, de har bare glemt, hvordan rent sengetøj og rene skoletasker føles.

Et splash af sommer midt i vinteren, og måske skal du til de varmere himmelstrøg? Den eksotiske eukalyptus, citronellaolien og geraniumolien kender de sikkert på destinationen i forvejen, men tag den alligevel med hjemmefra, så du ved, at du får de reneste olier, økologisk dyrket og kontrolleret på alle måder i de franske alper og omegn. Den garanti får du ikke i en tvivlsom flaske hos den lokale købmand. Men køb gerne alle de andre fornødenheder lokalt, så støtter du samfundet, skaber større bæredygtighed, fuldstændig som Florame ønsker det i Frankrig. Du må og skal ikke gnide den på huden, men køb en bærbar lille smart diffuser med, du finder den på Bijodans hjemmeside.

 

 Der er flere franske aromatiske lækkerier i serien, se dem alle på www.bijodan.dk, hvor du også kan se, at alt er skabt så bæredygtigt som overhovedet muligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *