Halsbetændelse

giraf lille

 

Andre navne: Tonsilitis, Angina   Halsbetændelse er en bakterieinfektion med streptokokker. Efter en inkubationstid på en dag, opstår feber, ondt i halsen og eventuelt hovedpine. Mandlerne er røde og hævede med efterfølgende hvide pletter. Kirtlerne vil sædvanligvis hæve bag kæbevinklen. Symptomerne, der ikke behøver at være ledsaget af feber, kan også skyldes en virus. Det er vigtigt at kontakte lægen, så du får den rette behandling. Penicillin kan være absolut nødvendig. En ubehandlet halsbetændelse kan medføre hjerteklapproblemer eller bylder i halsen, så alvorlige vejrtrækningsproblemer opstår.  

 

Kurforslag   Kostråd:
Appetitten under en akut halsbetændelse er ofte ringe, hvilket er helt i orden, da appetitten ofte er nedsat under en infektion. Drik masser af hyldebærsaft, suppe og grønsagsjuice. Undgå mælkeprodukter, medmindre du kan mærke en lindrende effekt af de slimdannende stoffer i mælken.  

 

Vitaminer og mineraler:
Et stærkt vitamin- og mineralprodukt. Ekstra C-vitaminer. Ved tilbagevendende halsproblemer, kan det være nødvendigt med ekstra silicium i et par måneder.  

 

Urter:
Husk at tage penicillin, hvis lægen skønner det nødvendigt. Du kan supplere med Echinacea purpurea rod (rød solhat), Andrographis paniculata (andrographis), Astragalus membranaceus (astragel), hvis der er kroniske problemer. Thymus vulgaris (timian) og Zingiber officinale (ingefær)virker desinficerende lokalt. Drik luftvejscocktail flere gange om dagen. Se under Bihulebetændelse.  

 

Andet:
Har du halsinfektioner mange gange årligt, bør de grundlæggende årsager elimineres. Kontakt en naturopath, der er specialiseret i immunforsvaret.  

 

Tip!
Honning og citron mod hoste: to kopper varmt vand, saften af en presset citron og 1 spiseskefuld honning. Bland ingredienserne, og drik saften med det samme. En honningbaseret hostesaft med gulerod: Tilsæt to spiseskefulde honning i en kop friskpresset gulerodssaft . Drik en teskefuld af miksturen ad gangen. Den virker straks hostestillende, og lindrer en øm hals. Bland ikke honning i kogende vand. Det ødelægger honningens mange aktive indholdsstoffer.

 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *