Handlekraftig iværksætter skaber ny banebrydende app, der kan hjælpe tusinder med mave-tarm problemer

Af Pasquale Paladino

Ifølge sundhed.dk har ca. 15% (850.000) af Danmarks befolkning Irriteret Tarm i større eller mindre grad. Her er historien om hvordan manden, der led af Irriteret Tarm selv lavede værktøjet, der kunne give livet tilbage for ham selv og de tusindvis af andre i samme båd.

 

Min historie:

Jeg har siden jeg var lille haft problemer med min mave. Sundhedsvæsenet har ikke kunne give mig et svar på hvad jeg fejlede, trods utallige undersøgelser. Så jeg fik, som tusindvis af andre danskere, diagnosen ”Irritabel Tarmsyndrom”. Diagnosen gives som oftest, når oprindelsen af mave generene ikke kan påvises.

For 3 år siden fik jeg kendskab til Low FODMAP diæten, som har gjort mig stort set symptomfri for mit IBS. Men diæten har været en kamp at leve efter, da den er utrolig kompleks og restriktiv.

 

Ideen

Jeg manglede en app, der kunne fortælle mig hvad der var tilladt at spise og en funktion til at teste fødevarer, så jeg med tiden kunne udvide min kost. Den skulle kunne ajourføre brugerens fremskridt i en liste personligt tilpasset til den enkelte, samt give muligheden for at tilføje nye fødevarer til listen.

Alt dette var blot ønsketænkning på daværende tidspunkt, da der ikke fandtes en sådan app. Frustrationen var stor og håbet om bedring lille. Jeg var lige ved at give op. Men stædig som jeg er besluttede jeg mig for at handle i stedet.

Jeg besluttede mig for selv at lave appen jeg havde drømt om. Den skulle indeholde alt det jeg havde manglet og være lavet på den mest brugervenlige måde, så alle med IBS kunne få livskvaliteten op.

 

Appen

Appen er nu lavet og hedder FODMAP All in One.

Min mission med FODMAP All in One er at gøre det nemmere for folk at leve efter Low FODMAP diæten, så de ikke skal igennem den uoverskuelige og frustrerende proces det kan være, at sætte sig ind i og leve på diæten, uden de rigtige hjælpemidler.

 

Kort om diæten:

Diæten er udvilket af Monash universitet i Australien for snart mange år siden og er allerede anerkendt verden over. Diæten er henvendt til folk der lider af Irritabel Tarmsyndrom (IBS), Morbus Crohn og Colitis Ulcerosa.

Det anslåes at 15% af Danmarks befolkning har IBS.

Kilde:

https://www.sundhed.dk/sundhedsfaglig/laegehaandbogen/mave-tarm/tilstande-og-sygdomme/tyktarm/irritabel-tarmsyndrom/

 

Diæten er delt op i to faser.

Den første fase er ”elimineringsfasen” og varer i 4-6 uger. Der udelukkes fødevarer indeholdende en eller flere af 4 bestemte grupper af kulhydrater. Disse kulhydrater er svære for maven at nedbryde.

Den anden fase er ”test-fasen”. Denne fase foregår efter de første 4-6 uger og resten af livet. Der introduceres én fødevare af gangen for at afdække hvilke fødevarer der skaber en negativ reaktion i maven og hvilke der kan tilføjes til den daglige kost.

 

4 thoughts on “Handlekraftig iværksætter skaber ny banebrydende app, der kan hjælpe tusinder med mave-tarm problemer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *