Har din krop en god jul ?

 

 

Nu har vi altså jul igen, det lader sig ikke skjule. Din hjerne tænker jubiii, og din krop tænker åååh nej – ikke allerede igen. Fedt, sukker, alkohol og for lidt motion er ofte forbundet med højtiden. Mådeholdenhed krydret med lidt aloe vera kan gøre din krop i godt julehumør.

 

Af Benedikte Mikkelsen
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – december 2018/januar 2019

 

Mådehold er måske ikke det nemmeste, når julebordet bugner med lækre sager. ”Mindful eating” er en metode, hvor du faktisk ”bare” lytter til kroppens signaler og ikke lader dine sanser overtage din hjerne. Overtager synssansen og duftesansen, risikerer du at overspise, når det smukke julebord lokker. Spis langsomt, og stop, når du er mæt. Læs mere om ”Mindful eating” på mindful.org, og find inspiration til at give kroppen en god jul.

 

Ud over aloe vera vil din mavesæk og dine enzymer elske dig for et glas vand med lidt friskpresset citron i til maden. Så nedbryder du den til tider tunge mad meget bedre.

 

Giv dine tarmbakterier en god julegave …… som de sikkert ikke bytter

Du har to rigtig gode venner nede i tarmene, nemlig bifidobacterium og lactobacillus. Har du en velfungerende tarm, har du rigtig mange fra de to bakteriefamilier. Foruden at forhindre sygdomsfremkaldende bakterier i at indtage tarmen så hjælper de også med at holde tarmens immunforsvar i balance.

Giver du din tarm noget aloe vera i julegave, får du samtidig et boost af bifidobacterium. Det er indholdet af polysakkaridet acemannan, som giver aloe vera dens unikke effekt, herunder også stimulering af væksten af tarmbakterier.

 

Mere rugbrød og grønt, mindre pålæg

Julefrokosterne er for de fleste danskere et orgie af kød. Medmindre du er totalt palæofan, så skær rugbrødet lidt tykkere, og lad pålægget være det mindst dominerende på din tallerken. Selvfølgelig skal der være rigtig god plads til det grønne, også selv om det er jul.

Julen kan godt være hyggelig, selv om den er en lille smule sund.

 

Tag mavehjælpen med på juleferien

Skal du til sydens sol eller måske over til faster Anna i Jylland og holde jul, så kan du heldigvis nemt tage lidt aloe vera med. Avivirs aloe vera kapsler er super nemme at smide i tasken. Kapslerne er økologiske, men også veganske, så vil du ikke spise dele fra dyr, kan du roligt snuppe to til tre stykker aloe vera kapsler om dagen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *