Helt ny hjælp til tandkødsbetændelse og dybe tandlommer

  

 

En helt ny og anderledes tandpasta er udviklet i Danmark og har faktisk været 10 år undervejs for at opnå den allerbedste effekt. Den er testet i udlandet og ser særdeles lovende ud, hvad angår behandling af tandkødsbetændelse, for dybe tandlommer og begyndende parodontose (i daglig tale skrevet og kaldet paradentose).

 

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – juni/juli 2017

 

I tandpastaen finder du bukkehornsekstrakt, som er udviklet specielt til tandkødsbetændelse og begyndende paradentose, som ofte begynder med tandlommer, hvor madrester og efterfølgende infektion kan sætte sig.

Bukkehorn har i årtusinder været brugt som et særdeles lokalt betændelseshæmmende middel, fx i tarmen eller på huden mod bylder, men en særlig formular/ekstraktionsmetode er nu blevet patenteret.

I et mindre studie fra USA så man en helbredelsesprocent, som man sjældent ser. Tyve deltagere brugte tandpastaen i fire uger, og der var en helbredelse af tandkødets beskaffenhed hos 19 ud af 20 deltagere, og det på trods af at de alle havde moderat til svær tandkødsbetændelse. Deltagerne var mellem 20 og 88 år.

Tandpastaen indeholder ikke parabener, phtatalater, triclosan, chlorhexidin, palmeolie eller microplast.

 

Hvad er paradentose?

Paradentose (paradentose, de løse tænders sygdom) er en folkesygdom, som de fleste får på et eller andet tidspunkt i livet. Paradentose giver sjældent symptomer og kan ikke ses med det blotte øje. Normalt er der tale om en langsomt fremadskridende tilstand, men selv efter årelang kamp ender mange alligevel med at blive tandløse på grund af sygdommen.

Paradentose er en betændelsestilstand i den knogle, som tandroden sidder fast i. Betændelsen fører til, at knoglen langsomt “ædes op”, og når processen er langt fremskreden, begynder tanden at føles løs.

 

Nærmeste forhandler kan oplyses på tlf. 22601080

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *