Helse TABU: Hvilket helseproblem taler du ikke om?

shutterstock_145260793

 

Der findes helseproblemer, vi taler om som det mest naturlige i verden – og så findes der helseproblemer, vi ALDRIG kunne finde på at tale med nogen om. Men at undlade at tale om det afhjælper jo ikke ligefrem problemet, så hvad kan man gøre ved sit tabubelagte helseproblem?

 

Af Marianne Palm.
Artiklen er bragt i magasinet sund-forskning.dk – sensommer 2013

 

Der findes i dag mange tabuer inden for sundhed og helse. Som du kan læse ud af boksen ”Hvor stammer ”tabu” fra?”, er et tabus oprindelige karakteristika, at det er farligt og/eller forbudt at tale om. Nu opstår helsetabuer, hverken fordi de er farlige eller forbudte, men der er alligevel en eller anden underliggende og indforstået ”kodeks” for, hvad man taler om og ikke taler om, når det kommer til ens sundhed.

Lugt og kønsrelateret

Hvad der lige præcis gør et bestemt helseproblem til et tabu, er svært at give et endegyldigt svar på, men når man ser på listen over mange af de mest almindelige tabuer, er det som om, der er to hovedkategorier: Lugt og køn.

”Jeg døjer med lidt luft i maven i dag”

Man kunne måske tænke sig, at grunden er, at det er meget sjældne helseproblemer, vi ikke taler om, for i det daglige har vi ingen problemer med at sige, at ”jeg er lidt forkølet i dag”, for det er stort set alle i løbet af en vintersæson. Men de fleste af os kunne aldrig finde på at sige, at ”jeg døjer lidt med luft i maven i dag” eller ”jeg har været lidt impotent på det seneste”, selvom disse problemer også er meget udbredt.

Det, vi med sikkerhed kan sige, gør et helseproblem til et tabu, er, at vi ikke snakker om det. Så løsningen er derfor indlysende: at vi begynder at tale noget mere om det. Men hvem starter så lige?

Internettet og hjælp-til-selvhjælp guide

Men når vi nu har så svært ved at tale om det blandt dem, vi kender – familie, venner og kolleger – hvor meget mere vanskeligt er det så ikke at tale om det over for en vildtfremmed nede i helsekostbutikken eller hos lægen. Hvad gør man så? Man kan selvfølgelig benytte sig af klassikeren ”Jeg kender én, der har dette problem, men vedkommende har svært ved at søge hjælp. Har du et godt råd?”. Rigtig mange benytter sig også af internettet, og her kan man da også finde gode råd til hjælp-til-selvhjælp mod stort set alt. Der findes, som du jo sikkert ved, et hav af helseportaler, fora og hjemmesider, der kan hjælpe en. Og med mindre det ligefrem er et livstruende problem, man har, er det da også en god idé at søge hjælp her.

Og en mulighed kunne jo selvfølgelig også være denne hjælp-tilselvhjælp- guide til mange af de mest almindelig forekommende tabubelagte helseproblemer:

(Måske du ikke har problemet lige nu, men en dag er du måske uheldig at komme med i tabugruppen, så gem evt. guiden)

Hvor stammer ”tabu” fra?

På hjemmesiden www.denstoredanske.dk kan man bl.a. læse følgende under afsnittet om ”tabu”: ”Oprindelig et polynesisk religiøst begreb, der betegner et forbud udstedt af nogen, som er mægtigere end en selv, fx guder, høvdinge, forfædre eller forældre… Siden James Cook beskrev begrebet tabu på sin tredje rejse (1776-79), er det indgået i mange sprog som begreb for noget, der besidder en hellighed eller kraft, der gør det farligt eller forbudt at berøre eller omtale. Som sådan er det anvendt i religionsvidenskaben, antropologien og psykologien; heraf er ordets brede, dagligdags betydning afledt i forbindelse med brug af bestemte ”tabubelagte” ord eller omtale af socialt uacceptable fænomener, fx af seksuel art eller vedr. døden.

Hvad der således anses for tabu, kan være forskelligt over tid og mellem socialgrupper”.

MÆND

Impotens

Beskrivelse:

Problemer med at få og fastholde erektion, manglende seksuel nydelse og vanskeligheder med ejakulering.

Løsningsmuligheder:

Prostasan opretholder en sund prostatakirtel og sikrer en naturlig produktion af det mandlige kønshormon, testosteron.

Prostataproblemer

Beskrivelse:

Fx hyppig vandladningstrang, efterdryp, følelse af ufuldstændig blæretømning, problemer med at få vandladningen i gang som følge af en godartet lettere forstørret prostatakirtel.

Løsningsmuligheder:

Prostasan, der normaliserer prostatakirtlen og dermed også vandladningsfrekvensen. godartet lettere forstørret prostatakirtel.

Løsningsmuligheder:

Prostasan, der normaliserer prostatakirtlen og dermed også vandladningsfrekvensen.

KVINDER

Udflåd/skedesvamp

Beskrivelse:

Skyldes i de fleste tilfælde infektion med gærsvampen Candida Albicans.

Løsningsmuligheder:

Ellen probiotisk tampon, der tilfører naturlige mælkesyrebakterier. Supplér med Valleforce, der opretholder en sund bakterieflora i tarmsystemet og dermed påvirker problemet indefra.

LUGT

Dårlig ånde

Beskrivelse:

Hos 90 % af alle, der lider af dårlig ånde, skal årsagen findes i munden. Bakterier på tungen, i tandkødslommer eller i utætte fyldninger danner nemlig ildelugtende svovlforbindelser. Hos de resterende 10 % skyldes den dårlige ånde almensygdomme, indtagelse af visse lægemidler samt drikke- og fødevarer.

Løsningsmuligheder:

Dentaforce mundvand, kom 3 dråber i et glas vand, og skyl munden grundigt. Dentaforce tandpasta, renser og forfrisker munden, stimulerer tandkødet, hjælper til god mundhygiejne.

Luft i maven

Beskrivelse:

Generel dårlig fordøjelse, forstoppelse og dårlige kostvaner kan medføre mere tarmluft, og maven puster op og spiler ud.

Løsningsmuligheder:

Valleforce, opretholder en sund og naturlig bakterieflora i tarmsystemet. Boldocynara, modvirker luftdannelse. Lactiplus, tilfører 5 milliarder probiotiske mælkesyrebakterier pr. dagsdosis. Frugt&Fibre, hjælp ved træg mave og forstoppelse, bidrager til en normal tarmfunktion.

Sved

Beskrivelse:

Årsager kan være febersygdomme, stofskiftesygdomme, forstyrrelser i hormonbalancen, fx mangel på østrogen og endelig en række tilstande, hvor man udsættes for ”stress” eller nervøsitet, som bringer ens centralnervesystem i ubalance.

Løsningsmuligheder:

Saviforce (Menosan), hæmmer øget svedsekretion

DIVERSE

Hæmorider

Beskrivelse:

Lidelsen skyldes, at endetarmens vener bliver slappe og begynder at bevæge sig ud igennem endetarmsåbningen (anus) for eksempel ved afføring. Dårlige toiletvaner, forstoppelse og fødsler er medvirkende årsager til hæmorider.

Løsningsmuligheder:

Aesculaforce Forte, der opstrammer venekredsløbet.

Svamp (fod, negle, mund)

Beskrivelse:

Svamp i mundhulen er en infektion i mundhulens slimhinde med en gærsvamp, der hedder Candida Albicans. Trøske er egentlig betegnelsen for en forbigående Candidainfektion i mundhulen hos spædbørn. Fod- og neglesvamp skyldes en infektion med hudsvampe (dermatofytter).

Løsningsmuligheder:

Valleforce, kan anvendes både indvortes (mund) og udvortes (fod og negle). Udvortes kan den anvendes ufortyndet. Spilanthes, især god til svamp i munden, men også udvortes til fod- og neglesvamp.

Vorter

Beskrivelse:

Vorter skyldes en virusinfektion i huden. Almindelige vorter på hænder og fødder skyldes et af flere virus, som kun smitter mellem mennesker. I øjeblikket kendes mere end 60 forskellige vortevirusser.

Løsningsmuligheder:

Thuja D6, der smøres direkte på vorten. Supplér med Valleforce, der ufortyndet duppes på vorten.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *