SPOT på kroppen i balance

Skærmbillede 2015-01-27 kl. 13.36.03

 

Af Kristine Bindslev

At holde kroppen i balance er som at være linedanser. Fysiske og psykiske påvirkninger kan tilte en ellers balanceret krop. Ubalancer opstår alle steder i kroppen, hvor vi har en naturlig flora af mikroorganismer i mund, tarm, blære, skede og på huden. Heldigvis er der hjælp at hente på kosttilskudshylderne.

 

Ubalance i munden

Mundtørhed på grund af medicin eller andre årsager skaber ubalance i munden. Spyt har mange vigtige funktioner i munden, bl.a. en skylleeffekt, og der er en anti-bakteriel effekt i de proteiner, som spyt indeholder, og spyttet neutraliserer syre. Uden normal mængde spyt skaber snavs og bakterier en ideel cocktail for dannelse af huller i tænderne eller svampeinfektioner. Propolis Mundlotion er effektiv til mundtørhed.

Er uheldet ude, og svampen tager over i mundhulen, kommer A. Vogels Spilanthes til undsætning. Mundskyllemidlet indeholder udtræk af den afrikanske plante, der både renser og beskytter tandkød og slimhinder. Brug gerne begge samtidig. Propolis Mundlotion er i øvrigt kendt for sin opbyggende virkning ved både blistre og til at hele sår efter fx stråleskader.

 

Ubalance i skeden

Vådt badetøj, klorvand, samleje, syntetisk undertøj, stress, sæbe, graviditet, menstruation. Listen er lang over påvirkninger, der tilter balancen i skedens bakteriefl ora. Generne har de fleste prøvet. Ildelugtende udflåd, kløe og svie. Kvinder med vaginale ubalancer kan få hjælp fra 2 milliarder mælkesyrebakterier i en vaginaltablet fra Gynolact, der vedligeholder og genopretter den bakterielle balance i skeden.

Restora fra Bidro indeholder syv kendte urter, der ligeledes bekæmper svamp i skeden. Husk at undgå overdreven vask med sæbe og syntetisk undertøj.

 

Ubalance i blæren

En ubalance i blæren er, når fremmede bakterier som colibakterier tager overhånd. Det kan ske, hvis man bader i vand med colibakterier eller ved dårlig toilette. LactoLady bekæmper med et højt indhold af tranebær og mælkesyrerbakterier invasionen af de uønskede bakterier. Drik rigeligt, tis efter sex, tør dig rigtigt, tøm blæren ordentligt, sid ikke for koldt eller for varmt.

Ubalance i tarmen

Når den naturlige tarmflora forrykkes, opstår en række plager. En forstyrret tarmflora indebærer, at uønskede arter af bakterier og svampe findes i unaturlige store mængder i tarmen. Mælkesyrebakterierne, som normalt skal være dem, der dominerer i tarmsystemet, er kommet i mindretal. Det kan afhjælpes ved at tage et probiotisk tilskud.

 

Mælkesyrebakterie-galleri

Der er stor forskel på mængden og kvaliteten af de gode bakterier i de forskellige produkter. Her er fire kvalitetspræparater med mælkesyrebakterier. Alle fire indeholder levedygtige, veldefinerede mikroorganismer, der virker ved at ændre tarmfloraen i en gunstig retning.

Symbioflor fra Biosym er fri for gær, gluten, lactose og sukker. To kapsler indeholder en frysetørret blanding af 7,5 mia. Lactobacillus Acidophilus, 2 mia. Bifi dobacterium Bifidus og 500 mio. Lactobacillus rhamnosus.

Garpro fra Anjo har et højt indhold af allicin. Allicin er det aktive stof i hvidløg, som udemærker sig ved at hæmme svampe- og bakterievækst i tarmen. En dagsdosis indeholder 600 mio. Lactobacillus plantarum, 37,5 mio. Lactobacillus delbrueckii, 37,5 mio. Lactobacillus acidophilus, 37,5 mio. Lactobacillus rhamnosus og 37,5 mio. Bifi dobacterium bifi dum.

Lactiplus fra Vogel har 5 milliarder probiotiske bakterier fra 6 forskellige bakteriestammer. De aktive frysetørrede probiotiske bakterier er Lactobacillus helveticus Rosell Lactococcus lactis ssp Rosell, Bifi dobacterium longum Rosell, Lactobacillus rhamnosus Rosell, Bifi dobacterium breve Rosell og Bifi dobacteriumbifi dum Rosell.

Maxiflor fra Natur-Drogeriet har 11 forskellige mælkesyrebakterier. Kapslerne er mavesyrebeskyttet, og en kapsel dagligt indeholder 4 mia. frysetørrede levende mælkesyrebakterier fra: Bifi dobacterium bifi dum, Bifi dobacterium longum, Bifi dobacterium lactis, Lactobacillus casei, Lactobacillus salivarius, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus acidophilus Lactobacillus bulgaricus, Lactococcus lactis og Streptococcus thermophilus.

 

Utrolige Urter

Ud over mælkesyrebakterier er det gunstigt at supplere med Restora, hvis svampen Candida Albicans har fået overtaget i tarmene. Restora fra Bidro indeholder kinesisk bynke, ipe roxo bark, morgenfrue, lakridsrod, timian, hvidløg og fennikel olie. Tilsammen virker urterne ved at genoprette balancen i tarmene.

 

Ubalance i huden

Den normale hudflora består af bakterier, der almindeligvis virker beskyttende. Hudbakterier i hudes øverste lag fjernes ved almindelig vask og skal således genoprettes. BM CosmeCeuticals virker ved at understøtte hudens naturlige funktion. Det sker ved hjælp af ingredienser som sucrose octosulfat (SOS). SOS har vist sig særdeles effektivt fornyende og genopbyggende, idet SOS stimulerer hudens vækstfaktorer og på den måde hjælper huden til at blive en bedre, stærkere og mere velfungerende udgave af sig selv. En anden ingrediens er hyaluronsyre, en meget fugtholdig substans, der forekommer naturligt i huden. Fugt i huden har en vital betydning for cellernes trivsel og immunforsvarets funktion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *