Homøopatisk behandling af inflammation

 

 

Inflammation er en ret kompleks proces. Det er kroppens svar på muskel- og ledskader. Den begrænser og beskytter mod yderligere skade. Derudover er det en helt essentiel del af helingsprocessen. Uden et vist niveau af inflammation hæmmes vores heling. Imidlertid kan for meget inflammation skade helingen og danne smerte.

 

Af Thomas Kjærsgaard, heilpraktikker og lægemiddelkonsulent
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – februar/marts 2019

 

Der er nogle meget vigtige signalproteiner, der udskilles fra vores celler i vores immunsystem. Disse kaldes cytokiner. De kan enten øge inflammationen i form af proinflammatoriske cytokiner eller reducere inflammationen i form af antiinflammatoriske cytokiner. For voldsom inflammation ved traumatiske skader og udbrud af inflammatoriske reumatiske tilstande er forårsaget af en ubalance mellem pro- og antiinflammatoriske cytokiner.

 

Homøopatisk hjælp ved inflammation
Det homøopatiske lægemiddel Traumeel er verdens mest solgte naturlige antiinflammatoriske lægemiddel med over 35 millioner enheder om året.

Traumeel er beviset på, at broen mellem den såkaldte “alternative” verden og den traditionelle medicin faktisk kan realiseres til gavn for brugere og behandlere. Traumeel virker ved at påvirke primære inflammationsregulatorer, reducere smerte og restituere den normale aktivitet i vævet.

Behovet for at kunne behandle inflammationer uden unødige bivirkninger er stærkt stigende. Det er ikke kun elitesportsfolk, der gerne undgår bl.a. blødende mavesår som følge af langvarige doser af traditionelle smertehæmmere, men i høj grad også resten af befolkningen for hvem en blid, effektiv, billig og bivirkningsfri terapi står højt på ønskesedlen.

I Traumeel er der derfor mange naturlige planterstoffer, der er målrettet imod inflammation og giver restitution på forskellige komplementære måder. Det er en sammensætning, der kontrollerer inflammation på en naturlig måde uden at blokere eller hæmme kroppens egen helingsproces. Er man lidt biokemisk interesseret, kan man sige, at produktet hæmmer de proinflammatoriske cytokiner IL-1b, IL-8 og TNF-a og samtidig stimulerer de antiinflammatoriske cytokiner fx TGF-b.

Traumeel genskaber cytokinbalancen ved at målrette en lang række biokemiske processer, reducere de proinflammatoriske og øge de antiinflammatoriske cytokiner.

Den består af planter og mineraler som fx røllike, guldblomme, stormhat, belladonna, tusindfryd, morgenfrue, echinacea/solhat, kamille, perikon, kalksulfat og forskellige mineralske salte. Der er faktisk dokumentation for, at bestanddelene i Traumeel sammen er mere effektive end hver for sig. Dette kaldes en synergieffekt.

 

Kliniske beviser
Traumeel har i de sidste 40 år været genstand for mange kliniske studier, og det er det homøopatiske lægemiddel, der har undergået flest kliniske dobbeltblindforsøg.

 

Traumeel salve testet i forhold til smertestillende gel ved akut seneoverbelastningsskade
Anvendelsen af smertestillende medicin er i stærkt øget fremgang. Herunder også inden for eliteidrætten, hvor mange sportsfolk ved vedvarende brug bliver nødt til at indstille deres karriere pga. en række uønskede bivirkninger ved de traditionelle smertehæmmere.

Formålet for denne undersøgelse er at belyse effektiviteten af Traumeel over for en kendt smertestillende gel- og placebosalve til behandling af muskelsmerter hos eliteatleter.

 

Resultat
Behandlingen blev generelt godt tålt. Fire patienter faldt fra i kontrolgruppen pga. hudreaktioner på den smertestillende gel. Traumeel var overlegen på samtlige parametre – smerter, bevægelsesfunktion, reduktion af hævelse. Patienter, der anvendte Traumeel, kunne genoptage træningen fire dage før dem, der anvendte det smertestillende middel. (1)

 

Akut forvridning af anklen
Et nyt storstilet studie viste, at Traumeel salve er lige så effektivt som gelen til smertereduktion og bevægelsesforbedring ved behandling af akutte ankelskader.

Sammenlignet med placebo (snydemedicin) var Traumeel salve en meget mere effektiv behandling af aktivitetsrelaterede forstuvninger af anklen ved tydeligt at forbedre ankelmobilitet og reducere smerten.

Traumeel salve var sammenlignet med placebo tydeligt mere effektivt til restitution af muskelfunktionen og reduktion af smerte på grund af skader.

 

Behandling af smerter pga. osteoarthritis i knæet (betændelse i led og knogle)
Et placebokontrolleret studie på den hyppigst forekommende ledbetændelse, nemlig i knæet. Efter 90 dages behandling observeredes en 60 % reduktion af smerter for de 119 patienter, der fik Traumeel, set i forhold til de 113 patienter, der fik snydemedicin. (2)

Som det ses, er det homøopatiske lægemiddel Traumeel faktisk dokumenteret og kan sammenlignes med mange konventionelle lægemidler, der bruges til smertebehandling ved inflammation. Effekten af homøopati KAN dokumenteres, og der kommer flere og flere gode studier, i takt med at man teknologisk kan måle effekten af homøopatiske mediciner.

 

Derudover kan Traumeel med fordel anvendes ved:

Uren hud, hudafskrabninger, forstrækninger, forvridninger, blodansamlinger, ødemer, væskeudsivning i led, degenerative ledskader, karpaltunnelsyndrom, frossen skulder, seneskedehindebetændele, betændte slimsække, nakkesmerter – for blot at nævne nogle.

 

Find denne artikel ovre hos Sport, Spa & Mobilitet – til dig med fysiske funktionsnedsættelser

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *