Huden og dens forsvar

rødhud

 

I denne tid bør vi styrke vores immunforsvar på bedste vis. C- og D-vitaminer og selen er de tre vitaminer og spormineraler, som bliver meget omtalt, og en masse spændende forskningsresultater kan bekræfte, at det hjælper med et højere indhold i blodet af disse vitaminer og mineraler og giver et stærkere forsvar mod udefrakommende indtrængere. Men hov, hvad med huden?

 

Af Mette My Oppermann

 

Vores hudbarriere er også yderst vigtig for at beskytte vores krop. Huden er til alle tider et stærkt forsvar og skal bl.a. sørge for, at vi ikke mister væske, holde os fri af bakterier, snavs, og hvad vi ellers møder på vores vej (og bare rolig, en virus trænger ikke igennem huden …).

Det er godt at spritte og vaske hænder, så vi ikke fører virus op til vores slimhinder, men der er rigtig mange, der oplever hudproblemer. Hænderne klør, og de bliver røde.

 

Gode råd til at pleje dine tørre hænder og ansigtshud 

For mange år siden var jeg i lære som materialist, og her lærte vi af stort set alle kosmetikfirmaer, at vi hver dag skulle exfoliere/peele huden, lidt, som vi også gør i dag på hænderne blot med sprit og sæbe.

Dengang undrede det mig, at man foreslog peeling hver dag på en ellers sund hud, men som “ny” i skønhedsbranchen måtte jeg prøve at se, om min hud blev endnu pænere. Det var faktisk fjollet, for min hud var pæn. Jeg gik i gang som foreskrevet, og allerede efter få dage begyndte jeg at få små knopper og urenheder. Jeg stoppede efter en uges tid.

Det var dengang, jeg begyndte at interessere mig for ingredienserne i de mange udvortes produkter. Og en af dem, som jeg stadig mener, har sin ”sunde gang på jorden”, er ceramider.

Ceramider fungerer som vores “mørtelmasse” mellem murstenene – vores hudceller, så de er rigtig gode til at holde huden sund og stærk. Ceramider “samler” huden igen og lukker af for indtrængende snavs. Og derfor er ceramider virkelig fine til at genoprette en sart og ødelagt hud.

I dag ved vi, at vi ikke skal exfoliere/peele hver dag, for horncellerne, som ligger yderst, beskytter os bl.a. mod fugttab, bakterier og underligheder, vi anvender eller ikke kan undgå. Vi ved også, at en creme ikke kan ændre alt. Men derimod kan et samspil mellem kost, livsstil, miljø og påvirkninger tydeligt ses på vores hud.

Ceramider kan du finde som kosttilskud i New Nordics Collagen Filler tabletter. Ceramider er lipider, altså fedtstoffer, som vores hud kender i forvejen. Derfor kan vi kalde dem hudidentiske, og huden vil tage imod dem uden det store besvær.

En fantastisk creme, du kan anvende til genopbygning af dine hænder eller til kroppen er MDERMA 1. Det er en såkaldt barrierecreme, som hjælper med at genopbygge huden via ceramider, kolesterol og fedtsyrer. Den er udviklet af en dansk hudlæge og biokemiker, Uffe Koppelhus. Cremen er uden parfume og farvestoffer.

 

En helt ny ren serie med effektive ingredienser

Der er også en ny serie fra New Nordic, som ud over at være specialiseret i stærke urteprodukter til huden, så du bygger op indefra med Collagen Filler, også har en ny serie til at bygge op udefra:

Hudplejeserien Collagen Filler™ indeholder en cleansing balm, serum, eye cream, face cream og en face mask, som virker effektivt og kan bruges til alle hudtyper, som har brug for ekstra fugt, spændstighed, fylde og giver en flot glød. Den er helt specielt udviklet til tør og moden hud.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *