Hurra for hormonerne

shutterstock_77777350

 

Og endnu mere hurra for naturens skatkammer, som indeholder komponenter, der gør det meget lettere at være kvinde. Få også nogle tips til mere energi, som bare er nødvendigt, når hormonerne raser, og humøret tager på rutsjetur.

 

Af Marianne Palm
Artiklen er udgivet i magasinet sund-forskning Forår 2013

 

Til kvinder i overgangsalderen

De samme effekter kan man se med det helt nye produkt, ”Rødkløverekstrakt med udvalgte urter” fra Herrens Mark. Dansk forskning har vist en fin reduktion af de forskellige typer af symptomer i overgangsalderen, og noget tyder på, at netop indholdet af et af de aktive stoffer kan forebygge knogleskørhed.

 

Hede- og svedeture

Melbrozan Classic er en unik kombination af blomsterpollen, pergapollen og Gele Royal. Produktets indholdsstoffer er velkendt for tusindvis af kvinder, som har fået en lettere overgang uden de irriterende symptomer som hede- og svedeture, tørre slimhinder og måske meget svingende humør.

 

Når det hele bare er PMS

PMS opstår som regel på grund af for lidt progesteron i forhold til østrogen. De to kvindelige hormoner arbejder sammen, men er der for stor afstand, enten fordi vi danner for lidt progesteron eller ikke kan finde ud af at udskille overskydende østrogen, bliver flere dage hver måned til et uforståeligt mareridt. På disse temasider kan du også læse om, hvordan Gele Royal sammen med ekstrakt fra kyskhedstræet virker på de højst generende tilstande i dagene op til menstruation.

 

Mere energi uden pauser

Flere og flere anvender energi-præparater regelmæssigt for at komme igennem en til tider lang og hektisk hverdag. Et af de stoffer, som især har vundet indpas, er coenzym Q10. Ikke alene er det en effektiv måde at skrue op for kroppens energiomsætning på, det betragtes samtidig som det absolut sikreste energipræparat – ganske enkelt, fordi der ikke er nogen bivirkninger, uanset hvor meget man tager eller hvor længe, man anvender det.

 

Derfor kan Q10 være det ideelle energi-tilskud

  • Q10 er en naturlig del af kroppens energiomsætning. Cellerne kan ganske enkelt ikke danne energi, hvis ikke der er Q10 til stede.
  • Der er ikke påvist nogen nævneværdige bivirkninger af Q10-tilskud, selv ikke ved høje doseringer taget over perioder på flere år.
  • En række kropsfunktioner bliver styrket af Q10-tilskud. Det gælder blandt andet hjertefunktionen og mandens fertilitet.
  • Q10 er ikke en stimulans.
  • Q10 er ikke på listen over ulovlige substanser (dopinglisten).
  • Q10 har vist at kunne sænke blodtrykket (til forskel fra visse droger, som kan få et i forvejen forhøjet blodtryk til at stige).
  • Det danske Q10-præparat, Bio-Quinone Q10, har indgået i flere videnskabelige forsøg udført med blandt andet hjertepatienter, hvor det har vist at forbedre hjertefunktionen.
  • Spis gerne 100 mg Q10 om dage

Tjek dit sind

Når modløsheden kaster sig over dit sind, kan det meget vel være ubalance i hormonsystemet – måske PMS? Måske begyndende overgangsalder? Det kan også være en snigende træthed i hjerne og sind. Sørg for en god vitamin- og mineralbalance, og kig på nogle af de mange droger, som har vist sig at kunne skabe stabil energi og signalstoffer, der virker en tand bedre.

Kig fx på Hypericum perforatum, som du finder i Velzina, det er det bedste produkt som en bivirkningsfri erstatning for de såkaldte lykkepiller.

Kig på OmniVital, Enaxin eller Arctic Root, som virkelig kan booste et lavt energiniveau og samtidig styrke immunsystemet

Kombiner endelig med Q10 og eventuelt B-vitaminer, så alle celler sammen med signalstof og hjerne bliver fodret med de helt rette næringsstoffer.

 

Mangel på søvn hører til på torturlisterne

Får du ikke sovet om natten, kan du være helt sikker på, at du på sigt heller ikke kan fungere om dagen. Så du skal prioritere din nattesøvn. Sørg for absolut mørke, så søvnhormonerne kan arbejde, sørg for ro, før du går i seng, vær hverken for sulten eller for mæt. Kaffe og alkohol er et no-go for de fleste, også selvom du ikke umiddelbart kan mærke nogen gener af det, og at blive vækket med hedeture flere gange kan drive selv den mest afbalancerede kvinde til vanvid.

Prøv med Bach Rescue Night spray, og suppler med et godt magnesiumtilskud, fx Bio-Magnesium eller Magnesium + 300. 600 mg er en passende dosis.

 

Husk også din magnesium og B6

De to næringsstoffer er vigtige til at danne nok østrogen, er involveret i både PMS og klimakteriet og skal bruges til, at både nervesystem og hormonsystem fungerer optimalt. Spis ikke kun B6, men hele B-komplekset samlet, fx Multi B fra Biosym, total B fra Bioforce, Total B-complex fra Natur-Drogeriet, som også indeholder lidt magnesium. Du skal spise 600-800 mg magnesium og gerne før sengetid, det skaber en rolig søvn.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *