Hvad der får dig til at sove om natten, holder dig glad om dagen …

   

 

En god nattesøvn er alfa og omega, hvis du skal have overskud til en travl hverdag. Indrømmet, det er ikke ”Breaking News” – det ved alle, der har prøvet at døje med søvnproblemer i kortere eller længere perioder.

 

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – februar/marts 2018

 

Der findes flere former for søvnløshed. Måske er du en af dem, der går i seng, læser en smule, slukker lyset og så ligger du i mørket og tæller får – ved får nr. 427 føler du dig næsten ulden, og søvnen er ikke én millimeter tættere på, end da du lagde dig. Eller måske er du en af dem, der falder i søvn, så snart dit hoved rammer puden, men vågner tre til fire gange i løbet af natten og ligger og kigger op i loftet et stykke tid, så du får en meget afbrudt nattesøvn. 

Og ved alle former for søvnproblemer bliver du mere og mere desperat, fordi du udmærket er klar over, hvor besværlig og udmattende næste dag bliver … 

 

Men der er hjælp at hente – ganske naturligt

Tryptonat fra Natur-Drogeriet er en blanding af aminosyren tryptofan og en række urter og vitaminer, som alle har en positiv indvirkning på søvnproblemerne – og dermed på dit generelle velvære om dagen, når du ikke har sovet om natten. 

 

Tryptofan hjælper både om natten og om dagen …

Tryptofan er en aminosyre, som i løbet af natten omdannes til hormonet melatonin. Og så nærmer vi os noget, der er interessant for søvnløsheden. Melatonin er nemlig kendt som søvnhormonet, og det er det, der kan være guld værd for dig, der lider under en urolig og afbrudt nattesøvn. Du vil blive i en god, dyb søvn hele natten og vågne frisk og udhvilet.

Men ikke nok med det: I løbet af natten omdannes melatonin til et andet hormon, serotonin, som anses for at være af afgørende betydning for vores humør og generelle velvære. Faktisk regnes serotonin for at være et af kroppens egne lykkehormoner – og det lyder da dejligt som erstatning for en søvnløs nat! 

Serotonin kan ikke dannes uden den altafgørende byggesten tryptofan. Og tryptofan er en såkaldt essentiel aminosyre, hvilket betyder, at kroppen ikke selv kan danne den – den skal tilføres gennem kosten eller via tilskud. I Tryptonat er aminosyren kombineret med bl.a. magnesium, der medvirker til, at du føler dig mindre træt og udmattet. Desuden indeholder produktet en række kendte urter med beroligende virkning, fx kamille, passionsblomst og ikke mindst baldrian, der gennem århundreder er blevet brugt som et middel mod søvnproblemer.

 

2 thoughts on “Hvad der får dig til at sove om natten, holder dig glad om dagen …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *