Hvad har et tomatekstrakt med skrøbelige karvægge at gøre?

Hjertekar1

 

Vi har skrevet om Sano Kardio flere gange før, men en særlig støtte til vores små tynde blodkar tåler gerne at blive gentaget igen og igen. For har du kredsløbsproblemer rundt om i kroppen, er det et supersundt bekendtskab. Erfaringerne og studierne på det iltede kolesterol tager man ikke sådan fejl af, og en enkelt kapsel kan sammen med træning, god motion og sunde kostvaner vitterlig gøre en forskel.

 

Af Marianne Palm

 

For at forstå hvordan et tomatekstrakt kan gøre en forskel, er vi nødt til at kigge på nogle fakta om kredsløbet og om vores kolesterol:

  • Kolesterol er i sig selv ikke det største problem. Faktisk skal vi anvende det til bl.a. at danne cellevægge overalt i kroppen og til at danne hormoner, som er vigtige for energiomsætning. Problemet opstår først, når kolesterolet, især LDL, bliver iltet: Her skabes en række betændelsestilstande, også kaldet inflammationer, i blodkarvæggene, der gør dem skrøbelige eller danner grobund for blodpropper og andre sygdomme i blodkarrene, fx åreforkalkning, vindueskiggersyndrom og andre kroniske fortrædeligheder. Den slags sygdomme skal du selvfølgelig gå til lægen med, men mens du får medicin og forhåbentlig også motion ordineret, kan du med sindsro supplere med Sano Kardio. Det er en amerikansk hjertelæge, der har skabt erfaringer fra tusindvis af patienter, som alle havde mere eller mindre alvorlige hjerte-kar-sygdomme.
  • En kapsel indeholder, hvad der svarer til seks store solmodne tomater. De aktive stoffer er standardiseret, så man ved, hvor mange af de særlige antioxidanter man får tilført gennem en enkelt kapsel. Spis gerne masser af farverige grøntsager ved siden af – det er derfor ikke en erstatning for sund kost, men et væsentligt supplement til så meget som muligt at undgå det iltede kolesterol, som kan lave ravage på blodkarvæggene. Her i Danmark kan man ikke få målt, om man er typen, der ilter sit LDL, men hjertelægen fra Arizona, Dr. Weiss, fortæller, at har du allerede karproblemer, tendens til blodpropper eller brug for blodfortyndende medicin, så har du også iltet LDL.


Tomater bidrager til at bevare blodkarrenes elasticitet og den glatte overflade på karvæggene

Alle vores karvægge består af en særlig type tynde endothel-celler, som er den barriere, der ligger mellem vores blodceller og vores øvrige væv. Cellerne er flade, nærmest spejlægsformede, og ligger i et enkelt lag mellem blod og væv, adskilt fra vævet af en basalmembran. De danner tilsammen en barriere, hvor over udvekslingen m.m.  mellem blod og væv foregår, fx af næringsstoffer, ilt og kuldioxid. Den livlige stoftransport viser sig ved et stort antal små blærer, kaldet vesikler, i de små spejlæg. Endothel-cellerne skal dermed sørge for at kontrollere de mange substanser, der skal flyde ind og ud af et væv. De cellevægge, der er i direkte kontakt med lymfekarrene, er bittesmå kapillærer, som har den tætteste kontakt til lymfekar og celler. Og det er her, hovedrollen udspilles udi at undgå inflammationer, som bl.a. er skabt af frie radikaler. Derfor hænger anvendelsen af Sano Kardio-tomatekstraktet nøje sammen med udviklingen eller forebyggelsen af problemer med inflammationer i alle typer væv, fordi tomatekstraktet sørger for, at karvæggene kan bibeholde deres lidt glatte overflade, bevare deres elasticitet og sørge for, at de rette stoffer lander inden i cellerne, og resten bliver ført ud af kroppen.


Læs meget mere om tomatekstraktet på
www.sund-forskning.dk

Tomaterne dyrkes på solrige marker i USA og køres direkte ind på fabrikken. Så er de så friske som muligt og lider ikke tab af de aktive stoffer under transport.

5.000 blodprøver fra kredsløbssyge mennesker er blevet undersøgt

Hjertelægen Decker Weiss har brugt tomatekstraktet til meget syge hjerte- og kredsløbspatienter og altså ikke som en erstatning for medicin og operationer, men for at forebygge, at man måske ikke får brug for endnu mere medicin eller at skulle blive ved med at få lagt kunstige årer ind. Og måske vil vi i forskningen fremadrettet kunne se, at færre mennesker får brug for både medicin og operationer. I blodprøver på 5.000 personer, som Decker Weiss har været involveret i, kom der en væsentlig positiv forandring i blodværdierne og dermed også, hvor grel en inflammation blodkarrene har været udsat for.


Glad motion af enhver slags skal blive din trofaste følgesvend. Så du får rusket godt op i alle de små fine blodkar, og de kan udføre deres store arbejde. Studier fra Holland og Rigshospitalet i Danmark viser, at en særlig gangtræning kan hjælpe dig med at danne nye blodkar. Se artikel om fænomenet et andet sted i bladet.

Har du ikke rørt dig væsentligt i længere tid, så begynd forsigtigt, men få pulsen op, gerne minimum 30 minutter hver dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *