K2 for knoglestyrke

Knogleskørhed2

 

Vi taler om kalk, D-vitamin og magnesium. Men tag lige et kig på K2, og sørg for at få nok af dette vitamin, hvis du vil dyrke stærke knogler. For det er vitaminet, der skal sørge for at binde det hele sammen og ikke mindst sørge for, at den kalk, vi spiser, ikke sætter sig til problemer i kredsløbet frem for i de vitale knogler.

Af Marianne Palm

Engang kaldte vi K-vitamin for K-vitamin. Det handlede om evnen til at kunne danne og størkne blodet, hvis vi faldt og slog os, det handlede om at få hverken for meget eller for lidt. Senere fandt man også ud af, at K-vitamin har betydning for vores knoglestruktur.

I dag er vi blevet så meget klogere, og vi kender flere K-vitaminer, hvor vi nu ved, at K2 holder sammen på vores knoglemasse ved at få de øvrige vitaminer og mineraler til at indgå i det her meget stærke bindevæv, der helst skal holde hele livet.

Selv små koncentrationer af K2 virker bedre end de øvrige K-vitaminer og er helt nødvendige, for at kalken bliver bundet inden i knoglestrukturen. Det er herfra, kalken kan frigives til at skabe gode muskler, der let kan reagere ved at trække sig sammen, så vi får mere ud af vores træning, og det er herfra kalken ud til nervecellernes signalstoffer kommer, så vi kan understøtte kroppens evne til at have et velfungerende nervesystem. Så knoglerne er i en konstant kontakt med det omgivende væv og ikke bare en knogle, der lever sit eget liv og kun er vigtig som støtteskelet eller noget, vi bør lægge mærke til, hvis de begynder at blive skøre …

Og advarsel! Knogler bygges op, til vi er først i tyverne, og så sker der allerede dér et fald af knoglemasse fra 30-40 årsalderen …

Vi bygger op med osteoblaster, og bryder/”clasker” ned med osteoclasterne
Hvor man længe har kendt til vitamin D3’s betydning for knoglesundheden ved at hjælpe på optageligheden af kalken (calcium) fra vores tarme og hjælp til at opbygge osteoblasterne, ved man nu, at K2 skal bruges i det enzym, der aktiverer den osteocalcin, et protein, der er nødvendig for, at kalken bliver brugbar i knoglerne. Så det er langt fra nok at være sikker på at få kalk nok, hvis ikke den kan gøres aktiv for knoglerne ved hjælp af D3 og K2.

D3 alene, kalk alene eller K2 helt alene giver ingen mening
Det er deres samarbejde om at opbygge knoglevæv, der er afgørende for knoglesundheden og måske at kunne forebygge, at man bliver en af de uheldige, der alt for hurtigt nedbryder knoglerne med risiko for, at de bliver skøre. Det kan skabe komplicerede brud, fx på underarmsknoglen, det kan skabe alt for hurtig nedbrydning af hofteknogler eller sammenfald i rygsøjlen. Man mener, at der i Europa, Japan og USA er mere end 75 millioner mennesker, som enten har forstadierne til knogleskørhed eller lider af knogleskørhed.

Knoglestyrken kan også – skal også – forebygges med motion og pres på de store knogler, hvor løb og masser af gåture kan virke forebyggende.

Nyeste knoglestærk viden fra et af Danmarks ældste firmaer

K2 – med hjælp fra japansk madkultur eller med hjælp fra en særlig bakteriekultur

Naturlig Natto Vitamin K2 med 45 mcg K2 og 10 mcg D3 vitamin pr. kapsel eller Vegetabilsk Vitamin K2 med 90 mcg pr. tablet.

Naturlig Natto Vitamin K2 + Vitamin D3 indeholder bioaktivt menakinon-7, som er fremstillet på basis af fermenterede sojabønner (natto), som gennem århundreder har hjulpet japanerne med at bibeholde en sund knoglestruktur. Naturlig Natto Vitamin K2 fås i en vegansk kapsel, som enten kan sluges eller åbnes og drysses ud på fx morgenmaden. Indeholder nu også 10 mcg Vitamin D3, som også hjælper kroppen med at vedligeholde en sund knoglestruktur.

Vegetabilsk Vitamin K2 indeholder bioaktivt menakinon-7, som er fremstillet på basis af bakteriekulturen Bacillus subtilis og indeholder således ikke soyaproteiner. Vegetabilsk Vitamin K2 fås i en lille synkevenlig tablet, som også har delekærv, så den lettere kan sluges, eller dosis kan opdeles efter ønske. K2-vitaminer er meget reaktive, og derfor er de mikroindkapslet for at sikre den højeste stabilitet og kvalitet.

Hvad er forskellen på vitamin K1 og K2?
Der findes to forskellige vitamin K, hhv. vitamin K1 (fyllokinon) og vitamin K2 (menakinon). K1-vitamin får blod til at koagulere (størkne), og mangel kan føre til øget blødningstendens. Vitamin K2 er et af de nyere vitaminer og bidrager derimod til at vedligeholde en sund knoglestruktur.

Hvordan virker vitamin K2?
Vitamin K2 aktiverer proteinet osteocalcin, som sørger for at aflejre calcium i knoglerne. Derudover aktiverer det også proteinet Matrix GLA (MGP), som forhindrer, at kalken aflejres i blodårerne. På den måde sørger vitamin K2 for, at den kalk, du indtager, vedligeholder dine knogler.

Til alle 12 organsystemer
Tager du hverken kalk, magnesium, D3 og K2 i forvejen, kan du glæde ikke kun dine knogler, men alle 12 organsystemer med KalkBalance. Her finder du også 72 spormineraler, der har en helt særlig mineralprofil fra røde og rene alger, og fordi algerne kommer fra havet, har de en helt anden mineralstruktur, der er mere porøs og derfor mere tilgængelig end calciumkilder fra landjorden.

Læs mere på www.dk-pharma.dk og på www.sund-forskning.dk