Keramik til led og muskler

Keramik til led og muskler

 

Bandager med keramik
En svensk pige havde haft et uheld og havde brækket armen tre steder. Efter at have gået med gips i lang tid, havde hun stadig store smerter og uro i armen og kunne ikke bruge denne. Hun søgte sin læge – Erland Beselin, som nyligt af en kollega var blevet gjort opmærksom på en ny type bandager. Beselin anbefalede de nye bandager til sin patient, og efter en uge kom pigen igen og fortalte, at hun nu havde fået det så godt, at hun kunne bruge sin arm igen.

Lægen og kollegaen, der havde gjort læge Erland Beselin interesseret i den nye type bandage, var Rose-Marie Brinkeborn, der på en studietur i Kina var faldet over en ny form for bandage med indvævet keramik. Hun startede efter hjemkomsten en afprøvning med over 100, der led af hhv. slidgigt, musearme, whiplash (piskesmælds-syndrom) og andre problemer efter skader. De fleste af disse patienter havde prøvet mange andre bandager på markedet, og mange af dem har haft problemer gennem flere år, ligesom de fleste var nødt til at indtage forskellige former for medicin for at klare dagligdagen. Langt over halvdelen af patienterne oplyste, at deres smerter var blevet mindre efter at de begyndte med bandagerne. Særlig positiv virker den nye bandage på patienter med musearm.

 

Hvordan virker bandagen?
Keramikken i bandagerne reflekterer kroppens egen varme på næsten sammen måde som den metalfolie, som Falckreddere lægger over en tilskadekommen ved en ulykke. Varme mindsker spændinger og ømheder i musklerne og øger blodcirkulationen, så man lettere slapper af. Den øgede blodcirkulation vil ofte være med til også at fjerne hævelser. Effekten er videnskabelig Varmestråling eller infrarød stråling er en form for elektromagnetisk stråling – fuldstændig som almindeligt lys. Undersøgelser viser, at den infrarøde stråling påvirker de celler, som udsættes for lysets energi/fotoner, således at cellernes aktivitetsniveau øges. Man kan tale om en overførelse af energi til cellerne. Det resulterer i en øget blodgennemstrømning i de steder som behandles med lyset. Energiproduktionen øges med forbedret cellefunktion til følge.

Alle varmblodige dyr, inkl. mennesker udsender en svag varme, som der kan tages billeder af. Disse billeder kaldes termografibilleder. Og sådan nogle blev Erland Beselin præsenteret for. Et billede af skaden uden bandage, og et billede af skaden efter 15 minutters brug af bandagen. Allerede der viste det sig, at der var markant mere blodgennemstrømning og dermed mindre smerte.

 

Varme kan lindre smerte
At varme kan lindre smerte er ikke nogen ny viden, men det er alligevel først inden for de senere år, at det er blevet en almindelig smertelindringsmetode inden for sygehusverdenen. Den svenske professor i fysiologi ved Karolinske Instituttet, Thomas Lundeberg, siger: “Vi har vist, at varme giver fysiologiske forandringer i kroppen, og disse forandringer kan lindre smerte og kroniske betændelsestilstande.” “Når kroppen udsættes for varme, så sender specielle varmenerver signaler til hjernen om, at det er varmt. Samtidig blokeres andre nerver, hvilket kan mindske muskelspændinger. Varmen aktiverer også kroppens eget smertelindrende system og udsender en mængde endorfiner, kroppens eget morfin”.

I dag ved vi, at endorfiner ikke bare lindrer smerte, men faktisk kan påvirke hele nervesystemet ved at øge og mindske hjernens aktivitet således at krop og sjæl holdes i balance Meget tyder på at de også kan påvirke vores modtagelighed overfor infektioner, stress, søvn og aldring. Kilde: www.dn.se. Bliver man afhængig? Der er ingen bivirkninger i forbindelse med at bære bandagen. Blot skal man sørge for, at få den rigtige størrelse og indskrænke anvendelsen til 4-5 timer de første dage eller til kroppen har vænnet sig til den øgede blodgennemstrømning, idet man ellers midlertidigt kan få mere ondt.

 

Forhandling i Danmark

Da bandagerne vil være et fint supplement til mange behandleres arbejde, vil disse fremover kunne fås hos zoneterapeuter, massører, fysioterapeuter osv. Yderligere oplysninger hos forhandler: Kirsten Mathiesen, Tlf. 8624 2349 – 2833 3902 Fårupvej 81, 8471 Sabro mail: mathiesen@it.dk Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

4 thoughts on “Keramik til led og muskler

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *