Vinteren – en hård tid for læberne!

Tørre læber

 

Kulden og mørket er over os – ja, helt koldt er det jo ikke, og vi har også sneen til gode, men i det mindste kan ingen tage mørket fra os her i december, hvor februar-redaktionen venter med længsel på de første vintergækker.

Af Marianne Palm

Alligevel mærker mange, at vi er gået ind i en af årets koldeste måneder. Læber udtørrer, sprækker, og nogle af os døjer dertil med forkølelsessår, som optræder hyppigere om vinteren. Forkølelsessår hedder i øvrigt ”cold sores” på engelsk, så hvordan er sammenhængen egentlig?

Det er temperaturskiftet, der gør forskellen …

Faktisk optræder forkølelsessår hyppigere om vinteren end om sommeren. Det lille irriterende virus (herpes) ligger i dvale – langt væk fra læben – i ganglio-nerven bag kæbebenet, som er en del af lymfesystemet. Meget tyder på, at virus er følsom over for bratte temperaturforandringer, og forskningen indikerer, at forandringen i temperaturen, når vi kommer ind i vores hjem, er den egentlige årsag til, at virus reaktiveres. Da mange i forvejen har sprukne og tørre læber, mangler vi noget af den naturlige barriere, som vores læber har om sommeren, og det kan forværre udbruddet.

Forskere spekulerer på, om virus ser temperaturforandringen som en trussel og derefter aktiverer sig med det formål at finde en ny vært, som det kan smitte. En interessant tanke, at der lige der i kraniet sidder en virus på lur og venter på kolde tider.


Du kan med fordel bruge Spirularin HS til at forebygge eller pleje et forkølelsessår eller en læbestift fra Ocean Kiss med det aktive ekstrakt spiralin.

Et studie viste en unik effekt

Ved hjælp af moderne teknologi på en af verdens ældste planter, spirulina, har man formået at ekstrahere et helt særligt polysakkarid, som har en særlig evne til at stoppe virus i at invadere vores celler, fx på læberne.  I et forsøg med 198 kvinder så man med al tydelighed effekten af produktet Spirularin HS. En gruppe fik forebyggende tabletter med herpes medicin, en anden gruppe fik forebyggende antiviral creme med de samme aktive stoffer, som man kender fra apotekerne, og den tredje gruppe fik Spirularin HS.

Som forventet var det gruppen, som fik herpesmedicin, der havde den bedste effekt, men det var cremen Spirularin HS, der havde det bedste resultat, når man så på den udvortes behandling. Og der var ingen tvivl om, at tabletter sammen med Spirularin HS gav den allerbedste effekt. Og altså bedre end apotekervaren, som i dag er mest udbredt som behandling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *