Kredsløbsproblemer

ben

 

Da blodet bringer ilt og næringsstoffer ud til alle væv og organer, kan et dårligt kredsløb give mange gener og sygdomme. Desuden er kredsløbsssvigt årsag til de fleste dødsfald, så derfor kan det betragtes som en slags livsforsikring at passe og pleje sit kredsløb.

 

Kostråd:
Spis passende mængde mad og spis efter stofskiftetypen. Maden skal omsættes til energi og ikke til det farlige bugfedt eller til andre overflødige depoter. Der er ingen grund til at være ”fedtforskrækket”, men kvaliteten bør være i orden, og de animalske mættede fedtstoffer bør være i balance med de umættede fedtstoffer.

Husk, at det meste kolesterol ikke tilføres med maden, men dannes af kroppen selv. Således kan overskydende kulhydrater også omdannes til kolesterol, især hvis du har meget bugfedt. Hvidløg og omega-9 fra olivenolie og avokado sænker det skadelige kolesterolniveau. Få godt med fibre. Grønsager og frugter indeholder antioxidanter, der gavner kredsløbet. Lidt surt til maden gavner fedtfordøjelsen.

 

Vitaminer og mineraler:
Et stærkt vitamin- og mineralprodukt. Eventuelt ekstra antioxidanter.

 

Fedtsyrer:
Spis gode planteolier, nødder, valnødder og fiskeolier. Eventuelt omega-3 som tilskud.

 

Urter:
Gingko biloba (tempeltræ) – især til hjernen og perifere kredsløb, Crataegus arter (hvidtjørn) især til hjertet, Zingiber officinale (ingefær) især til kolde hænder og fødder. Loppefrø, hvidløg, løg og gurkemeje modvirker forhøjet kolesterolniveau.

 

Andet:
Undgå stress. Under stress fortykkes blodet, så det kan koagulere hurtigt i tilfælde af læsioner – en vigtig funktion i tidernes morgen, så man hurtigere kunne kæmpe eller flygte. Sørg under alle omstændigheder for at få et fysisk afløb for stress, eller indtag nogle blodfortyndende kostemner eller urter. Passende mængder fysisk aktivitet i løbet af dagen. Hyggelig og afslappende motion. Du har den mest effektive fedtforbrænding ved lettere aktiviteter, der varer over 45 minutter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *