Stærk med Strath

Forkølet

 

I virkeligheden er det et produkt til alle aldre, men her i Danmark kender mange forældre det som deres redningsplanke gennem kolde vintre, hvor børnenes næser løber, og influenzaer hiver i de små lemmer. 

Af Marianne Palm

Det særlige gærekstrakt (som ikke indeholder gær!) har siden 1961 gået sin sejrsgang over hele verden, og det er der gode grunde til: Det virker på immunsystemet, det virker afbalancerende på kroppens organsystemer, og så er det et af Europas ældste urteprodukter med mange finurlige og fantastiske erfaringer bag: Skiløbere fra Finland, børn i Afrika, mennesker i alle aldre fra Schweiz, og ja, et produkt, som sælges i over 50 lande og derfor også med mange studier fra nær og fjern.

Her i Danmark bliver det som nævnt især anvendt til børn i efterårets og vinterens måneder, men det er ærlig talt lidt ærgerligt. For der er masser af gode grunde til at lade det være en daglig skefuld året rundt.

Vi ved jo, at tarmsystemets immunforsvar er særligt vigtigt for resten af kroppens immunsystem. Derfor giver det god mening at tage sig kærligt at det året rundt, for små tarme har masser af udfordringer, fx når vi spiser sukker, som mange bakterier lever af, og er der vekslende afføringer med måske for få mælkesyrebakterier, kan der også være brug for ekstra støtte.

Europæiske planteaktive stoffer hjælper på at optage næringsstoffer

Det er et gammelt produkt med den samme mængde af forskellige urter, som der har været, siden recepten blev udviklet i familiefirmaet for 60 år siden. De mange urter, som alle stammer fra den europæiske flora af planter med lægende og lindrende egenskaber, bliver lagt ned i en stor tank og tilsat en gærkultur. Her bobler de lystigt afsted, mens gæren får lejlighed til at åbne plantematerialets cellevægge, så de aktive stoffer lander i den store tank. Når gæren er færdig med at virke, er der ikke mere gær tilbage, og urtedrikken hældes på flasker.

Med moderne teknikker har man i dag kunnet se, hvordan Strath hjælper med at skubbe madens næringsstoffer ind i kroppen, så vi kan udnytte vores mad bedre. Erfaringerne har vist vejen, for hundredtusindvis af forældre fra de mange lande har kunnet fortælle, hvordan lille blege Simon har fået en frisk kulør, de har kunnet rapportere, hvordan tarmproblemer, luftvejsproblemer eller problemer med huden er minimeret eller endog forsvundet. Nu ved man, at det er den forbedrede biotilgængelighed, som opstår, når man gennem ekstraktionsmetoden har fermenteret urterne, der skubber de aktive stoffer ind sammen med den øvrige mads indhold af næringsstoffer.

Suppler gerne med en god multivitaminmineral til børn

Derfor giver det også god mening at give en multivitaminmineralpille ved siden af, hvis lille Simon – ligesom mange andre børn – er selektiv i sit madvalg. Det bliver i dagligdagen kaldt kræsenhed, men kunne måske også skyldes, at der ikke dannes nok mavesyre. Typisk vælger ”de kræsne” netop de fødevarer, der umiddelbart og instinktivt er lettest at håndtere for mavesækken (men også ganske usundt): Sukker i alle former, pasta og hvidt brød eller pomfritter og andet fedtet snask, ganske simpelt fordi vores hjerne forlanger to typer af næringsstoffer: fedt og sukker. Problemet er, at netop disse fødevarer stort set ikke indeholder nogen næringsstoffer, barnet spiser sig mæt uden at få reel næring, og her kan Strath også være en løsning: Sammensætningen ser ud til at regulere fordøjelsen hele vejen fra mavesæk til tyktarm, så barnet får en afbalanceret appetit, en mere sammenhængende afføring frem for skiftevis hård og løs afføring – og i det hele taget vitalitet til hele kroppen. Prøv det!

Strath bliver produceret på familiefabrikken, der er bygget ind i en bjergside i de smukke alper ved Zürich

Er du ikke længere et barn, men granvoksen og måske endog 50+ kan du også få særlig hjælp til at optage dine næringsstoffer. Det er faktisk ret så væsentligt, da granvoksne studier viser, at vi med alderen har sværere ved at optage vores mad, også selvom vi spiser så sundt som muligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *