Magisk olie til frostsprængte kinder, sprukne læber og flossede neglebånd

Baobabkerneolie

  

Og nå ja, også til babyhud, tørre underben og ru albuer

Kan en olie fra de afrikanske skove virkelig gøre en forskel i det kolde nord? Ja, siger erfaringerne, og ja, siger forskerne, der i årevis har studeret de små, men meget virksomme aktivstoffer i frugterne fra det mægtige Baobab-træ.

Af Marianne Palm

Det danske vejr er lunefuldt, det er tørt i vinterkulden, men kan også byde på en fugtig varme om sommeren. Vinteren og overgangene mellem de fire årstider kan byde på problemer, især for den hud, der er i direkte kontakt med luften. Ansigter og læber, hænder og hals tørrer lettere ud, hvis ikke du beskytter dig indefra og ud med gode fedtstoffer og udefra og ind med letoptagelige olier, der binder fugten i de yderste hudlag. Baobabolien, som indeholder gode kilder af E-vitamin og nogle antioxidanter, er særligt god for huden. Baobaboliens fortræffelige egenskaber skyldes, at den er udvundet og opbevaret korrekt, fra den høstes i skovene, til den når ud til alle os, der har problemer med tør og sprukken hud.

Studier har vist, at baobabolien også kan reducere rynker og vissen hud

Olien er for alle aldre, men især kvinder i den modne alder har fine erfaringer med de unge frugters indhold af aktive stoffer. I et forsøg over fire uger så man, at den lokale collagenproduktion blev øget med 25 pct. sammen med en lige så flot forbedring af elasticiteten i huden. Men som med alt andet: Forebyg! Eller anerkend, at du i din familie får flere rynker end i andre familier. Lad de fine linjer være et tegn på visdom, og brug baobabolien til at hjælpe alle tørre områder, både på ben, balder og lår, og hvor du ellers føler dig lidt for tør.
Olien er superren og derfor egnet også til steder, hvor der er meget tynd hud.

Baobabolien er med en særlig sammensætning af fedtsyrer, fytosteroler, omega-6 og -9 og et højt indhold af antioxidanter (tocoferoler og tocotrienoler) helt enestående til pleje af hud og hår. Resultatet er en ekstremt virksom olie, der efterlader huden silkeblød helt uden at fedte.

Den rene Avivir Virgin Baobab Oil er en økologisk tørolie. I fagsproget kaldes den tør, netop fordi den trænger hurtigt ind i huden og efterlader din hud fløjlsblød.

Du finder Avivirs baobabolie i flere størrelser. Den er derfor nem at have med i tasken, så du i løbet af dagen kan pleje dine læber eller hjælpe dine børn med at bevare en blød og lækker hud i vinterkulden.

Avivir anvender kun olier, som kommer fra en bæredygtig produktion i Senegal, hvor der er stor fokus på både medarbejdernes vilkår og bevarelse af de smukke træer.

Baobabolien har dokumentation for følgende:

  • Trænger hurtigt ind og efterlader huden blød
  • Styrker hudens barrierefunktion og modvirker fugttab
  • Forbedrer hudens elasticitet med op til 25 pct. i løbet af fire uger
  • Styrker collagenet
  • Kan mindske synligheden af rynker og strækmærker
  • Hjælper med at reducere rødme og ubalancer i huden
  • Har antioxidant effekt
  • Nærer, plejer og blødgør

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *