Mangel på D-vitamin kan give hovedpine

shutterstock_101474689

 

Norske forskere har fundet en noget uventet sammenhæng imellem hovedpine og mangel på D-vitamin. De undersøgte ialt 572 norske mænd og kvinder med forskellige etnisk baggrund og fandt, at de personer, som havde for lidt D-vitamin i kroppen, var tre gange mere tilbøjelige til at have hovedpine sammenlignet med dem, der havde nok af vitaminet. Forskningen er offentliggjort i tidsskriftet Scandinavian Journal of Primary Health Care.

 

Den multi-etniske undersøgelse viste ligeledes, at der var en udbredt tendens til D-vitamin mangel. Ialt 58% af deltagerne havde for lidt af vitaminet, og af disse var en trediedel indfødte nordmænd. De resterende stammede fra blandt andet Mellemøsten, Afrika samt dele af Asien. Det er i forvejen velkendt, at mørklødede personer har sværere ved at danne D-vitamin i huden, og dette kompliceres yderligere, når de er bosat i Skandinavien, som er en relativt sol-fattig del af verden.

Med et tilskud som D-Pearls kan man let dække sit behov for det vigtige D-vitamin. De små gelatinekapsler indeholder hver 38 mikrogram biologisk aktiv D3-vitamin i koldpresset olivenolie for bedre optagelighed.

 

Kilde: Scand J Prim Health Care. 2010 Sep;28(3):166-71.

4 thoughts on “Mangel på D-vitamin kan give hovedpine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *