Milliarder af bakterier holder dig sund og rask – giv dem en hjælpende hånd

 

 

Vores fordøjelsessystem er den største og vigtigste kontaktflade mellem vort indre og ydre miljø og indeholder samtidig 60 – 70 % af vort immunsystem. I fordøjelsessystemet findes 1 – 1.5 kg tarmflora bestående af en mængde forskellige bakteriestammer. Balancen imellem disse stammer spiller en meget stor, og ofte overset, rolle for vores helbred og velbefindende. Derfor bør vi ofre både tarmene og deres gode bakterier meget mere opmærksomhed.

 

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning.dk og //mig// – december 2013

 

Tarmbakteriernes rolle

Vores tarmbakterier sørger for et sundt miljø i hele fordøjelsessystemet, bidrager til en sund fordøjelse, er en vigtig del af vort forsvar mod sygdomme, modvirker allergier og er i det hele taget en afgørende faktor for hele vores sundhed.

Tarmfloraen er sammensat af mange forskellige typer af tarmbakterier, som bør være godt afbalancerede i forhold til hinanden. Denne balance kan meget nemt forstyrres af moderne livsstil, den påvirkes bl.a. af stress, dårlige kostvaner, antibiotika-behandling, overvægt, aldring og selvfølgelig, hvis man kommer til at indtage dårlige bakterier fx i maden.

Hvis denne fine balance forstyrres, vil man hurtigt mærke det, ofte som oppustethed efter mad, rumlen og uro i maven, dårlig fordøjelse, intolerance over for bestemte fødevarer, diarre og tendens til infektioner. Retter man op på tarmfloraens balance, vil disse symptomer ofte forsvinde på ganske kort tid.

 

Hvad kan gode tarmbakterier helt præcis gøre for dig?

Det er vigtigt at vide, at der findes cirka 1.000 forskellige bakterietyper i vores fordøjelsessystem, at de alle har forskellige opgaver og forskellige krav til, hvilket miljø de fungerer bedst i. Nogle bakteriestammer kræver lav pH for at fungere, nogle høj pH, og da pH værdien skifter i hele tarmsystemet, er det vigtigt, at vælge et produkt, der er sammensat for at tilgodese dette.

En stamme som Lactobacillus helveticus Rosell-52 er fx i stand til at styrke selve tarmvæggen, hindrer sygdomsfremkaldende stoffer i at sætte sig på tarmens indervæg og aktiverer vores immunforsvar. Til sammenligning kan Lactobacillus rhamnosus Rosell-11, foruden ovennævnte, desuden hæmme inflammatoriske processer, hvilket er ønskeligt ved tarmbetændelse, Ulcerøs Colitis, Chron’s og lignende tilstande. Bifidobacterium longum Rosell-175 har også de førnævnte egenskaber, men er yderligere i stand til at modvirke tilbagefald for patienter med Ulcerøs Colitis.

Imidlertid er den vigtigste egenskab for de gode tarmbakterier at holde balancen i den sunde tarmflora og dermed medvirke til, at fordøjelsen og immunforsvaret er i top, hvilket giver energi og en god velværefølelse. Og det er af præcis denne årsag, at en god probiotika kapsel hører sammen med det daglige tilskud af vitaminer og mineraler.

 

Hvem fremstiller dine pro-biotiske bakterier?

Den aktive råvare til dit probiotika er forskellige former for gavnlige bakterier. På verdensplan findes der ikke mange råvareproducenter, så derfor er der stor sandsynlighed for, at den råvare, du finder i forskellige produkter, er den samme. Det skyldes, at de forskellige varemærker ofte køber fra samme råvareproducent.

I Lactiplus finder du ikke disse almindelige stammer, men særlige, patenterede bakteriestammer, udviklet af Institut Rosell og fremstillet af den internationale producent Lallemand.

Lallemand er et internationalt ledende institut som gennem de sidste 70 år har beskæftiget sig med forskning, udvikling og fremstilling af probiotika til mere end 30 lande. Lallemand har således meget lang erfaring og tæt samarbejde med videnskabelige kredse og ledende universiteter verden over. Lallemand leverer specifikke og særskilt tilpassede probiotiske bakterier til Lactiplus.

 

Her kan et godt probiotika produkt hjælpe

 • Almindelige fordøjelsesproblemer (uro, luft, intolerancer, diarre, forstoppelse)
 • Hjælp og støtte til immunsystemet
 • Gentagne infektioner hos både børn og voksne
 • Efterbehandling ved antibiotika-kure og maveinfektioner
 • At tage med på rejser for at modvirke fremmede bakterier og virus i mad og drikke
 • Støtte ved tarmsygdomme (Ulcerøs Colitis, Morbus Chrohn, tyktarmsbetændelse og lignende)
 • Støtte ved kronisk sygdom og rekonvalescens

 

Kort om LactiPlus

 • Garanteret 5 milliarder bakterier pr. dagsdosis i hele produktets levetid
 • 6 unikke og nøje afstemte stammer, innovativ teknologi og patenterede beskyttelses-teknologier giver effekt i hele fordøjelsessystemet
 • Samtlige stammers evne til at arbejde effektivt i tarmen er dokumenteret
 • Samtlige stammers overlevelsesevne gennem HELE mave/tarmkanalen er dokumenteret
 • Modstandskraft mod saltsyre og galdesalte dokumenteret
 • Dokumenteret effekt for samtlige stammer
 • Sikkerheden bevist via sikkerhedsstudier på mennesker
 • Egen DNA profil for hver stamme
 • Samtlige stammer er testede for antibiotika-resistens
 • Patenteret prebiotika – FOS, som øger bakteriernes effekt er tilsat
 • Kan opbevares ved stuetemperatur pga. bakteriestammernes store stabilitet

 

Vedligehold af et sundt fordøjelsessystem:

2 Lactiplus kapsler 1 x dagligt, gerne med et glas vand tilsat 1 barneske Valleforce.

Valleforce er et ostevalle produkt, der er rigt på den sunde, højredrejende mælkesyre, som giver gunstige forhold for de pro-biotiske bakterier og resten af fordøjelseskanalen.

Efter antibiotika og maveonder, samt ved særlige behov 2 Lactiplus kapsler 3 x dagligt i 14 dage, dernæst 2 kapsler 1 x dagligt.

1 glas vand med 1 barneske Valleforce.

Tag gerne kapslerne i forbindelse med et måltid. Til børn kan kapslen skilles ad og drysses på mos, ymer, yoghurt eller lignende.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *