Når det ikke er nok at tælle får …

[envira-gallery id=”259488″]

 

Naturen har skabt så mange muligheder for os, måske er det på tide at kigge efter en støtteterapi og finde nogle søvnrutiner, som går lidt dybere end de gængse hos Dr. Google.

 

Af Marianne Palm

 

Hvileløs, rastløs, 50 gange rundt om dig selv. Ny side i romanen, for træt til at holde øjnene på teksten, men alligevel kan du ikke falde i søvn.

Du deler skæbne med millioner af mennesker verden over, men måske mest af alt her i den vestlige verden, hvor vi hverken har for vane at dyrke Qi gong i parkerne eller bruge vores kroppe 12 timer i døgnet. Vi vender og drejer dagens vågne mareridt, bekymringer og uroligheder. Vi har tankemylder og en evig rutsjetur i hjernefilerne, indtil vi måske endelig falder om af udmattelse.

 

Usympatiske fingre fra lærde, der godt kan sove

Hvad nytter det at få at vide af alle de lærde, at søvn er den vigtigste hvile til overanstrengte kroppe, når man ikke kan finde ro? Når du ikke kan skrue ned for den del af nervesystemet, også kaldet det sympatiske, når du har brug for det? Og skrue op for den del af nervesystemet, nemlig det parasympatiske, som du skal bruge om natten? At uanset hvad du forsøger, så er det rigtig svært?

I århundreder har urtekyndige kendt til beroligende droger. I årtier har vi kendt til magnesium. Og inden for de sidste 20 år er det blevet helt almindeligt, at der ligger gratis YouTube-indtalinger på nettet.

 

Gratis hjælp fra beroligende stemmer

Prøv det! Find den stemme på dansk eller engelsk, der virker, ja undskyld, mest søvndyssende.

Har du aldrig været på YouTube? Her er en miniguide:
Gå på www.youtube.com.

(Allerbedst: Download deres app, så har du adgang lige ved hånden).

Klik dig lidt rundt, find søgefeltet. Skriv fx ”afspænding”, ”fantasirejse”, ”tankemylder” eller ”søvn”, og der vil komme danske muligheder op.
Er du til engelsk, er der tusindvis af muligheder, her er mine bedste:

”15 minutes to deep sleep”, hvor du ovenikøbet kan vælge, om det skal være en kvinde eller en mand, der får dig til at falde i søvn. Dem findes der et hav af …

 

Midt om natten …

Er du en af de mange, der vågner flere gange om natten og ikke kan finde hvile, så hav din telefon liggende åben på den stemme, du har det bedst med. Tankemylderet forsvinder, fordi du vælger at lytte til stemmen, og egentlig er det lige meget, hvad de siger, blot det får din bevidsthed væk fra dine egne tanker.
Ja, jeg ved godt, det hedder sig, at mobiler m.m. skal være slukket om natten. Men du behøver ikke at sidde med skærmen oppe i ansigtet og lade dig forstyrre af strålerne derfra. Du kan blot have den liggende i passende afstand, med skærmen ned i madrassen. Prøv det.

 

Jeg tror, den ide er opstået fra folk, der ikke lider af søvnproblemer

 

Urter + mineraler + vitaminer i et produkt

Prøv også Melissa Dream, der med sit indhold af citronmelisse, L-theanin fra grøn te og kamille kan berolige dit nervesystem. Sammen med indholdet af 120 mg magnesium i de to tabletter, du kan spise en halv til en time før, du gerne vil sove, vil du kunne mærke, at:

 • Du bliver mere rolig i dit sind, uden at Melissa Dream er søvndyssende som sovepiller
 • Du vil mærke, at også kroppen falder til ro

 

Får du let uro i benene, vil magnesiumindholdet måske også have en effekt. Der er 120 mg i to tabletter, du kan vælge at supplere op til 600 mg før sengetid med et rent produkt. Du kan fx vælge Magnesium-Malate, som også er fra New Nordic.

Citronmelisse blev indført til Danmark fra Sydeuropa af munkene for flere århundreder siden. Den lille velduftende og hurtigt voksende plante blev kendt for sine både nervestyrkende og beroligende egenskaber, hvilket måske nærmest lyder som en modsatrettet effekt, men har du et uroligt sind, kan du bruge den som te i løbet af dagen og spise den i tabletform sammen med de øvrige ingredienser før sengetid. I tabletten bliver citronmelissens egenskaber suppleret med kamille, som vel næppe kræver så meget introduktion, da de fleste har hørt om kamilles egenskaber på nervesystem og tarme hos småbørn. Theanin fra grøn te er til gengæld lidt mere indviklet at forklare. Det samme er de tilsatte B-vitaminer, for er de ikke mest brugt til at skabe energi med?

 

Japansk forskning godkendt i USA – grønne topskud virker regulerende på nervesystemet

L-theanin er en aminosyre, der hjælper til at øge alfa-hjernebølgeaktiviteten, hvilket skaber afslapning. Man ved fra japansk forskning, at indholdet af L-theanin gør, at du bedre kan tåle koffeinen, som findes i alle former for sort te, men også i de grønne og hvide topskud, dog i mindre mængder end i den fermenterede sorte del af teplanten (sort bliver den først, når den fermenteres, ellers er den grøn fra top til tå). Den rastløshed og uro, der for mange følger med koffeinen, forsvinder med en theaninholdig te, og i Melissa Dream er der lagt vægt på den højest mulige kvalitet af netop denne aktive ingrediens.

B-vitaminerne fungerer som forstadier for de signalstoffer i hjernen, der er forbundet med søvn, fx melatonin, så det giver god mening at prøve to tabletter om aftenen til at forbedre dine muligheder for at falde i søvn, men også at skabe en roligere nat.


L-theanin blev godkendt af Det japanske sundhedsministerium for universalforbrug i 1964, mens anvendelsen i USA som kosttilskud blev godkendt af FDA

 

2 thoughts on “Når det ikke er nok at tælle får …

 • Wow, marvelous blog format! How lengthy have you been running a blog for?

  you make blogging glance easy. The whole look of your website
  is magnificent, let alone the content material! You can see similar here sklep internetowy

 • It’s a pity you don’t have a donate button! I’d without a doubt donate to
  this brilliant blog! I guess for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account.
  I look forward to brand new updates and will share this blog
  with my Facebook group. Chat soon! I saw similar here: Najlepszy sklep

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *