Når dit nervesystem sitrer

Nervesmerter

 

Jeg ved, at jeg sammen med mange hundredtusinder af mennesker, børn, kvinder og mænd deler en særlig opmærksomhed omkring vores nervesystemer.

Af Marianne Palm

Det er med nervesystemet, som det er med alle andre organsystemer: Der er sjældent én årsag, det er som regel et helt orkester af belastende faktorer, der gør os mere skrøbelige, sårbare, eller måske har vi fået en diagnose, vi skal lære at leve med.

Kan vi få de mange i orkestret til at spille i takt og i rene toner? Vores signalstoffer, nerveceller, den høje informationstæthed, som konstant forstyrrer os, tankemylderet og de søvnløse nætter, der kan virke som tortur? Samarbejdet mellem stresshormoner og signalstoffer, angsten, nervøsiteten, uroen, knuden i maven?

Måske kan jeg her løfte sløret for, hvad naturen bringer os af muligheder. Og nej, de kan ikke altid stå alene. Som i ethvert bigband skal violinisterne stå skulder ved skulder, trompeten skal tone rent sammen med fløjtenisten, og det kræver alt sammen en dygtig dirigent. Mine erfaringer siger mig, at for de fleste mennesker skal man ikke tro, at medicin kan erstatte dig som dirigent. Du er nødt til at ville forandringen. Du er nødt til at være mester i dit eget liv. Det kan kræve mod, håb og viljestyrke, og måske vil naturens skatkammer kunne hjælpe dig på vej.

Lad os begynde ved nattesøvnen

En af de mest generende budskaber i dette årti er, at du aldrig kan blive slank, veltilpas, fri for sygdom eller få det godt med dig selv, hvis du ikke får din nattesøvn. Det er nogle trælse påstande, og de er af dem, der udtaler dem, sikkert ganske velmenende, men for os, der har svært ved at sove, bliver det bare til endnu en plage i vores liv. Vi dunker os selv oven i hovedet, vi frygter, at vi bliver mere syge end andre og dør tidligere, fordi vi ikke kan sove, og det kan være lige meget med slankekure, når vi ikke får ro om natten.

Er der så noget om snakken om alt det natteroderi, vi skal slippe af med? Ja. Men det må ikke blive til endnu en gang pisk af vores sind, det bliver vi hverken søvnige, rolige eller raske af.

Så giv slip! Se om du kan få hjælp fra sund-forskning. Giv dig tid til at bevæge dig rundt på vores hjemmeside, www.sund-forskning.dk, eller opsøg nogle af de eksperter, som redaktøren – jeg – gerne benytter mig af. Dem kan du få oplysninger om sidst i artiklen, men inden da kan det være meget nyttigt at møde nogle kosttilskud, tips og tricks.

“Terapeuter og andre velmenende mennesker, drop at fortælle os mere om nattesøvn, vi ved det jo godt, men det lykkes ikke, og det bliver ikke bedre af, at du dunker os oven i hovedet og fremmer vores selvhad.”

Kort og godt om magnesium

Vi har skrevet om magnesium til at skabe et roligt nervesystem så mange gange, at der ikke rigtig er så meget at tilføje lige her. Og dog. Har du prøvet forskellige magnesiumprodukter og ikke mærket helt den effekt, du havde forestillet dig, så prøv med New Nordics Magnesium Malate, tre kapsler før sengetid.
De støtter hele dit nervesystem, og sitrer du eller er nervøs om dagen, så del dosis ud på hele døgnet.

Velduftende urtete på køkkenbordet og i din drikkedunk

Er du til urtete, så lad citronmelisse blive en del af din hverdag. Du kan lave en kande om morgenen og drikke den citrusduftende te i løbet af dagen. Den er superlet at dyrke i en potte på altanen eller i din have, den gror helt vildt og skal måske lige have sit eget område i en spand gravet ned i jorden, så den ikke overtager hele haven. Til gengæld må den gerne blive en del af dirigentens værktøjskasse, for det har den været, siden munkene tog de velduftende planter med sig op gennem Europa.

Er du ikke til hverken potter, havedyrkning eller særlige smage, så kast dig i stedet over Active Nerves, hvor en tørekstrakt sammen med mandarin, grøn te og udvalgte B-vitaminer støtter dit nervesystem om dagen, mens Melissa Dreams fra samme firma kan anvendes til natten.

I det hele taget har New Nordic valgt at give vores nervesystem ekstra opmærksomhed

En af firmaets ejere, Karl Kristian, har gjort det til sin livsopgave at tage jorden rundt for at finde de bedste muligheder for, at vores organsystemer får en optimal og naturlig hjælp. Og det er der mere end nogensinde brug for i et belastet sundhedssystem og ikke mindst i vores betændte hjerner.

Vrimler det med tankemylder, har du svært ved at koncentrere dig, og måske kniber det med indlæring af ny viden eller færdigheder, så har Karl Kristian sammensat en særlig kombination af valnød, mandarin, grøn te, fyrrebark og oregano, som hver for sig, og især sammen, kan støtte hjernen i dens bestræbelser. Navnet på produktet er selvfølgelig Clear Brain.

Sørg også for de rette fedtsyrer, og her kommer Equazen fra Novasel ind på førstepladsen, hvad forskning på hjerner og fedtsyrer angår.

Sørg i det hele taget for sunde kostvaner, og det er et must-have med masser af farverige grøntsager, et stabilt blodsukker gennem hele dagen og omkring 2-2,5 liter vand, afhængig af hvor meget du sveder. Og det må du rigtig gerne, især hvis det er gennem motion, for det burde stå aller-, allerøverst på alles liste over hjernegode input. Dine muskler sender signalstoffer til hjernen, når du bevæger dig, får du den store vagus-nerve, der bevæger sig gennem mange organer, til at spille sammen med dine hjernefiler, og det er faktisk meget svært at være deprimeret, modløs, forvirret, ked af det, vred, humørsvingende og fyldt med tvivl, hvis man skaber nogle seje, gode rutiner hver dag.

Tænk motion ind, som var det en del af dit arbejde og ikke en del af din fritid. Det skaber en helt anden fred i krop og sind, end du måske nogensinde har troet muligt.

Nu ved jeg godt, at når vi har det værst, gør vi mindst. Og derfor må du holde øje med dit sind: Er der den mindste åbning til, at du har noget energi til at bevæge dig, lave lidt mad, købe sund fastfood frem for junk, så brug den lille flig af energi til noget konstruktivt. Sæt små mål for dig selv, find dygtige terapeuter, der kan hjælpe dig.

Giv dig selv omsorg hver dag. Find hver morgen tre små ting, du skal gøre for dig selv i dag, og som er omsorg for dig.

Teknikker og terapeuter, der kan hjælpe dig på vej

Mød en af nutidens stærke astrologer, der med en fantastisk hjerteenergi og klogskab kan guide dig på vejen. Du kan få en unik forståelse af dig selv og dine mønstre.

Kontaktinformationer:

Anne-Sofie Norring Olm

Mail:annesofienorring@hotmail.com,

Mobil: 50546910

Facebook: Ask&Knowby AsNo 108

 

Er din hjerne bekymret og stresset efter traumer, som kan være sygdom, ulykker, skilsmisser, problemer hjemme eller på arbejdspladsen, har mange psykologer uddannet sig i EMDR. Det er en traumeforløsende metode, der er utrolig effektiv, og du behøver ikke at sætte tusindvis af ord på. Læs mere på www.emdr.dk

Find terapeuter, der kan hjælpe dig med at sætte delmål og mål. Det kan fx biopater og naturopather, som også kan guide dig udi kostvaner, der passer til dig, uden at det bliver fanatisk, og uden at du skal lave om på hele dit liv. Hold dig fra facebookgrupper, hvor man bekræfter hinanden i at være offer for omstændighederne. Vælg grupper på Facebook, der skaber fremdrift og vilje til forandring.

En rejse på tusind mil begynder med det første skridt. Ræk ud, og bed om hjælp. Medicin alene kan ikke klare opgaven, det kan kosttilskud heller ikke.

Helt gratis på YouTube finder du et hav af beroligende toner eller sågar tordenvejr, som kan dulme dit sind om natten! Skriv fx “Sov øjeblikkeligt med kraftig regn og meget stærk torden på bliktag” eller “Sleep music” eller “Fantasirejse og afspænding med Marianne Palm” eller den danske psykolog Ane Katrine Becks fine hypnoser mod tankemylder eller til at falde til ro på.

Alle har flere hundredtusind visninger som tegn på, at de virker …

4 thoughts on “Når dit nervesystem sitrer

  • Its superb as your other articles : D, appreciate it for posting. “There’s no Walter Cronkite to give you the final word each evening.” by William Weld.

  • I am glad for commenting to make you be aware of of the cool experience my wife’s princess had visiting your web site. She came to find a lot of pieces, which included how it is like to have a great coaching style to let most people without difficulty gain knowledge of some very confusing issues. You actually surpassed her desires. Thanks for rendering such valuable, trustworthy, edifying as well as cool tips about your topic to Janet.

  • Its excellent as your other content : D, thanks for putting up. “So, rather than appear foolish afterward, I renounce seeming clever now.” by William of Baskerville.

  • Excellent beat ! I would like to apprentice while you amend your site, how can i subscribe for a blog site? The account helped me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast provided bright clear concept

Comments are closed.