Når du er usikker på dit blodtryk, er det godt at være sikker

[envira-gallery id=”260538″]

 

Der er mange gode grunde til at holde øje med sit blodtryk. Et forhøjet blodtryk gennem længere tid kan give hovedpiner, men værre er, at det også kan forårsage blodpropper og hjerneblødninger samt svække dit hjerte. Derfor skal du kende dit blodtryk og diskutere med din læge, om netop dit blodtryk kræver behandling med medicin.

 

Af Marianne Palm

 

Et blodtryk er ikke bare et blodtryk. Det kan veksle hele dagen, det stiger, hvis du kommer op i det røde felt, eller du pludselig løber maraton uden de indledende øvelser, hvor du langsomt vænner din krop til det ekstra pres, den bliver udsat for.

Det er en rigtig god ide at få målt sit blodtryk hos lægen engang i mellem, og når I ellers er blevet enige om, hvad det rette tryk er for dig, giver det rigtig god mening at måle det hjemme engang i mellem. Det skal foregå i total hvile, så læg apparatet ved siden af din seng, så du laver målingerne, før du står op. Din læge har sikkert fortalt dig, at du skal måle det tre gange i træk, og at det kun er den tredje måling, du kan regne med, eller det skal være et gennemsnit af de tre målinger. Skriv tallet op, og afviger det meget fra det, der ellers er normalt for dig, er det værd at ringe til lægen.

 

De hvide kitlers syndrom kan også være på sengekanten

Der er rigtig mange, som ubevidst er nervøse for at gå til lægen, og det kan skabe et forhøjet blodtryk i konsultationen. Men det kan faktisk også ske derhjemme, hvis du er den nervøse type, eller du er rigtig bange for at fejle noget.
Du behøver ikke at fare til telefonen ved den mindste afvigelse, kun hvis blodtrykket pludselig bliver tårnhøjt over flere målinger. Alt det kan du diskutere med din læge, som kender dig og ved, hvornår det vil være fornuftigt at smutte forbi og måske få justeret eventuel medicin.

 

Måling på overarm eller på håndled!

Et af de blodtryksapparater, der bliver brugt på hospitaler og klinikker, hedder Easy Rapid, en meget præcis blodtryksmåler, som kan huske op til 60 målinger og kan give gennemsnittet af de seneste tre målinger. En anden mulighed er Smart Rapid, som måler på håndledet, kan huske op til 60 målinger og er let at have med i tasken.

Begge kan købes i din helsekost, der kan bestille det hjem hos wiotech-danmark.
Du kan læse mere på www.medicwiotech.dk

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *